Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitin rauhassa voit hiljentyä vaikka tunnelmoimaan luonnosta heräävien tuntemusten parissa.Kuva Lavian Karhijärvestä

Hiljaisuuden Ystävät ovat omalta osaltaan hiljaisuuden retriittien puolestapuhujina.

Tunnetko tarvetta vetäytyä hetkeksi kiihkeästä elämänmenosta? Haluaisitko pysähtyä, levähtää, hiljaisesti kuunnella ja kysellä? Jos vastaat myöntävästi, retriitti saattaa sopia juuri sinulle.

Mikä?

Retriitti tulee englannin sanasta ”retreat”, joka merkitsee vetäytymistä erilleen, takaisin päin. Hiljaisuuden tila on pohjimmiltaan ihmisen sisimmässä, mutta sen löytämistä auttaa luonnon keskellä, rauhallisessa ympäristössä sijaitseva retriittipaikka.

Viikonloppu rakentuu väljän päiväohjelman rytmiin, mikä ehkäisee irrallisuuden ja ajelehtimisen. Valmiin ohjelman tarkoitus on vapauttaa osanottajat ajankäytön ratkaisuista. Pakollista osallistuminen ei kuitenkaan ole. Yksinoloon, lepoon ja ulkoiluun jää myös tilaa.

Yhdessäoloa sävyttää vaikeneminen. Osallistujat eivät keskustele keskenään hiljaisuuden alettua. Jos jokin kysymys tai oma elämäntilanne nousee ahdistavaksi, voi varata ohjaajalta kahdenkeskisen ajan keskustelua ja rippiä varten.

Hetkijumalanpalveluksissa lauletaan ja luetaan yhdessä, joten täysin ääneti ei tarvitse koko aikaa olla.

Retriitti merkitsee irrottautumista tavallisesta elämänmenosta. Kun puhelin, radio, tv ja lehtien lukeminen ei vie aikaa tai kun ei tarvitse puuhastella kotitöitä ja arkiaskareita, hiljaisuus sisimmässä pääsee puhumaan ja hoitamaan.

TULOSSA OLEVAT RETRIITIT:

HILJAISUUDEN JA TUNNEMAALAUKSEN RETRIITTI
Pe-su 4.-6.10.2019 Houhajärven leirimajalla
. Aloitamme pe klo 17 ja päätämme su klo 15. Järjestäjinä Sääksmäen ja Sastamalan seurakunnat, ohjaajina Jouni Kivimaa p. 040 7441638, Maija-Liisa Halme p. 050 314 9042 ja Petra Pajamäki. Retriitin hinta 120,- omin liinavaattein yhden hengen huoneessa. Tarkemmat tiedot ohjaajilta, ilmoittautuminen Maija-Liisa Halme p. 050 314 9042 tai maikku.halme@evl.fi pe 20.9.2019 mennessä.

Sastamalan seurakunnan hiljaisuuden retriitti Saaren retriittikodissa pe-su 25.-27.9.2020.

Ohjaajina Seppo Laakso ja Maija-Liisa Halme.
Kysy tarkemmin ja ilmoittaudu pe 4.9. mennessä Maija-Liisa Halmeelle p. 050 314 9042.

Tulevista retriiteistä ilmoitetaan seurakunnan verkkosivuilla.
Lisätietoja antaa Maikku Halme p. 050 314 9042 tai maikku.halme(at)evl.fi

Katso myös netistä