Hiljaisuuden retriitti

Maisemaa Lavian Karhijärvestä pilvisen taivaan alla, auringon pilkottaessa horisontissa..Hiljaisuuden retriitin rauhassa voit hiljentyä vaikka tunnelmoimaan luonnosta heräävien tuntemusten parissa. Kuva Lavian Karhijärvestä.

 

Koristekiviä ja kirjoja, mm. Hiljasuuden Ystävät-yhdistyksen esitteitä.Hiljaisuuden Ystävät ovat omalta osaltaan hiljaisuuden retriittien puolestapuhujina.

 

Tunnetko tarvetta vetäytyä hetkeksi kiihkeästä elämänmenosta? Haluaisitko pysähtyä, levähtää, hiljaisesti kuunnella ja kysellä? Jos vastaat myöntävästi, retriitti saattaa sopia juuri sinulle.

Mistä retriitissä on kyse?

Retriitti tulee englannin sanasta ”retreat”, joka merkitsee vetäytymistä erilleen, takaisin päin. Hiljaisuuden tila on pohjimmiltaan ihmisen sisimmässä, mutta sen löytämistä auttaa luonnon keskellä, rauhallisessa ympäristössä sijaitseva retriittipaikka.

Viikonloppu rakentuu väljän päiväohjelman rytmiin, mikä ehkäisee irrallisuuden ja ajelehtimisen. Valmiin ohjelman tarkoitus on vapauttaa osanottajat ajankäytön ratkaisuista. Pakollista osallistuminen ei kuitenkaan ole. Yksinoloon, lepoon ja ulkoiluun jää myös tilaa.

Yhdessäoloa sävyttää vaikeneminen. Osallistujat eivät keskustele keskenään hiljaisuuden alettua. Jos jokin kysymys tai oma elämäntilanne nousee ahdistavaksi, voi varata ohjaajalta kahdenkeskisen ajan keskustelua ja rippiä varten.

Hetkijumalanpalveluksissa lauletaan ja luetaan yhdessä, joten täysin ääneti ei tarvitse koko aikaa olla.

Retriitti merkitsee irrottautumista tavallisesta elämänmenosta. Kun puhelin, radio, tv ja lehtien lukeminen ei vie aikaa tai kun ei tarvitse puuhastella kotitöitä ja arkiaskareita, hiljaisuus sisimmässä pääsee puhumaan ja hoitamaan.

Tulevista retriiteistä ilmoitetaan seurakunnan verkkosivuilla.

Katso myös netistä
www.hiljaisuudenystavat.fi.