Suodenniemen kirkko

Suodenniemen kirkko valkeaa taivasta vasten kuvattuna.

050 314 9137

Arkkitehti A. W. Arppe suunnitteli 1831 puukirkon korkealle Koippurinmäelle. Kirkontorni vuodelta 1839 on valtion intendenttikonttoria johtaneen ja Helsingin ydinkeskustaan kädenjälkensä jättäneen C.L. Engelin piirtämä. Alkuun kirkkoa kutsuttiin Nikolainkirkoksi, Venäjän tuolloisen tsaarin Nikolai I:n mukaan, mutta nimi on sittemmin jäänyt pois käytöstä.

Alttaritaulun Kristus Getsemanessa on maalannut Ingeborg Malmström. Hän oli runoilija, pappi Karl Robert Malmströmin puoliso. Suodenniemen kirkko on ollut mukana Suomen historian vaiheissa niin sisällissodan tapahtumissa kuin toisessa maailmansodassa, jolloin tornissa sijaitsi ilmavalvonta-asema.

Samoissa maisemissa on kuvattu Yleisradion Maalaiskomedia-sarjan kohtauksia, Pikku Kakkosessa esitettyjä, entisajan maaseudusta kertovia tarinoita sekä Metsolat-sarjaa.

Teksti: Pirjo Silveri

YouTube-video

Tiedoksi esimerkiksi kuulovammaisille: Video sisältää ääniraidalla vain taustamusiikkia, ei olennaista informaatiota.

Videon vaihtoehtoinen tekstikuvaus esimerkiksi näkövammaisille on luettavissa tästä linkistä: https://www.sastamalanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/suodenniemen-kirkko/suodenniemen-ilmakuvavideon-vaihtoehtoinen-tekstikuvaus

Avoinna sopimuksen mukaan. Kesäaikaan 1.6.-15.8.2022 avoinna ma-pe klo 9-15.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Pysäköinti Pysäköinti

Kiirastorstain iltamessu

Lämpimästi Tervetuloa kiirastorstain iltamessuun Suodenniemen kirkkoon.

Pääsiäisillan messu

Kristus on ylösnoussut! Lämpimästi Tervetuloa juhlimaan pääsiäisillan messuun Suodenniemen kirkkoon.

Koippurintie 9, 38510 Sastamala

Kaatuneitten muistopäivän jumalanpalvelus ja seppeleenlasku sankarihaudoilla.

Lämpimästi Tervetuloa Kaatuneitten muistopäivän jumalanpalvelukseen, jonka jälkeen kunniakäynti ja seppeleenlasku sankarihaudoilla.

Suodenniemen koulun kevätkirkko

Suodenniemen koulun kevätkirkko, Tervetuloa kaikki!