Suodenniemen kirkko

Koippurintie 9 , 38510 Sastamala
050 314 9137

Avoinna 1.6.-14.8.2020 arkipäivisin (ma-pe) klo 9-15. Muutoin sopimuksen mukaan.

Suodenniemen kirkko valkeaa taivasta vasten kuvattuna.

Arkkitehti A. W. Arppe suunnitteli 1831 puukirkon korkealle Koippurinmäelle. Kirkontorni vuodelta 1839 on valtion intendenttikonttoria johtaneen ja Helsingin ydinkeskustaan kädenjälkensä jättäneen C.L. Engelin piirtämä. Alkuun kirkkoa kutsuttiin Nikolainkirkoksi, Venäjän tuolloisen tsaarin Nikolai I:n mukaan, mutta nimi on sittemmin jäänyt pois käytöstä.

Alttaritaulun Kristus Getsemanessa on maalannut Ingeborg Malmström. Hän oli runoilija, pappi Karl Robert Malmströmin puoliso. Suodenniemen kirkko on ollut mukana Suomen historian vaiheissa niin sisällissodan tapahtumissa kuin toisessa maailmansodassa, jolloin tornissa sijaitsi ilmavalvonta-asema.

Samoissa maisemissa on kuvattu Yleisradion Maalaiskomedia-sarjan kohtauksia, Pikku Kakkosessa esitettyjä, entisajan maaseudusta kertovia tarinoita sekä Metsolat-sarjaa.

Teksti: Pirjo Silveri

Ilmakuvaa Suodenniemen kirkolta keväällä 2020, kuvaaja Lasse Hautala.

(Video Google Drivessa, .MOV-tiedostona. Videon pääsee katsomaan myös ilman Google Drive-tiliä.)

Koippurintie 9, 38510 Sastamala

Koippurintie 9, 38510 Sastamala

Kauneimmat joululaulut

Lauletaan yhdessä kauneimpia joululauluja Suodenniemen kirkossa