Suodenniemen kirkko

Suodenniemen kirkko valkeaa taivasta vasten kuvattuna.

Koippurintie 9, 38510 Sastamala

Avoinna sopimuksen mukaan. Kesäaikaan 1.6.-15.8. avoinna ma-pe klo 9-15, jolloin kirkkoon voi tutustua omatoimisesti.

Arkkitehti A. W. Arppe suunnitteli 1831 puukirkon korkealle Koippurinmäelle. Kirkontorni vuodelta 1839 on valtion intendenttikonttoria johtaneen ja Helsingin ydinkeskustaan kädenjälkensä jättäneen C.L. Engelin piirtämä. Alkuun kirkkoa kutsuttiin Nikolainkirkoksi, Venäjän tuolloisen tsaarin Nikolai I:n mukaan, mutta nimi on sittemmin jäänyt pois käytöstä.

Alttaritaulun Kristus Getsemanessa on maalannut Ingeborg Malmström. Hän oli runoilija, pappi Karl Robert Malmströmin puoliso. Suodenniemen kirkko on ollut mukana Suomen historian vaiheissa niin sisällissodan tapahtumissa kuin toisessa maailmansodassa, jolloin tornissa sijaitsi ilmavalvonta-asema.

Samoissa maisemissa on kuvattu Yleisradion Maalaiskomedia-sarjan kohtauksia, Pikku Kakkosessa esitettyjä, entisajan maaseudusta kertovia tarinoita sekä Metsolat-sarjaa.

Teksti: Pirjo Silveri

YouTube-video

Tiedoksi esimerkiksi kuulovammaisille: Video sisältää ääniraidalla vain taustamusiikkia, ei olennaista informaatiota.

Videon vaihtoehtoinen tekstikuvaus esimerkiksi näkövammaisille on luettavissa tästä linkistä: https://www.sastamalanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/suodenniemen-kirkko/suodenniemen-ilmakuvavideon-vaihtoehtoinen-tekstikuvaus

Pysäköinti Pysäköinti

Keskikesän messu

Lämpimästi Tervetuloa keskikesän messuun Suodenniemen kirkkoon.

Hautausmaakierros

Lämpimästi Tervetuloa hautausmaakierrokselle Suodenniemen hautausmaalle Tomi Ahorannan johdolla, kierros alkaa kirkosta.

Suodenniemi-viikon konsertti

Lämpimästi Tervetuloa Suodenniemi-viikon kirkkokonserttiin. Esiintyjänä Lauluyhtye Seelia, ohjelma 10 e, seurakunnan puheenvuoro Kopalainen.

Lämpimästi Tervetuloa messuun Suodenniemen kirkkoon

Konsertti Stephen Evans piano ja urut, Harri Hakala laulu

Lämpimästi Tervetuloa messuun Suodenniemen kirkkoon

Messu

Lämpimästi Tervetuloa messuun Suodenniemen kirkkoon! Kirkkovuoden ajankohta 16. sunnuntai helluntaista, aiheena Jumalan huolenpito.

Messu

Lämpimästi Tervetuloa messuun Suodenniemen kirkkoon. Kirkkovuoden ajankohta 18. sunnuntai helluntaista, aiheena Kristityn vapaus.