Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräys kerää lasten ja nuorten tukemiseen

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa. Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan koronapandemiasta kärsiviä lapsia ja nuoria.

40 prosenttia keräyksen tuotosta jää Suomeen

Yhteisvastuukeräyksen keräystuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin.

Toisen puoliskon vuoden 2022 Suomeen kohdistettavasta keräystuotosta saa Lasten ja nuorten keskusLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jossa kehitetään matalan kynnyksen jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia. Etsivän nuorisotyön SaapasLinkki avautuu uudessa välilehdessätoimintaa laajennetaan keräystuotolla uusille paikkakunnille ja uutuutena myös kouluihin. Valtakunnallisesti toimivan NettiSaappaan vapaaehtoiset hakeutuvat nuorten luo sosiaalisessa mediassa ja tarjoavat tarvittaessa keskusteluapua. Keräysvaroilla kehitetään myös MoottoripajaLinkki avautuu uudessa välilehdessä– sekä PerheystäväLinkki avautuu uudessa välilehdessä-toimintaa.

Kaukana tarve on vieläkin suurempi kuin meillä

60 prosenttia keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastonLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. Rahaston tuella hätäaputyö voidaan katastrofitilanteissa käynnistää nopeasti. Tämänvuotisessa keräyksessä huomioidaan erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työ Etelä-Sudanissa, jonne sisällissotaa paenneet perheet ovat palaamassa pakolaisuudesta.

OSALLISTU KERÄYKSEEN!

Voit osallistua Yhteisvastuukeräykseen verkossa seurakuntamme lahjoitussivulla: yhteisvastuu.fi/sastamala

Tästä voit ladata kirjepohjan, jolla voit kutsua myös ystäväsi, kaveriporukan tai yrityksen mukaan keräykseen.

Voit lahjoittaa tilille

Pohjola-Pankki FI14 5000 0120 2362 28
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Aktia FI82 4055 0010 4148 41

HUOM! Sastamalan srk:n viite: 301880
Lisäämällä lahjoitukseen seurakuntamme viitenumeron kartutat omaan seurakuntaamme jäävää Yhteisvastuu-tuottoa.

Sastamalan seurakunnan MobilePay-numero on 85725.

Soita

0600 1 7010 (10,26€ / puh + pvm/mpm)
0600 1 7020 (20,28€ / puh + pvm/mpm)