Lue viimeisimmistä tapahtumista Sastamalan seurakunnan alueella.

sadness-3729036_1920.jpg

Pyhäinpäivä muistuttaa jälleennäkemisen toivosta

26.10.2020 14.41

Pyhäinpäivä on hiljainen ja harras kirkkopyhä, jolloin muistellaan aiempia kristittyjä sukupolvia ja kiitetään kuoleman jälkeisestä elämästä. Pyhäinpäivänä kirkoissa luetaan vuoden aikana poisnukkuneiden nimet ja sytytetään heidän muistolleen kynttilät. Täältä löydät Sastamalan seurakunnan pyhäinpäivän tiilaisuudet.

Marraskuussa, vuoden pimeimpään aikaan vietettävä pyhäinpäivä (aiemmin pyhäinmiestenpäivä) on Suomessa hiljainen ja harras päivä, jolloin omaiset vievät edesmenneiden läheistensä haudoille kynttilöitä, seppeleitä ja kukkia. Kuolleiden muistele­misen lisäksi pyhäinpäivä muistuttaa jälleennäkemisen toivosta.

Jumalanpalveluksissa muistetaan viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleita seurakuntalaisia. Monissa seurakunnissa luetaan heidän nimensä ja heidän muistokseen sytytetään kynttilöitä. Kirkoissa pyhäinpäivä on ollut viime vuosina neljänneksi tai viidenneksi suosituin kirkkovuoden pyhistä.

PYHÄINPÄIVÄN SANAJUMALANPALVELUKSET

Kynttilät syttyvät vuoden aikana kuolleille

Lauantai 31.10.2020

Tyrvään kirkko klo 18, Heikkilä, Parviainen, Muraja
Suodenniemen kirkko klo 10, Parviainen, Mattila J.
Kiikoisten kirkko klo 10, Jokinen-Lundén, Hietikko, Kiikoisten kirkkokuoro
Mouhijärven kirkko klo 13, Parviainen,  Mattila J., Mouhijärven kirkkokuoro
Messu, Sammaljoen kirkko klo 13, Heikkilä, Muraja, Retrotytöt, kirkkokahvit
Salokunnan kirkko klo 16, Jokinen-Lundén, Bäckman, Karkun kirkkokuoro
Keikyän kirkko klo 16, Kopalainen, Vuoristo, Iltapäiväkuoro
Kiikan kirkko klo 18, Kopalainen, Vuoristo, Veteraaniveljet

Toivon ja lohdutuksen lauluja pyhäinpäivän alla

Perjantaina 30.10.2020 klo 18 Tyrvään kirkossa kuullaan Toivon ja lohdutuksen lauluja.
Konsertissa esiintyvät Elisa Hietikko, Anu Mattila sekä Lasten ja nuorten kuoro Stella.

Johda, Herra uskollinen,
armollinen