Asukastuvat

Asukastuvat mahdollistavat mukavaa yhdessäoloa vaikkapa kahvikupposen ääressä. 

Lousajan asukastupa

(Kannintie 8, käynti talon takaa) tiistaisin klo 14-17 ja torstaisin klo 12-14.

Marttilan asukastupa

(Törmäkatu 3 A, kellarikerros) maanantaisin klo 10-13 ja keskiviikkoisin klo 12-15.


 

Asukastuvat tukevat yhteisöllisyyttä Marttilassa ja Lousajassa

Marttila, Törmäkatu 3 A. Iloinen puheensorina ja toimelias touhu täyttävät Marttilan Asukastuvan tilat, kun väkijoukko suunnistaa kerrostaloalueen asukastilaan kellariin. Yhteisin vapaaehtoisvoimin tilasta on tullut paikallisen asuinalueen oma, pienimuotoinen fooruminsa.

Myöhemmin myös Lousaja sai oman asukastuvan Kannintie 8:aan. Avajaistalkoissa puhdistettiin paikkoja, tuotiin paikalle lahjoitustavaroita ja nautittiin kakkukahvit hyvässä yhteishengessä. Nyt paikalle voi kokoontua torstaisin nauttimaan ryhmässä tekemisestä, juttuseurasta ja kahvista.

 

Asukastupien ideana on tukea Marttilan ja Lousajan alueiden asukkaiden sosiaalista kanssakäymistä, yhteisöllisyyttä ja osallistumista. Tavoitteena on myös auttaa kutakin osallistujaa löytämään omat lahjakkuutensa toiminnan kehittämisessä ja tukea asukkaita antamaan apuaan toisilleen. Toiminta edesauttaa ehkäisemään sosiaalista syrjäytymistä, ja asian merkityksestä kertoo myös Sastamalan kaupungin päätös myöntää tilat käyttöön vastikkeettomasti sekä Kirkkohallituksen myöntämä määräraha sen ylläpitämiseksi.

Asukkaat ovatkin hanakasti käyttäneet yhteisöllisyyttä rakentavaa tilaisuutta hyödykseen ja auttavat toisiaan sekä sopivat ja toteuttavat yhdessä kaikenlaisia ajanvieteprojekteja: Milloin mennään kaupungin rantasaunalle grillaamaan makkaraa, milloin käynnissä on perennankaivuuprojekti, milloin taas kerätään ja viedään marjoja yhdessä autottomalle kanssatoverille. Vastineeksi voi sitten saada esimerkiksi kahvit ja muurinpohjalettuja – ja ennen kaikkea hyvän mielen ihmisten välisestä auttamisesta, välittämisestä ja yhdessäolosta.

Lähitulevaisuudessa luvassa on myös muun muassa atk-välineistön hankkiminen esimerkiksi verkkopankkiasiointiin, sekä taloudellisesti tuettuja virkistysmatkoja kesäisin pientä omavastuuosuutta vastaan.

Asukastupa- projektia pitävät yhdessä Sastamalan seurakunnan diakoniatyö, Kaupungin Tilakeskus, Sosiaalikeskus ja Päihdeklinikka.

Lousajan asukastupa

(Kannintie 8, käynti talon takaa) tiistaisin klo 14-17 ja torstaisin klo 12-15.

Marttilan asukastupa

(Törmäkatu 3 A, kellarikerros) maanantaisin klo 10-13 ja keskiviikkoisin klo 12-15.


Lopuksi vielä tunnelmakuvia kummankin asukastuvan ajanvietoista.

Marja Wiikari, Hannu Grén

Klikkaamalla kuvaa saat avattua siitä suuremman version uuteen välilehteen.

 

Petteri Peltomaa harjaa sohvaa, Marja Wiikari hakkaa sitä mattopiiskalla.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Diakoni Marja Wiikari ja asukasaktiivi Petteri Peltomaa antavat Lousajan asukastuvalla kyytiä Jorma Lampion lahjoittamassa sohvassa lymyilevälle pölylle.
 
 
Lousajan asukastuvan väkeä kahvitauolla pöydän ääressä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lousajan talkoolaiset viettämässä hyvin ansaittua kahvitaukoa. Kuvassa vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas Jorma Lampio, työharjoittelijana toimiva sosionomi-diakoni Helvi Toivola, Raija Haanpää, Petteri Peltomaa ja diakoni Heidi-Maria Heikkilä.
 
 
Törmäkadun asukastuvan väkeä viettämässä aikaa oleskelutiloissa.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Marttilan Törmäkadulla voi tehdä ja keskustella – tai sitten vain olla rennosti muiden kanssa.
 
 
Kaksi asukastupalaista poimimassa marjoja pensaasta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Marttilalaisten aika kuluu sujuvasti yhdessä vaikka marjoja poimien.
 
 
Asukastupalaiset puhaltavat pihagrillissä olevaan hiillokseen.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Marttilan väki puhaltaa yhteen hiileen – ihan konkreettisestikin.