Kirkkoherranvirasto on seurakuntalaisen palvelupiste

Kirkkoherranvirasto on seurakunnan sydän.

Kirkkoherranvirastossa voit sopia hautaus- ja siunausvaraukset, uurnanlaskut sekä tilanvuokraukset. Kirkkoherranvirastosta saat vastauksia moniin seurakunnan käytännön asioihin liittyviin kysymyksiin - tai ainakin opastuksen sinne, mistä vastauksia löytää.

Yhteystiedot:
Sastamalan seurakunnan kirkkoherranvirasto
Aittalahdenkatu 12, 38200 Sastamala
p. 03 521 9090
kirkkoherranvirasto.sastamala(at)evl.fi (Korvaa "(at)" merkillä @)

Aukioloajat:
Ma klo 9-11 ja 12-15
Ke ja pe klo 9-11 ja 12-14
Ti ja to suljettu


Hautapalvelujen hintatiedot löytyvät kohdasta Hautapaikka ja hoitosopimukset ja tilavuokrauksen hintatiedot kohdasta Tilavuokrat.

Virkatodistus-, sukuselvitys- ja sukututkimustilaukset

Sastamalan seurakunta kuuluu 1.1.2022 alkaen Tampereen aluekeskusrekisteriin. Virkatodistus- ja sukututkimustilaukset, avioliiton esteiden tutkinta ja kirkkoon liittyminen tehdään Tampereen aluekeskusrekisterissä: Tampereen aluekeskusrekisteri - Tampereen seurakuntayhtymä (tampereenseurakunnat.fi).

Virkatodistuksen ja sukuselvityksen perunkirjoitusta varten voi tilata Tampereen aluekeskusrekisteristä suoraan sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse p. 03 219 0700 arkisin klo 9–15.

Yksityishenkilöiden tilaukset:

Yritysten ja yhteisöjen tilaukset

https://tampereenseurakunnat.fi/palveluja/virkatodistus_ja_sukuselvitys/virkatodistuksen_tilaus_yrityksille_ja_yhteisoilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Kirkkoherranvirastossa hoidat entiseen tapaan tilavaraukset ja toimituksiin liittyvät asiat:

Kastevaraukset: tilojen ja papin varaaminen, kastejuhlan voi järjestää seurakunnan tiloissa veloituksetta, seurakunnasta voi lainata kastepuvun veloituksetta.

Vihkitoimitukseen liittyvät asiat: vihkikirkon sekä papin ja kanttorin varaaminen.

Hautausjärjestelyt: hautapaikan varaaminen, papin ja kanttorin varaaminen siunaustilaisuuteen, muistotilaisuuden tilan varaaminen, suruadressit, haudanhoitosopimukset.

Seurakunnan tilojen vuokraaminen erilaisiin tapahtumiin ja perhejuhliin.


Kirkkoherranviraston tiloissa on mikrofilminlukulaitteet, joilla perehtynyt sukututkija voi tutkia itse sata vuotta vanhemmista kirkonkirjoista otettuja mikrofilmejä. Tutkijan tila pitää varata etukäteen, ja sukututkimukseen tarvitaan lupa Tampereen aluekeskusrekisteristä.

Sata vuotta vanhempien tietojen osalta voi sukututkimusta tehdä myös esimerkiksi Internetissä osoitteissa www.sukuhistoria.fi tai www.arkisto.fi.


 

Kirkkoherranviraston kuva.