Kirkkoherranvirasto on seurakuntalaisen palvelupiste

Kirkkoherranvirasto on seurakunnan sydän.

Virastossa voi hoitaa monenlaisia asioita niin kirkollisiin juhlatilaisuuksiin, hauta-asioihin kuin hengellisen elämän kysymyksiinkin liittyen. Jos et tiedä, mistä jotakin seurakunnan toimintaan liittyvää asiaa pitäisi kysyä, kirkkoherranvirastossa varmasti tiedetään.

Yhteystiedot:
Sastamalan seurakunnan kirkkoherranvirasto
Aittalahdenkatu 12, 38200 Sastamala
p. 03 521 9090
kirkkoherranvirasto(at)sastamalanseurakunta.fi

Aukioloajat:
Virasto on avoinna ma klo 9-17 sekä ke-pe klo 9-13.30.
Kesäaikana virasto on avoinna 1.6.-31.8. ma klo 9-13.30 ja klo 15-17 sekä ke-pe klo 9-13.30.
Tiistaisin virasto on suljettu.

Hautapalvelujen ja tilavuokrauksen hintatiedot löytyvät näiltä verkkosivuilta kohdasta ”Info ja asiointi” ja sen valikosta ”Vuokrat ja maksut”.

Virkatodistus- ja sukututkimustilaukset voi jättää sähköpostitse osoitteeseen kirkkoherranvirasto(at)sastamalanseurakunta.fi tai ottaa yhteyttä puhelimitse. Voit myös klikata tästä linkistä virkatodistuksen tilausta varten.

Kirkkoherranvirastossa hoidat:

Kastevaraukset: tilojen ja papin varaaminen, kastejuhlan voi järjestää seurakunnan tiloissa veloituksetta, seurakunnasta voi lainata kastepuvun veloituksetta.

Vihkitoimitukseen liittyvät asiat: avioesteiden tutkinta, vihkikirkon sekä papin ja kanttorin varaaminen.

Hautausjärjestelyt: hautapaikan varaaminen, papin ja kanttorin varaaminen siunaustilaisuuteen, muistotilaisuuden tilan varaaminen, suruadressit, haudanhoitosopimukset.

Seurakunnan tilojen vuokraaminen erilaisiin tapahtumiin ja perhejuhliin.

Kirkkoon liittyminen ja kirkosta eroaminen voidaan hoitaa kirkkoherranvirastossa.

Virkatodistukset esimerkiksi perunkirjoitusta, pankkiasiointia, vakuutusasioiden ja maakauppojen selvittämistä tai vastaavia toimenpiteitä varten. Todistusten hinnat 9-30 euroa kappale sekä toimituskulut 5,50 euroa.

Sukututkimus: Viraston tekemät sukututkimukset ovat maksullisia - veloitus 30 euroa ensimmäiseltä puolelta tunnilta, sen jälkeen 15 euroa alkavat 30 minuuttia.
Tiloissa on mikrofilminlukulaitteet, joilla perehtynyt sukututkijat voi tutkia itse sata vuotta vanhemmista kirkonkirjoista otettuja mikrofilmejä.  Tutkijan tila pitää varata.

Sata vuotta vanhempien tietojen osalta voi sukututkimusta tehdä myös esimerkiksi Internetissä osoitteissa www.sukuhistoria.fi tai www.arkisto.fi.

Teksti: Hannu Grén, Tarja Kopalainen

Kuvassa vasemmalta oikealle virastolaisia: Eija Kuusisto, Johanna Mäkelä, Tomi Marjakoski ja Ulla Toiviainen

Eija Kuusisto
Toimistosihteeri