Suodenniemen kirkko

Koippurintie 9, 38510 Sastamala

Avoinna sopimuksen mukaan.

Suodenniemen kirkko

Arkkitehti A. W. Arppe suunnitteli 1831 puukirkon korkealle Koippurinmäelle. Kirkontorni vuodelta 1839 on valtion intendenttikonttoria johtaneen ja Helsingin ydinkeskustaan kädenjälkensä jättäneen C.L. Engelin piirtämä. Alkuun kirkkoa kutsuttiin Nikolainkirkoksi, Venäjän tuolloisen tsaarin Nikolai I:n mukaan, mutta nimi on sittemmin jäänyt pois käytöstä.

Alttaritaulun Kristus Getsemanessa on maalannut Ingeborg Malmström. Hän oli runoilija, pappi Karl Robert Malmströmin puoliso. Suodenniemen kirkko on ollut mukana Suomen historian vaiheissa niin sisällissodan tapahtumissa kuin toisessa maailmansodassa, jolloin tornissa sijaitsi ilmavalvonta-asema.

Samoissa maisemissa on kuvattu Yleisradion Maalaiskomedia-sarjan kohtauksia, Pikku Kakkosessa esitettyjä, entisajan maaseudusta kertovia tarinoita sekä Metsolat-sarjaa.

Teksti: Pirjo Silveri

Koippurintie 9, 38510 Sastamala

Suodenniemen iltamessu

Koippurintie 9, 38510 Sastamala