Moottoripaja

Moottoripaja keskiviikkoisin klo 17-19.

Moottoripajatoiminta siirtyi Vihattulantien vanhasta kivinavetasta Vammalan ammattikoulun tiloihin.

Moottoripajalla nuorten on mahdollista korjata ja huoltaa omia mopojaan ohjaajan opastuksella. Lisäksi pajalla vietetään aikaa yhdessä, jutellaan ja kahvitellaan. Toiminta on suunnattu noin 10-17-vuotiaille nuorille. Pajalla on avointen ovien toimintaa keskiviikkoiltaisin klo 17-19. Vastuuhenkilönä toimii nuorisotyönohjaaja Tarmo Marjamäki. Pajatoiminnassa on lisäksi mukana aikuisia vapaaehtoisia ohjaajia.

Sastamalan moottoripajan toiminnasta vastaa Sastamalan ev.lut. seurakunnan nuorisotyö yhteistyössä Sastamalan autourheilijat SAU ry:n ja Sastamalan koulutuskuntayhtymä SASKY:n kanssa.  Sastamalan koulutuskuntayhtymä tarjoaa tilat moottoripajatoiminnalle Vammalan ammattikoulusta. Moottoripaja-hanke on yhteistyökumppanina tukemassa ja kehittämässä pajojen toimintaa yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

Lisätietoja:

Sastamalan seurakunta nuorisotyönohjaaja Tarmo Marjamäki, 050-314 9085, tarmo.marjamaki(at)evl.fi

SASKY koulutuspäällikkö Miika Kesti, 040-7039548, miika.kesti(at)@sasky.fi

Moottoripaja-hankkeen aluetyöntekijä Elina Plihtari, 044-712 9207, elina.plihtari(at)nuortenkeskus.fi

www.moottoripaja.fi

Mikä Moottoripaja-hanke?

Nuorten Keskuksella käynnistyi vuonna 2014 RAY:n rahoittama Moottoripaja-hanke, jonka tavoitteena on mallintaa moottoripajatoiminnasta valtakunnallinen erityisnuorisotyön menetelmä. Moottoripajoilla toiminnan ydin on nuorten tukeminen toiminnallisin keinoin. Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret toimivat moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.

Suomessa toimii tällä hetkellä parikymmentä moottoripajaa mm. seurakuntien, kuntien ja työpajojen toimesta. Tavoitteena on hankkeen aikana luoda vähintään kuusi uutta moottoripajaa. Moottoripajatoiminnan sisältöihin kuuluu liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, sosiaalinen vahvistaminen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen. Moottoripajaan tullaan kaverien, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta.

Nuorten Keskus on valtakunnallinen, kristillisen nuorisotyön palvelujärjestö. Järjestön työ vahvistaa nuorta uskossa, tukee hänen kasvuaan tasapainoiseksi ihmiseksi ja innostaa nuorta osallistumaan itsenäiseen toimintaan sekä seurakunnassa että ympäröivässä yhteiskunnassa.

Tarmo Marjamäki
Etelä-Tyrvään piiri