Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitin rauhassa voit hiljentyä vaikka tunnelmoimaan luonnosta heräävien tuntemusten parissa.Kuva Lavian Karhijärvestä

Hiljaisuuden Ystävät ovat omalta osaltaan hiljaisuuden retriittien puolestapuhujina.

Tunnetko tarvetta vetäytyä hetkeksi kiihkeästä elämänmenosta? Haluaisitko pysähtyä, levähtää, hiljaisesti kuunnella ja kysellä? Jos vastaat myöntävästi, retriitti saattaa sopia juuri sinulle.

Mikä?

Retriitti tulee englannin sanasta ”retreat”, joka merkitsee vetäytymistä erilleen, takaisin päin. Hiljaisuuden tila on pohjimmiltaan ihmisen sisimmässä, mutta sen löytämistä auttaa luonnon keskellä, rauhallisessa ympäristössä sijaitseva retriittipaikka.

Viikonloppu rakentuu väljän päiväohjelman rytmiin, mikä ehkäisee irrallisuuden ja ajelehtimisen. Valmiin ohjelman tarkoitus on vapauttaa osanottajat ajankäytön ratkaisuista. Pakollista osallistuminen ei kuitenkaan ole. Yksinoloon, lepoon ja ulkoiluun jää myös tilaa.

Yhdessäoloa sävyttää vaikeneminen. Osallistujat eivät keskustele keskenään hiljaisuuden alettua. Jos jokin kysymys tai oma elämäntilanne nousee ahdistavaksi, voi varata ohjaajalta kahdenkeskisen ajan keskustelua ja rippiä varten.

Hetkijumalanpalveluksissa lauletaan ja luetaan yhdessä, joten täysin ääneti ei tarvitse koko aikaa olla.

Retriitti merkitsee irrottautumista tavallisesta elämänmenosta. Kun puhelin, radio, tv ja lehtien lukeminen ei vie aikaa tai kun ei tarvitse puuhastella kotitöitä ja arkiaskareita, hiljaisuus sisimmässä pääsee puhumaan ja hoitamaan.

Tulevista retriiteistä ilmoitetaan seurakunnan verkkosivuilla. Lisätietoja antaa Maikku Halme p. 050 314 9042 tai maikku.halme(at)evl.fi

Katso myös netistä
www.hiljaisuudenystavat.fi.

Hiljaisuuden retriitti Saaren retriittikodissa Laviassa pe-su 5.-7.10.2018.

Sastamalan seurakunta järjestää hiljaisuuden retriitin ” TAIVAS ja MAA”  pe-su 5.-7.10.2018 Saaren retriittikodissa, Kullaantie 229, 38600 Lavia.

Retriitin täysihoitohinta 150,-/henkilö omin liinavaattein.

Ohjaajina toimivat  Seppo Laakso ja Maija-Liisa Halme.

Tiedustele ja ilmoittaudu viim. 17.9.2018 mennessä

Maija-Liisa Halme p. 050 314 9042 tai maikku.halme(at)evl.fi.