Kappelin historia

Kiikoisten seurakunnan vaiheet kulkevat käsi kädessä kunnan historian kanssa, sillä vuonna 1847 Kiikoinen sai seurakunnalliset kappelioikeudet. Samalla alkoi alueen kunnallisen itsehallinnon aika. Tasan 75 vuoden kuluttua eli vuonna 1922 Kiikoisten seurakunta irrottautui lopullisesti Tyrvään seurakunnasta. Kuitenkin vuonna 2013 ympyrä sulkeutui ja satakuntalainen Kiikoisten kunta- ja seurakunta liitettiin Pirkanmaalla sijaitsevaan Sastamalaan.

Kiikoslaiselle seurakuntaelämälle on ollut ominaista ahkera lähetysharrastus sekä lähimmäispalvelu eli diakoniatyö, myös lapset ja nuoret koetaan tärkeäksi saraksi. Tämän ohella seurakunta on tehnyt yhteistyötä eri paikallisjärjestöjen kanssa. Seurakunnan aktiivisuudesta kertoo vielä se, että Kaija Pispa kokosi aikoinaan Kuttukappelin juhlakirja-nimiseen teokseen Kiikoisten seurakunnan historiikin vuosilta 1847-1997.

Kiikoisten kappeliseurakunnan vt. kappalainen Auli Airas-Laitila toivoo kiikoslaisten löytävän pienen, mutta dynaamisen ja elävän seurakunnan palvelut tulevaisuudessakin.