JUMALAN HYVYYS

Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi. Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät      Ps.31:20

Psalmi 31 on runoiltu suuren hädän ja ahdistuksen keskellä. Eikä tämä ole suinkaan ainoa tämänkaltainen Psalmi. Niitä on monia. Useimmat kiitos- ja ylistyspsalmit löytyvät psalttarin lopusta. Liekö siinä Pyhän Hengen johdatusta, kun psalmikirjan kokoonpano löysi lopullisen muotonsa. Loppujen lopuksi Jumalan lapsen ja Jumalan kansan vaellus päättyy sanoinkuvaamattomaan iloon, riemuun, kiitokseen, ylistykseen ja palvontaan. Ilmestyskirjan pilkahdukset Jumalan Taivaasta tuovat tuulahduksen tästä. Taivaassa iloitaan, kiitetään ja ylistetään Jumalan suuresta hyvyydestä iankaikkisesta iankaikkisuuteen.
Mutta psalmimme kirjoittaja Daavid on vielä matkalla täällä alhaalla. Hän samanlainen kuolevainen kuin kuka tahansa. Hän joutuu kohtaamaan tämän langenneen maailman raadollisen todellisuuden ja niin itsessään muhivan pahan kuin ympärillään rehottavan pahuudenkin. Tämän kaiken keskellä hän elää kuitenkin Jumalan valtakunnan todellisuudessa. Hän huutaa Jumalan puoleen ja vuodattaa ahdistuksensa, pelkonsa ja huolensa Jumalan eteen. Hänen rukouksessaan on yhtä aikaa sekä lujaa ja horjumatonta uskoa kuin kaikkensa menettäneen toivoa, joka kaikesta huolimatta riippuu kiinni Jumalassa. Itse asiassa olemme tässä koko Raamatun yhtäpitävän lohdutuksen ja kehotuksen ytimessä: ”Älä menetä toivoasi!”
Kaiken keskeltä nousee inhimillisesti ajatelleen ihmeellinen viesti; Jumalan käsittämätön hyvyys. Tätä on monesti vaikea ymmärtää, ellei ole sinut tämän Daavidin toteamuksen kanssa: ”Jumalan hyvyys on ehtymätön aarre niille, jotka Jumalaa pelkäävät!” Jumalan pelko eli Jumalan kunnioitus, Jumalaan luottaminen ja Jumalaa uskominen on se perustus, jolla Jumalan oma seisoo.
 Tämä määrittämättömän suuri Jumalan hyvyys ilmenee Jumalan lapsen elämässä kouriintuntuvana Jumalan lohdutuksena, Jumalan rauhana, Jumalan voimana, Jumalan armona, Jumalan läsnäolona, Jumalan anteeksi antona, Jumalan johdatuksena, Jumalan ihmeinä, Jumalan pelastustekona…Luetteloa voisi jatkaa.  Kuinka suuri onkaan tämä Jumalan hyvyys. Se ei ole kysymys vaan ihmetyksen omainen todistus. Se ylittää käsityskykymme. Siitä voi vain ihmetellen kiittää ja ylistää.
Tämän Psalmin lohduttaa ja rohkaisee meitä luottamaan ja turvaamaan Jumalaan kaikessa. Jumalan käsissä saamme kokea Hänen ihmeellistä ja mittaamatonta hyvyyttään.
Olemme nähneet, kuulleet ja kokeneet, miten Jumalan lastenkin elämässä kaikki ei aina suju tämän maailman mittapuun mukaisesti hyvin ja onnellisesti. He voivat todistaa suuristakin ahdistuksista, menetyksistä, epäonnistumisista ja kärsimyksistä. Mutta kaiken tämä keskellä heidän todistuksensa Jumalasta on sittenkin aina se, että Jumala on hyvä.  Jumalan hyvyys on todella ehtymätön aarrearkku, josta saamme käydä ammentamaan Jumalan äärettömän rakkauden ja armon osoituksia. ”Kiitos Jumalalle hänen sanomattoman suuresta lahjastaan!”  ( 2 Kor.9:15).                                                 
Lauri Lehtinen