Päiväkerhot

Päiväkerhoon on kiva tulla!

Toivotamme kaikki perheet sydämellisesti tervetulleeksi Sastamalan seurakunnan toimintaan lapsenne ja päiväkerhon kautta. Olemme täällä juuri teitä varten.

Päiväkerho on hyvä paikka leikki-ikäiselle!
Se on monen lapsen ensimmäinen, ihan oma kokemus kodin ulkopuolelta.

Päiväkerho on lapsen kasvupaikka, jossa toimitaan kumppanuudessa lapsen kodin kanssa. Lapsesta välittäminen, lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyden vaaliminen ovat päiväkerhon keskeisimpiä asioita.

Päiväkerhossa opetellaan kristinuskon perusasioita leikin, laulun, sekä toiminnan kautta. Päiväkerho rakentaa lapsen kokemusta seurakunnasta, jossa hän tulee kohdatuksi kokonaisvaltaisesti ikäkaudelleen merkityksellisellä tavalla.

Päiväkerhossa harjoitellaan myös kädentaitoja, leikkimistä, yhdessäoloa ja rauhoittumista.
Meille jokainen lapsi on erityinen ja tärkeä, niinpä lapsilähtöisyys ohjaa lastenohjaajien toimintaa. Lastenohjaajat miettivät asioita lapsen kehitystasosta ja -vaiheista käsin ja soveltavat toiminnassaan eri varhaiskasvatuksen menetelmiä.

Päiväkerho on seurakunnan 2-5–vuotiaille järjestämää toimintaa ja kerhoja kokoontuu useita eri puolella Sastamalaa.
Kerhoista, joissa ikäraja on 3 vuotta, kerhopaikan voi saada sinä vuonna kun lapsi täyttää 3 vuotta.
Kerhot, joissa ikäraja on 2 vuotta, lapsen tulee olla 2-vuotias kerhopaikan saadakseen.

Vapaita kerhopaikkoja voit tiedustella Outi-Tuulia Haavistolta p. 050-3149061

Ilmoittautuminen päiväkerhoihin tästä linkistä.

Toiminta on ollut tauolla korona-tilanteesta johtuen.
Facebook-sivuiltamme (Sastamalan seurakunnan lapsi- ja perhetyö) ja YouTubesta löydät keväällä julkaistuja hartauksia, musahetkiä ja askarteluvinkkejä. Siellä julkaisemme myös ajankohtaista tietoa mahdollisista tempauksista tai toiminnasta, joka on mahdollista toteuttaa. Sivut ovat julkisia ja näkyvät niillekin, jotka eivät ole kirjautuneena palveluun.

Vaihtoehtoinen kuvateksti

Päiväkerhot kokoontuvat keväällä 2020 seuraavasti:

•Mouhijärvi

Ti klo 13-15 kerho alle kouluikäisille ja eskareille, Memmu

•Vammalan seurakuntatalo

Ke klo 9.30 - 11 2 v. Marjo-Riitta ja Memmu

Ma klo 9 - 11  3 v. Marjo-Riitta ja Memmu HUOMAA uusi aika Tammikuusta 2020 lähtien!

Ma klo 13-15.30 4-5 v. Marjo-Riitta ja Ilona

Kevään 2020 kerhot alkavat viikolla 3.

Lähes kaikissa kerhoissa on vielä tilaa!

*) Avoin kerho, joka kokoontuu Salokunnassa ja Karkussa, tarkoittaa kerhoa, johon voi tuoda päiväkerholaisen ohjaajan vastuulle tai tulla itse lapsen kanssa kerhoilemaan. Kaikenikäiset ovat siis tervetulleita avoimeen kerhoon! Lisätietoja avoimesta kerhosta voi kysellä suoraan Marjo-Riitalta.