MIETTEITÄ EFESOLAISKIRJEESTÄ 11

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa

Ef.1:3, vuoden 1938 käännös                                                                                                                                               

SIUNAUSTEN MÄÄRÄ – KAIKELLA

Hengelliset siunaukset kattavat koko uskonelämän. Kaikki siunaukset, mitä kristitty ikinä tarvitsee omassa uskonelämässään, ovat omistettavissa näissä taivaallisissa hengellisissä siunauksissa. Inhimillisesti puhuen ns. maallisia siunauksia näyttäisi tai tuntuisi olevan eri määrä. Tosiasiassa Jumala silloinkin on runsaasti siunaamassa vaikka hän ei aina anna sitä, mitä haluaisimme tai luulemme/ymmärrämme tarvitsevamme. Mutta aina Jumala antaa sitä, mitä tietää meidän todella tarvitsevan.

Hengellisten siunausten määrä on kaikille uskoville yhteinen. Jokaisella Jeesukseen uskovalla ovat kaikki Paavalin luettelemat hengelliset siunaukset. Siis aivan kaikki. Ei ole niin, että joku kristitty voisi sanoa, että hänellä on kyllä syntien anteeksiantamus mutta ei lunastusta tai että hänellä on kyllä Jumalan lapseus, mutta ei Jumala-yhteyttä. Ei näin. Jokaista kristittyä on siunattu yhtä paljon näillä kaikilla siunauksilla.

Tässä yhteydessä tulee huomioida, että hengelliset siunaukset ja Pyhän Hengen vaikuttamat armolahjat ovat eri asia. Armolahjat ovat varustuksia kristilliseen palvelutyöhön ja niitä on erilaisia ja erinevissä määrin eri ihmisillä. Kenelläkään ei ole kaikkia armolahjoja mutta hengelliset siunaukset ovat yksi kokonaisuus. Niitä ei voi jakaa tai vastaanottaa erikseen. Tätä osoittaa myös Raamattumme sanamuoto käyttäessään muotoa ”kaikella hengellisellä siunauksella” ei siis ”kaikilla hengellisillä siunauksilla”.  Korostus on jakamattomassa kokonaisuudessa. Yksi suuri lahjapaketti pitää sisällään tämän kaiken. Tätä Jumala armoa ja lahjaa ei voi eikä saa pilkkoa osiin.

Emme voi saada näitä hengellisiä siunauksia enempää emmekä myöskään tarvitse enempää. Eri asia on, miten omassa hengellisessä elämässämme ja uskonkilvoituksessa ymmärrämme nämä siunaukset ja miten elämme niitä todeksi jokapäiväisessä elämässämme. Samalla kun Jumalan sana ilmoittaa meille nämä suuret ja siunatut hengellisen elämän totuudet, Pyhä Henki tahtoo niin vallata sydämemme, että yhä syvemmin ne tulisivat elämäämme hallitseviksi todellisuuksiksi.

Kun Paavali on nyt ilmoittanut miten suuresta armon aarteesta olemme päässeet osallisiksi hän myös rukoilee, että Jumala valaisisi meidän sisäiset silmämme näkemään, millaiseen toivoon hän on meidät kutsunut ja miten äärettömän rikkaan perintöosan hän antaa meille pyhien joukossa (ks. koko rukous Ef.1:15-23). Eli, omistamme aarteen; oppikaamme, puhdistautukaamme, rohkaistukaamme, uskokaamme, luottakaamme ja vahvistukaamme elämään tämän mukaan.

Muista, jos olet Jumalan lapsi, sinua on jo siunattu näillä siunauksilla! Jos ymmärrät, ettet vielä kuulu Jumalan perheväkeen, niin sinua Jumala tahtoo yli kaiken siunata näillä iankaikkisilla taivaallisilla siunauksilla. Avaa siis sydämesi Hänelle ja saat kokea armon ihmeen ja armon aarteet vuodatetaan sydämeesi.

-Lauri Lehtinen