Lue viimeisimmistä tapahtumista Sastamalan seurakunnan alueella.

Uutislistaukseen

Enkelin siipiin pukeutunut lapsi kulkee käsi kädessä aikuisen kanssa. Mikkelinpäivän kuva.

Mikkelinpäivä on enkelien ja lasten juhlapyhä

1.10.2020 09.32 Kuva: Aarne Ormio, Kirkon kuvapankki.

Mikkelinpäivänä Sastamalan kirkoissa on tarjontaa. Valittavana on niin vauvakirkko, perhemessu kuin eläkeliiton aluueellinen kirkkopyhä. Jokaiselle siis jotakin. Noudatamme kaikessa toiminnassamme Pirkanmaan sairaanhoitopiirin antamaa suositusta kasvomaskien käytöstä. Mikäli turvavälejä ei voida säilyttää, suositellaan maskin käyttöä.

Enkelit kuvataan Raamatussa Jumalan sanansaattajina, jotka suojelevat ja opastavat ihmistä. Ne ovat Jumalan luomia henkiolentoja.

Mikkelinpäivän evankeliumi asettaa uskon esikuvaksi lapsen ja kertoo, että lasten enkelit saavat taivaissa joka hetki katsella taivaallisen Isän kasvoja. Sanoma enkeleistä on tarkoitettu kuitenkin myös aikuisille. Päivän liturginen väri on valkoinen.

"Silloin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen ja sanoi: 'Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. '"
(Matt. 18:2-3)

Tervetuloa kirkkoon Mikkelinpäivänä!

Sunnuntai 4.10.
Messu, Tyrvään kirkko klo 10,
Kopalainen, Aurén V., Mattila A., Mattila J., Lasten ja nuorten kuoro Stella
Leiriaho 2 konfirmaatio, Keikyän kirkko klo 10, Parviainen, Järvi, Tarmo Marjamäki, Muraja
Kiikoisten kirkko klo 10, Jokinen-Lundén, Hietikko, Eläkeliiton Alueen 1 (Vammala, Äetsä, Kiikoinen) kirkkopyhä, kirkkokahvit kirkossa
Messu, Kiikan kirkko klo 13, Aurén V., Vuoristo, Veteraaniveljet
Sanajumalanpalvelus, Karkun kirkko klo 13, Jokinen-Lundén, Hietikko
Messu, Suodenniemen kirkko klo 13, Kiili, Mattila J.
Mikkelinpäivän perhemessu, Sammaljoen kirkko klo 13, Heikkilä, Bäckman, Anneli Mäki-Laurila, raamattukuvaelma niskatappinukeilla, kirkkokahvi ja mehu
Mikkelinpäivän vauvakirkko, Tyrvään kirkko klo 16, Kiili, Bäckman, Outi-Tuulia Haavisto, Anneli Mäki-Laurila