Kirkkojen ovet avautuvat kesäkuun alussa

6.5.2020 16.09

Rajoitustoimia koronapandemian vuoksi ollaan maltillisesti purkamassa kesää kohti. Sastamalan seurakunnassa pohditaan parhaillaan milloin ja millä tavalla kesän jumalanpalveluksia ja muuta kokoavaa toimintaa on mahdollista käynnistää. Asiasta tiedotetaan viikolla 20.

Suomen hallitus kertoi tiedotustilaisuudessaan 4.5. rajoitustoimien purkamisen aikatauluista. Tiistaina 5.5. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ohjeistivat seurakuntia kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Täydentävää ohjeistusta on vielä tulossa.

Sastamalan seurakunnassa eri työryhmät ovat parhaillaan selvittämässä, miten kokoontumisrajoitusten lieventäminen vaikuttaa seurakunnan toimintaan. Tällä hetkellä on jo päätetty, että kirkkojen ovet avautuvat kesäkuun alussa. Messuja toimitetaan kesäkuusta alkaen Sastamalan kirkoissa normaalisti, kuitenkin turvallisuus erityisesti huomioiden, mikä tarkoittaa kokoontumisrajoitusten ja riittävän etäisyyden huomioon ottamista.

Kattavammin tietoa kesän toiminnan käynnistymisestä annetaan viikolla 20. Seurakuntalehti Sananjalka ilmestyy torstaina 14.5.2020 ja lehdessä kerrotaan ajantasaista tietoa kesän toiminnasta.

Seurakuntalaisten terveys on etusijalla. Muutokset ovat tässä tilanteessa aina mahdollisia.