Lue viimeisimmistä tapahtumista Sastamalan seurakunnan alueella.

Kaipaatko apua haudanhoitoon?

7.4.2022 15.35

Apu löytyy Sastamalan seurakunnan haudanhoitosopimuksista. Tarjoamme viiden ja kymmenen vuoden pituisia sopimuksia.

Kaipaatko apua haudanhoitoon? Apu löytyy Sastamalan seurakunnan haudanhoitosopimuksista. Tarjoamme viiden ja kymmenen vuoden pituisia sopimuksia, sopimuksen hintaan vaikuttavat haudan koko ja sopimuksen kesto.

Hautojen hoito alkaa toukokuussa haudan siistimisellä kesä- ja kausityöntekijöiden aloittaessa ja päättyy syys-lokakuussa. Kesäkukkien istutus alkaa noin kesäkuun kymmenennen päivän aikaan, säiden salliessa.
Haudoille valitaan alueelle ja haudalle sopivat kukat. Ennen kuin haudanhoito seurakunnan puolesta voidaan aloittaa, tulee haudan olla ohjesäännön mukaan hoidettu ja kunnostettu. Hoitosopimus ei kata hoitamattoman haudan kunnostusta sopimuksen alkaessa.

Hoitoon sisältyy:
• Multien vaihto tai lisäys haudalle tarvittaessa
• Kukkapesän laittaminen haudalle, jos sellaista ei ole
• Kesäkukat ja niiden istuttaminen
• Kukkien kastelu, hoito ja lannoitus
• Ruohon kylväminen ja leikkaaminen nurmihaudoissa tai hiekkapintaisen haudan siistinä pitäminen ja hiekan kuviointi
• Rikkaruohojen, puunlehtien ja roskien poistaminen haudalta
• Kukkien poistaminen syksyllä, kun hallayöt alkavat. Mikäli haudalla on havut tai kanervat, poistamme ne keväällä.

Kysy lisää seurakunnan taloustoimistosta
puh. 03 521 9105 tomi.marjakoski@evl.fi