Kohti uusia haasteita

Kirkkoherranviraston tiedotuksen työkokeilija Hannu Grén kirjoittaa heränneistä ajatuksistaan työkokemuksensa, uskonsa ja ajankohtaisten asioiden pohjaa vasten peilaten.

Nyt se sitten on koittanut: leikkaukseni on ensi viikolla ja jään silloin sairaslomalle. Työkokeilu keskeytyy ainakin sairasloman ajaksi, ellei TE-toimisto sitten totea, että minun on parempi jatkaa työkokeilua tai muuta toimintaa toisessa työpaikassa toivuttuani.
                             Mennyt noin viiden kuukauden jakso on ollut hyvin mielenkiintoinen ja mukavalla tavalla haasteellinen kokemus. Useimmiten opiskeluni ja työni ovat olleet nimenomaan journalistisen puolen toimintaa, mutta tästä työkokeilusta sai hyvän käsityksen siitä, mitä on olla tiedotuksellisissa tehtävissä. Se on tuonut lisää ammatillista itsevarmuutta ja –ymmärrystä. Vaikka tähän nimenomaiseen paikkaan pääseminen vakituiseen toimeen näyttää tällä hetkellä hyvin epätodennäköiseltä, niin en kadu hetkeäkään, että olen ollut täällä työkokeilussa. Se antaa hyvää pohjaevästä tuleviin työhaasteisiin.
                             Ymmärtääkseni minulla on mahdollisuus leikkauksen jälkeen käydä vielä työkokeilusta jäljellä oleva jakso myöhemmin loppuun. Se täytyy vielä selvittää tarkemmin. Nyt tällä hetkellä minun täytyy vain keskittyä valmistautumaan edessä olevaan leikkaukseen ja jättää ainakin toistaiseksi jäähyväiset toimenkuvalleni ja sen ohessa tapaamilleni loistaville työkavereille.
                             Herran haltuun.

20.1.2016
Hannu Grén