17.4.2020

Sastamalan kesän 2020 rippikoulut toteutetaan etärippikouluina

COVID19-pandemia, poikkeusolot ja tavalla tai toisella kuukausia jatkuvat kokoontumisrajoitukset pakottavat Sastamalan seurakunnan muuttamaan kaikkien kesän 2020 rippikoulujen järjestelyjä. Tärkeitä, monesti unohtumattomia ovat rippikoululeirien kokemukset, mutta vielä tärkeämpää on nuortemme ja heidän perheidensä terveys ja turvallisuus.

Pirkanmaalla on varauduttu siihen, että pandemian pahin vaihe on vasta keskikesällä ja olisi vastuutonta sellaisessa tilanteessa koota nuoria eri puolilta Sastamalaa leireille tai kutsua heidän läheisiään eri maakunnista rippijuhliin.

Kirkkohallitus on 3.4.2020 antanut ohjeet rippikoulujen soveltavan toteuttamisen mahdollisuuksista ja piispainkokous on 15.4.2020 kokouksessa hyväksynyt nämä ohjeet. Näitä ohjeita Sastamalassa nyt noudatetaan.

Pääsiäisenä pitämättä jäänyt rippikoulu ja kaikki tulevan kesän seitsemän rippikoulua tullaan järjestämään niin, että rippikoulu sisältää noin viiden vuorokauden mittaisen etärippikoulujakson joka ajoittuu siihen ajanjaksoon, jolloin rippileirin olisi pitänyt olla. Pääsiäisen rippikoulun osalta etärippikoulujakson ajoitusta vielä selvitetään. Jos pandemia ei myöhemmin kokoontumisia rajoita, rippikouluihin sisältyy lisäksi syksyllä yksi pitkä viikonlopun leirijakso, sekä sen jälkeen konfirmaatiojuhlan tutussa kotikirkossa.

Vaikka pandemia pakottaa meidät luopumaan paljosta ja muuttaa rippikoulun ulkoista muotoa, tärkein kuitenkin säilyy. Rippikoulu syntyy nuorten, isosten ja ohjaajien kohtaamisista elämän isojen ja tärkeiden kysymysten äärellä, tutustumisesta Jeesukseen ja hänen opetukseensa, tutustumisesta kotiseurakuntaan sekä tietenkin yhteisestä hauskanpidosta. Tähän kaikkeen meillä on edelleen mahdollisuus.

Tulevan kesän rippikoulujen muuttuneista järjestelyistä lähetetään kaikille rippikoululaisille ja heidän perheilleen viikon 17 aikana kirje, jossa ovat yksityiskohtaiset tiedot siitä, miten ja milloin rippikoulun etäopetus sekä syksyksi suunniteltu leirijakso ja konfirmaatio tullaan järjestämään. Tiedot lisätään huhtikuun lopussa myös seurakunnan internet-sivuille ja toukokuun puolivälissä ilmestyvään Sananjalka-lehteen.

Vesa Aurén
Sastamalan kirkkoherra

Lue täältä kirje rippikoululaisen vanhemmille