Sastamalan seurakunnan Luuri on ikään kuin miniradio - tai puhelimella käytettävä podcast. Kuvassa on puhelin.

Sastamalan seurakunnan Luuri

Sastamalan seurakunnan Luuri on ikään kuin miniradio - tai puhelimella käytettävä podcast. Luurista on kuunneltavissa ajankohtaista asiaa, hartaus tai jotakin ajatuksia herättelevää. Luurin nauhoitus vaihtuu parin viikon välein.

Nauhoitteen kuulet soittamalla Luurin numeroon 03 521 9040.
Tallenna numero puhelimesi muistiin!

Mikä ihmeen Luuri

Luurin historia alkoi Joululuurista. Jouluviikolla 2020 seurakunnan innokkaat vapaaehtoiset olivat muutaman työntekijän kanssa vastailemassa puhelimeen joulun teemalla. Enimmillään seurakuntalaisten puheluihin vastattiin seitsemän ihmisen porukalla. Joululuuria rakennettaessa huomattiin, että puhelimen vastaajassa on niin pitkä tila, että sitä voisi hyödyntää nauhoitetuilla, vaihtuvilla teemoilla.

Ajatus Luurista lähti ensisijaisesti ikäihmisten tarpeista käsin. Monet eivät käytä nettiä, mutta 03 -alkuiseen numeroon on helppo soittaa. Kun Korona-aikana pakottaa pitämään etäisyyttä, tarjoaa puhelimella käytettävä nauhoite yhden välineen lisää esimerkiksi laitoksissa asuville. Kun puhelimen laittaa kaiuttimelle, useampikin ihminen pääsee kuulemaan tallenteen kerralla.