Koronavirustilanteen vaikutukset Sastamalan seurakunnan toimintaan toukokuussa 2021

Sastamalan seurakunnan kokoava toiminta alkaa käynnistyä viranomaisten lievennettyä kokoontumisrajoituksia. Toukokuun 12. päivästä alkaen Sastamalan alueella on voimassa 50 hengen kokoontumisrajoitus ja siitä alkaen myös seurakunnan kokoavaa toiminta voidaan käynnistää. Kirkkoherranviraston ja taloustoimiston asiakaspalvelu tapahtuu vielä toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostilla.

50 henkilön kokoontumisrajoituksen myötä osa seurakunnan kokoontumisista tulee mahdolliseksi. Erilaiset pienryhmät ja piirit voivat kokoontua, samoin lasten, nuorten ja perheiden leirit voidaan toteuttaa suunnitellusti. Suuria tilaisuuksia seurakunnassa ei voitane järjestää ennen kuin kesän loppupuolella.

Kirkkoherranviraston asiakaspalvelu

Sastamalan seurakunnan kirkkoherranviraston ja taloustoimiston asiakaspalvelu tapahtuu toistaiseksi puhelimitse (puh. 03 521 9090) tai sähköpostitse (kirkkoherranvirasto.sastamala@evl.fi). Tapaamiset virastossa ovat toukokuussa mahdollisia vain erikseen sovittaessa.

Seurakunnassa toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etätyöskentelyä.

Seurakunnan kokoava toiminta käynnistyy vähitellen

Viranomaisten määräysten mukaan yleisö- ja yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoitus on kesäkuun 1. päivään saakka seurakunnan alueella 50 henkilöä. Aikuisten kokoava toiminta tulee siten osittain mahdolliseksi. Tilaisuuksissa tulee edelleen noudattaa turvallisuusvälejä ja hyvää käsihygieniaa. Maskisuositus on edelleen voimassa seurakunnan tilaisuuksissa.

Tyrvään kirkossa messut ja jumalanpalvelukset toteutetaan vielä toukokuussa radioituina. Kirkossa voi olla enintään 50 henkilöä. Ehtoollista jaetaan vasta radioidun messun jälkeen, koska kirkossa on normaalisti seurakuntaa paikalla paljon enemmän kuin 50 henkilöä. Kappelikirkkojen ehtoollishetket voidaan toteuttaa 23.5. ja 30.5. normaaleina messuina ilman ennakkoilmoittautumisia.

Kirkollisissa toimituksissakin saisi viranomaisten ohjeiden mukaan olla enintään 50 osallistujaa. Siunaus- ja muistotilaisuuden osalta omaisilla on mahdollisuus painavista syistä poiketa tästä ja kutsua hautajaisiin ne vainajan läheiset ja omaiset, jotka katsovat olevan perusteltua kutsua. Samoin kaste- ja vihkitilaisuuksissa kastettavan tai avioliittoon vihittävien läheiset voivat olla mukana toimituksessa. Koronaturvallisuus edellyttää kuitenkin ehdottomasti turvavälien toteutumista ja kasvomaskien käyttämistä. Kaste- ja vihkitilaisuudet suositellaan pidettäviksi seurakunnan tiloissa.

Diakoniatyöntekijät tavoittaa puhelimen tai sähköpostin kautta. Ruoka-avun antamista jatketaan. Kotikäyntien osalta noudatetaan harkintaa ja korostettua varovaisuutta. Laitoskäyntejä tehdään vain laitoksen pyynnöstä, laitoksen ohjeistuksen mukaan. Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä yksityistä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Lähetyksen Löytöpiste kirpputori on avoinna ma, to ja pe klo 10-16 sekä la klo 10-14. Diakonian Löytöpiste on avoinna ti ja ke klo 12-16.

Lasten ja nuorten toiminta

Vuonna 2002 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoiminta on mahdollista viranomaisten määräysten mukaisesti sisätiloissa enintään 20 henkilön ryhmissä. Ulkotiloissa ryhmäkokoa ei ole rajoitettu. Kokoontumisissa on kuitenkin noudatettava Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen turvallisuusohjeita.

Ohjeiden mukaan myös lasten ja nuorten leiritoiminta on mahdollista käynnistää normaaleissa ryhmissä.

Rippikouluryhmät kokoontuvat jokainen oman suunnitelmansa mukaisesti. Kokoontumisrajoitusten lieventyminen mahdollistaa rippikouluryhmien toiminnan normaalisti myös lähikokoontumisina. Kesän leirit ja matkarippikoulut tullaan toteuttamaan viranomaisilta saatavien ohjeiden mukaisesti ja konfirmaatiot pidetään ilmoitettuina päivinä kokoontumisrajoitusten mukaisesti.

Tiedote julkaistu 12.5.2021