Jumalanpalvelukset jatkuvat, aikuisten toiminta pääosin keskeytyy

Uusien koronarajoitusten vaikutus seurakunnan tammikuun 2022 toimintaan

Jumalanpalvelukset ehtoollisen viettoineen jatkuvat Sastamalan kirkoissa myös tammikuussa. Ne ovat seurakunnan lakisääteistä toimintaa, eikä niitä koronarajoitusten takia tammikuussa peruta. Päätös on aluehallintoviraston ja hiippakunnan uusien ohjeiden mukainen.
LSSAVI on perjantaina 7.1. antanut uudet rajoitukset, joilla kielletään Pirkanmaalla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kahden viikon ajaksi,, 8.1. – 21.1.2022.
AVI:n päätös harrastustilojen sulkemisesta ei koske vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneitä. Lasten ja nuorten ohjattua toimintaa on mahdollista jatkaa huomioiden jo aiemmin annettu turvavälipäätös ja tartuntatautilain yleiset velvoitteet.
Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupungin perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti. Myös lasten päiväkerhot voivat jatkaa toimintaansa kaupungin varhaiskasvatuksen kerhojen linjauksia vastaavasti.
Uskonnon harjoittamisella on Suomen laissa erityisen vahva suoja. Tampereen hiippakunnan ja LSSAVI:n sopimuksen mukaisesti uskonnollista toimintaa voidaan järjestää. Jumalanpalvelusten lisäksi sallittuja ovat esimerkiksi hartaudet ja kirkolliset toimitukset. Jumalanpalveluksiin, kirkollisiin toimituksiin ja seurakunnan muuhun uskonnolliselle yhdyskunnalle tunnusomaiseen toimintaan voidaan ottaa 1/5 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Esimerkiksi Tyrvään kirkkoon saa jumalanpalvelukseen tulla 200 ja turvavälein myös ehtoolliselle. Tyrvään (Roismalan) siunauskappeliin voidaan siunaustilaisuuteen ottaa 30–40. Seurakunta huolehtii tilaisuuksiin osallistuvien sijoittumisesta tilaan siten, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Osallistujille suositellaan erityisen vahvasti kasvomaskin käyttöä rokotussuojan tasosta riippumatta.
Muu seurakunnan aikuisia kokoava toiminta tammikuulta siirretään pääosin toiseen ajankohtaan, peruutetaan tai toteutetaan verkossa. Pienten, matalariskisten, ihmisten jaksamisen tueksi tarkoitettujen ryhmien kokoontuminen on hiippakunnan mukaan mahdollista erikseen sovitusti.
Tapaaminen ja keskustelu seurakunnan työntekijän kanssa kasvokkain on edelleen mahdollista.
Kirkkoherranvirasto, taloustoimisto ja diakoniavastaanotot sekä Löytöpiste pidetään auki terveysturvallisesti.
Tyrvään kirkosta jumalanpalvelukset radioidaan tuttuun tapaan Iskelmä Sastamalassa (97,7 MHz).

TAYS:n koronanyrkin suositusten pohjalta
Sastamalan seurakunta varautuu siihen, että aluehallintovirasto tulee jatkamaan
voimassa olevia kokoontumisrajoituksia kahdella viikolla, aina perjantaihin 4. helmikuuta asti.

Tiedote päivitetty 19.1

LATAA PDF-MUODOSSA TÄSTÄ

MESSUT 3. SUNNUNTAINA LOPPIAISESTA

su 23.1.     Tyrvään kirkko klo 10, Heikkinen, Pääkkönen, kanttorikvintetti
                 Kiikoisten srk-talo klo 13, Jokinen-Lundén, Hietikko
                 Sammaljoen kirkko klo 13, Aurén A., Vuoristo, laulamme viisikielisen laulukirjan lauluja.

KOKOONNUMME YHTEEN

la 22.1.     SIIRRETTY Löydä lahjasi –kurssi, Houhajärven leirimaja

KIIKOISTEN KAPPELISEURAKUNTA

to 20.1.    SIIRRETTY Sastamala rukoilee-ilta, Kiikoisten srk-talo

Piispantarkastus alkaa

Vuonna 2022 suoritetaan Sastamalan seurakunnassa piispan tarkastus. Tarkastus alkaa starttimessulla Tyrvään kirkossa sunnuntaina 23.1. klo 10.00 ja varsinainen piispantarkastusviikonloppu on 16-18. syyskuuta. Tarkastusprosessin aikana piispa Matti Repo ja Tampereen tuomiokapitulin henkilökunta vierailevat seurakunnassa eri tilaisuuksissa ja paikoissa: niin kirkossa kuin Sastamalan alueella muuten.

ALAKOULUIKÄISTEN TYTTÖJEN JA POIKIEN KERHOT

Vammalan seurakuntatalo, Asemakatu 6
Legokerho ma klo 17.00-18.00
Kokkikerho yli 9 v. parittomien viikkojen ti klo 17.- 18.30. (alkaa 11.1.)
Kokkikerho 7-9 v. parillisten viikkojen ti klo 17.-18.30 (alkaa 18.1.)
Monitoimikerho ke klo 17.00-18.00. (alkaa 12.1.)
Keppiheppakerho to klo 17.00- 18 .00 (alkaa 13.1.)

Sileekallio, Toimintakeskus, Aarnontie 17.
Puuhakerho ti klo 17.-18. (alkaa 11.1.)

Muistolan koulu (Nuupalankatu 28)
Liikuntakerho pe klo 17.-18. (alkaa 14.1.)

Marttilan koulu (Marttilankatu 22)
Iltisparkki 2.- 4. luokkalaisille ti klo 14–16.
Kädentaitokerho parillisten viikkojen to klo 15.30-17. Alkaa 13.1.)

Stormin koulu (Stormintie 94)
Lautapelikerho to klo 13.-14. 1-3-lk ja 4-6 -lk klo 15-16.

Kiikan srk-talo (Länsitie 3)
Klubi19 ti klo 13.-17.
Askartelukerho to klo 17.30-18.30 (alkaa 18.1.)

Äetsän koulu (Länsitie 10)
Liikuntakerho parittomien viikkojen to klo 17-18 (alkaa 20.1.)

Keikyän srk-talo (Pehulankaari 6)
Kokkikerho parillisten viikkojen to klo 15-16.30. (alkaa 13.1.)

Pehulan koulu (Päätie 15)
Askartelukerho ti klo 13.-14.

Nuorisotalo Puuhala (Pehulankaari 4 A)
Puuhaklubi parittomien viikkojen ma klo 14-18. Alkaa 13.9.

Nuorisotila Holvi (Uotsolantie 54 B 1)
Avoimet ovet 3.-6. -luokkalaisille parillisten viikkojen ma klo 14-16.

Mouhijärven seurakuntatalo (Koippurintie 6)
Kokkikerho 2-4-luokkalaisille ti klo 17.-18.30. (alkaa 18.1.)

Kokkikerhon vapaista paikoista ja lisätietoja voit kysyä Salmelta: puh.050 314 9081 tai salme.kuukka@evl.fi

KASTETTU:

Veikka Nikolai Kallio
Tyyne Martta Aurora Karenius
Aava Katriina Ketola
Lumi Helmi Elisabet Mäensivu
Seela Vilma Maria Nummela
Paavo Jaakko Antero Pausola
Luka Sisu Ilmari Seppälä
Eila Aino Elisabet Ahonen, Liedon srk

KUOLLUT:

Aili Esteri Rantanen, 96 v.
Kaisa Marjatta Huhtaniitty, 91 v.
Ritva Raili Kyllikki Soini, 91v.
Kirsti Kaarina Määttänen-Kyntäjä, 75v.
Irja Orvokki Leppäkangas, 68 v.
Raili Matilda Puro, 63 v.
Anna-Liisa Marjatta Huhtala, 82 v., Kokemäen srk