Israel, rauhantyön vahvistaminen eri väestöryhmien välillä

Maisemia israelilaisessa kaupungissa. Kuva: Risto Kopalainen.

Israel on juutalaisuuden, islamin ja kristinuskon kohtaamispaikka. Suomen Lähetysseura pyrkii edistämään maassa ruohonjuuritason rauhaa ja sovintoa sekä toimimaan sillanrakentajana ja kohtaamispaikkana eri etnisistä ryhmistä tulevien ihmisten kanssa. Lähetysseura on toiminut nykyisen Israelin alueella vuodesta 1924. 

Kristillinen sanoma menee eteenpäin

Lähetysseuralla on Jerusalemissa Shalhevetjah-keskus, jonka tiloissa toimii monia seurakuntia. Shalhevetjah on avoin kaikille kansallisesta identiteetistä ja uskonnollisesta tai etnisestä taustasta riippumatta. Sen toiminta on käytännön läheistä rauhan rakentamista: eri taustoista tulevat ihmiset kohtaavat siellä. Keskus on merkittävä lasten ja nuorten kokoontumispaikka. Siellä järjestetään mm. perhetyötä, raamattuopetusta, jumalanpalveluksia, diakoniatyötä, lauluryhmien harjoituksia, leirejä ja erilaisia kerhotapahtumia. 

Lähimmäisen palveluksessa

Lähetysseura toimii Israelissa vierastyöläisten, erityisesti thaimaalaisten parissa koko maan alueella. Maassa on kymmeniätuhansia Aasiasta tulleita työntekijöitä lähinnä maataloustöissä. Heidän englannin ja hepreantaitonsa on usein hyvin vaatimatonta, eivätkä he pysty puolustamaan oikeuksiaan. Lähetysseuran työntekijät toimivat yhdessä paikallisten kansalaisjärjestöjen kanssa vierastyöläisten henkisenä tukena työnantajien ja viranomaisten kanssa asioitaessa.

Teksti: Suomen Lähetysseuran verkkosivut.