Ryhmäkuva Moottoripajan väestä konehallissa.Moottoripaja

Moottoripajalla korjataan ja huolletaan polttomoottorikäyttöisiä vempaimia ja laitteita. Myös polkupyörien huoltaminen on mahdollista.

Paja kokoontuu keskiviikkoisin klo 17.00-19.00 osoitteessa Sastamalankatu 2.

Pajan puuhamiehinä toimivat: Jari Jänesniemi, Ari Viitanen ja Tarmo Marjamäki.

Moottoripajatoiminta siirtyi Vihattulantien vanhasta kivinavetasta Vammalan ammattikoulun tiloihin.

Moottoripajalla nuorten on mahdollista korjata ja huoltaa omia mopojaan ohjaajan opastuksella. Lisäksi pajalla vietetään aikaa yhdessä, jutellaan ja kahvitellaan. Toiminta on suunnattu noin 10-17-vuotiaille nuorille. Pajalla on avointen ovien toimintaa keskiviikkoiltaisin klo 17-19.

Sastamalan moottoripajan toiminnasta vastaa Sastamalan ev.lut. seurakunnan nuorisotyö yhteistyössä Sastamalan autourheilijat SAU ry:n ja Sastamalan koulutuskuntayhtymä SASKY:n kanssa.  Sastamalan koulutuskuntayhtymä tarjoaa tilat moottoripajatoiminnalle Vammalan ammattikoulusta. Moottoripaja-hanke on yhteistyökumppanina tukemassa ja kehittämässä pajojen toimintaa yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

Lisätietoja:

Sastamalan seurakunta nuorisotyönohjaaja Tarmo Marjamäki, 050-314 9085, tarmo.marjamaki(at)evl.fi (Korvaa "(at)" merkillä @.)

www.moottoripaja.fi

InstaGramissa: moottoripaja_ .

Mikä Moottoripaja-hanke?

Nuorten Keskuksella (nykyisin Nuori kirkko) käynnistyi vuonna 2014 RAY:n rahoittama Moottoripaja-hanke, jonka tavoitteena on mallintaa moottoripajatoiminnasta valtakunnallinen erityisnuorisotyön menetelmä. Moottoripajoilla toiminnan ydin on nuorten tukeminen toiminnallisin keinoin. Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret toimivat moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.

Suomessa toimii tällä hetkellä parikymmentä moottoripajaa mm. seurakuntien, kuntien ja työpajojen toimesta. Tavoitteena on hankkeen aikana luoda vähintään kuusi uutta moottoripajaa. Moottoripajatoiminnan sisältöihin kuuluu liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, sosiaalinen vahvistaminen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen. Moottoripajaan tullaan kaverien, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta.

Nuori kirkko on valtakunnallinen, kristillisen nuorisotyön palvelujärjestö. Järjestön työ vahvistaa nuorta uskossa, tukee hänen kasvuaan tasapainoiseksi ihmiseksi ja innostaa nuorta osallistumaan itsenäiseen toimintaan sekä seurakunnassa että ympäröivässä yhteiskunnassa.

Ilmoittautuminen Moottoripajalle on päättynyt, mahdollisia peruutuspaikkoja ja lisätietoja voi kysyä ylläolevista yhteystiedoista.