Kinkerit valtaavat Sastamalan

6.2.2019 12.04

Kinkereillä kokoonnutaan katekismuksen, Raamatun, yhteislaulun ja tarjoilun merkeissä.

Sastamalan seurakunnan alueella järjestetään jälleen kinkereitä. Kinkeriperinne on Sastamalan alueella säilynyt poikkeuksellisen hyvin: Erilaisia kinkeritilaisuuksia on Sastamalan alueella noin 50, joka on epävirallinen Suomen ennätys.

Kinkereitä pidetään seurakunnan tiloissa, kylätaloilla ja yksityisihmisten kodeissa eri puolilla Sastamalaa toukokuuhun asti. Näiden paikkojen lisäksi kinkereitä pidetään esimerkiksi Hopulla Hopun sydämessä, Pukstaavissa ja Ystävänpirtillä. Kinkerien aiheena on Uskon näkökulma ja kinkerivirsinä ovat virret 942, 964 ja 975.

Kinkerit ovat opetus- ja keskustelutilaisuuksia, joilla papin, kanttorin tai lukkarin johdolla mm. luetaan katekismusta ja Raamattua. Nykyään kinkereillä on myös merkitystä sosiaalisina tilaisuuksina sekä seurakunnan tilojen ja toiminnan esittelytilaisuuksina.

Listan kinkereiden paikoista ja ajoista näet tältä sivulta.