Kynttilänpäivä tuo valon talven pimeyteen

3.2.2018 09.55

Oulun tuomiokirkko kynttil_ kynttelikk__M.jpg

Kynttilänpäivän raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin 40 päivää syntymän jälkeen sekä jumalallinen valo, joka hänessä tuli maailmaan ja ilmestyi ihmisille. Kynttilänpäivänä avataan myös valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys.

Kynttilänpäivällä on pitkät perinteet. Päivän nimen taustalla on katolinen tapa vihkiä tuolloin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät.

Kynttilä on kirkollisessa perinteessä muistamisen ja toivon merkki. Päivän raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin 40 päivää syntymän jälkeen sekä jumalallinen valo, joka hänessä tuli maailmaan ja ilmestyi ihmisille.

Kynttilänpäivänä avataan myös vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys, jonka tuotoilla torjutaan nälkää ja köyhyyttä. Suomessa tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Ulkomailla autetaan ihmisiä katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

KYNTTILÄNPÄIVÄN MESSUT
Su 4.2.

Tyrvään kirkko klo 10, Yhteisvastuukeräyksen avaus, Pihlajamaa, Heikkilä, Inkeroinen, Heidi-Maria Heikkilä, messun jälkeen tietoa yv -keräyksestä ja kirkkokahvit
Keikyän srk-talo klo 10, Sorva, Mattila J., Tarmo Marjamäki, Leiriaho 1:n ja Viron ryhmän rippikoululaiset
Kiikoisten srk-talo klo 10, Airas-Laitila, Bäckman
Mouhijärven kirkko klo 10, Hautala, Vuoristo, Yhteisvastuun infotilaisuus srk-kodissa messun jälkeen
Sammaljoen kirkko klo 13, Heikkilä, Inkeroinen, kirkkokahvit ja asiaa Yhteisvastuukeräyksestä

KYNTTILÄNPÄIVÄN KONSERTTI
Su 4.2.
Elämälle kiitos! –kynttiläkonsertti, Tyrvään kirkko klo 16
, Eveliina Määttä, lauluyhtyeet Pisara ja Aggabee, selloryhmä Vipinä, järj. LC Sastamala/Linda ja srk, käsiohjelma 10 e, tuotto hyväntekeväisyyteen

Iloa ja valoa kynttilänpäivään!

Kuva: Kirkon kuvapankki/Sanna Krook