Tupu ei tuputa, mutta kuuntelee

Mika Keskikiikonen (Esp Oy) ja Pirjo Äijälä (Huittisten Säästöpankki) sekä nuorisotyönohjaajat Salme Kuukka ja Heidi-Maria Heikkilä Tekstaritupun tiedotustilaisuudessa. Kuva: Jaakko Pirttikoski.

Sastamalan Tekstaritupu avautuu syyskuun alussa numerossa 050 520 3718. Tupu on kouluikäisten oma tukipuhelin, joka vastaa lasten ja nuorten tekstiviestillä lähettämiin kysymyksiin.

Tekstaritupu on Suomen ev.lut. kirkon paikallisseurakuntien ja Tyttöjen ja Poikien keskuksen tarjoama tukipuhelin kouluikäisille. Sen toiminta on alkanut Helsingissä vuonna 2004 ja laajentunut  parille kymmenelle paikkakunnalla. Syyskuun alussa Tekstaritupu aloittaa toimintansa myös Sastamalan seurakunnassa.

Tekstaritupu vastaa koulupäivinä lasten ja nuorten tekstiviestillä lähettämiin kysymyksiin. Jokaisella paikkakunnalla on oma Tekstaritupu-numero, johon vastaavat paikallisen seurakunnan nuorisotyöntekijät.

Tekstaritupu tarjoaa lapselle ja nuorelle mahdollisuuden aikuisen kontaktiin vaikeissa kysymyksissä. Tupulta voi normaalin tekstiviestin hinnalla kysyä kaikkea, mikä mieltä askarruttaa. Vastauksen saa vuorokauden kuluessa. Palvelu on luottamuksellista ja nimetöntä. Koulujen loma-aikoina myös Tupu lomailee.

Sastamalassa tukipuhelimen toimintaa ovat tukeneet Etelä-Satakunnan Puhelin Oy, Vammaspaino Oy sekä paikallinen Säästöpankki.