Urheilutyö Mongoliassa

Vaihtoehtoinen kuvateksti

Kylväjän tekemä urheilulähetystyö Mongoliassa toteutetaan FLOM Sports Clubin kautta. (https://fi-fi.facebook.com/flomsportsclub) Työ aloitettiin vuonna 2014 Kylväjän lähettien toimesta.

Seura järjestää viikoittaisia urheilutapahtumia, sekä useamman urheiluleirin vuosittain lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Toimintaa on monella eri paikkakunnalla, ja se kokoaa viikoittain satoja nuoria yhteen. FLOM Sports Club kouluttaa seurakuntalaisista uusia valmentajia ja johtajia, jotka ovat lyhyessä ajassa kasvaneet kantamaan vastuuta laajenevasta työstä, joka on saanut varsin innostuneen vastaanoton. Urheilu tuo toivoa ja iloa monesti haastavan arjen keskelle.

Joukkuelajien, kuten jalkapallon, koripallon ja lentopallon, kautta haluamme tukea osallistujien fyysistä, henkistä, sosiaalista ja hengellistä kehitystä. Yhteistyö, toisten kunnioittaminen, kannustaminen ja peräänantamattomuus ovat toimintaa läpäiseviä arvoja. Treenien yhteydessä pidetään esillä myös terveellisiä elämäntapoja.

Avoin yhteistyö seurakuntien kanssa tarjoaa luontevan mahdollisuuden integroida usko ja urheilu.

- Tahdomme kertoa nuorille Jeesuksesta, ja olla heille kristittyinä esimerkkejä oman valmentamisen ja pelaamisen kautta. Samalla kuljemme heidän rinnallaan, mutta loput työstä, eli sen, löytävätkö he tiensä seurakuntaan, jätämme rukouksin Jumalan käsiin, tiivistää Kylväjän lähetti Niko Ijäs työn periaatteita.