Liisa ja Antti Saarenketo

Vaihtoehtoinen kuvateksti

Sleyn ensimmäiset lähetit ovat asettuneet Etelä-Sudanin pääkaupunkiin Jubaan. Lähetit keskittyvät työssään evankelistojen ja vapaaehtoistyöntekijöiden kouluttamiseen ja tukemiseen sekä nais- ja lapsityöhön.

Antti Saarenketo

Olen koordinoinut Sleyn Etelä-Sudanin työtä viimeisen kahden vuoden ajan vierailemalla, ja asuen siellä muutaman viikon jaksoissa Keniasta käsin. Työhöni kuului myös Juban uuden kirkon rakennusprojektin suunnittelu ja valvominen. Kirkko vihittiin käyttöön 11.09.2011.

Nyt alkaneella työkaudella asumme vaimoni Liisan kanssa Etelä-Sudanissa Juban kaupungissa. Tulen osallistumaan Jubassa, ja tarpeen mukaan myös muualla Etelä-Sudanissa kirkon evankelistojen, ja vapaaehtoistyöntekijöiden koulutukseen, järjestäen seminaareja, sekä ohjaamalla ja tukemalla seurakuntien vastuunkantajia. Yksi tärkeistä työnkohteista on Juban seurakunta ja sen lähialueet.

Etelä-Sudan on tällä hetkellä maailman nuorin valtio. Se on käynyt läpi lähes neljännesvuosisadan kestäneen uuvuttavan ja raskaan, itsenäistymiseen johtaneen sisällissodan. Kirkon haasteet yhteiskunnallisesti että hengellisesti ovat valtavat. Olemme mukana tukemassa nuorta kirkkoa sen rakentaessa maataan niin hengellisesti, kuin palvellen ja auttaen Jeesuksen ja alkukirkon esimerkin mukaisesti.

Perheeseemme kuuluu kolme, nyt jo aikuista lasta. He kaikki ovat naimisissa. Tällä hetkellä olemme neljän lastenlasten onnelliset isovanhemmat.
Tässä Etelä-Sudanin kirkon työssä tulemme tarvitsemaan paljon esirukouksia ja johdatusta.

“Jos perillä heistä edes yhden nään, niin tiedän sen en turhaan. Tään maailman tuulissa taistellutkaan, on yksi voitettu kotiin taivaan” (Sinun Käskystäsi – The Road)

Liisa Saarenketo

Olen aloittelemassa mieheni Antin kanssa työtä Sudanissa, monen Kenian vuoden jälkeen. Työni tulee olemaan suuremmaksi osaksi paikallisen seurakunnan työntekijöiden sekä vapaaehtoistyöntekijöiden tukemista, erikoisesti lapsi- ja naistyön saralla. Työni tulee painottumaan Etelä- Sudanin, Juban kaupunkiin.

Maa sai itsenäisyyden, monien sisällissota vuosien jälkeen, heinäkuussa 2011. Juban seurakunta perustettiin paikallisten työntekijöiden voimin jo muutama vuosi ennen itsenäisyyttä. Sodan aikana monet kristityt joutuivat vainon kohteeksi. Kirkko kamppailee monien uusien asioiden ja haasteiden keskellä ja siinä haluamme olla heitä pieneltä osaltamme auttamassa ja rohkaisemassa. Asuinpaikkanamme siis Juban kaupunki.

Meillä on kolme aikuista, naimisissa olevaa lasta ja tällä hetkellä neljä ihanaa lastenlasta. Lastemme ollessa pieniä, saimme olla koko perheenä lähetystyössä Keniassa. Nykyään saamme olla harvemmin yhdessä mutta rukouksissa kaikkia lähellä.

Jumalan johdatus on elämässä tärkeää ja siksi emme tätäkään askelta ottaisi ilman sitä. Hänen varassana ja Hänen apuaan ja viisautta pyydellen, jatkamme matkaamme uudessa maassa ja uusissa haasteissa.

”Elämän aarteista suurin ja parhain, rakkaus on Jumalan. Ei väsy sen lämpö ei armollisuus, sinut suojaansa otti jo varhain”. (SK 200)