Ehdokaslistat

Seurakuntavaaaleissa ehdokkaita asettavat valitsijayhdistykset.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on päättynyt. Seurakunnalle jätettiin seuraavat ehdokaslistat:

Yhteisvastuu ja lähimmäistyö (SDP) –ehdokaslista
Kokoomuslaisen seurakuntaväen ehdokaslista
Yhdessä pidämme huolta – Keskusta  ehdokaslista
Kirkko kaikille ehdokaslista

Esittelemme ehdokkaat näillä sivuilla sen jälkeen kun vaalilautakunta on hyväksynyt ehdokaslistat.

Käytä ääntäsi seurakuntavaaleissa - sillä on merkitystä

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 18.11.2018 Ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018.

Äänestäjälle

Ehdokkaiden esittely

Vaalikone on ehdokkaalle helppo ja vaivaton tapa esittäytyä äänestäjille.

Äänestäjät pääsevät etsimään itselleen sopivaa kotiseurakunnan ehdokasta vaalikoneeseen vastanneiden ehdokkaiden joukosta. Vaalien viestinnän ja kampanjoinnin siirtyessä yhä enemmän verkkoon on luontevaa, että äänestäjät etsivät itselleen sopivia ehdokkaitakin verkosta.

Vaalikone on kaikkien seurakuntien ja ehdokkaiden käytössä. Vaalikoneen toteuttaa Sangre oy, joka toteutti mm. YLE:n kunnallisvaalien vaalikoneen. Vaalikone sisältää taustatietojen lisäksi yhteisiä kysymyksiä sekä mahdollisesti seurakuntakohtaisia kysymyksiä, jos seurakunta haluaa laatia sellaiset.

Vaalikoneen yhteiset kysymykset käsittelevät kirkon ajankohtaisia kysymyksiä sekä toimintaa.

Sastamalan seurakunta järjestää ehdokkaille valokuvauksen ja huolehtii ehdokkaiden kuvien lisäämisestä vaalikoneeseen keskitetysti.

Ehdokkaille tarjotaan mahdollisuus esittäytyä myös Sastamalan seurakunnan verkkosivuilla.

Vaalikoneen aikataulu
17.9. ehdokasasettelu päättyy
19.9.-> Seurakunnat jakavat seurakuntakoodin ehdokassuostumuksen jättäneille ehdokkaille.
24.9. vaalikone aukeaa ehdokkaille
8.10. vaalikone aukeaa kaikille

Seurakuntavaaliehdokkaiden valokuvaus

Sastamalan seurakunta on tilannut vaalikuvauksen Studio 86-valokuvaamosta, osoite: Puistokatu 23, 38200 Sastamala.
Toivomme, että jokainen seurakuntavaaliehdokas käy kuvattavana. Seurakunta maksaa kuvauksen.

Vaalikuvauksessa otettuja kuvia käytetään valtakunnallisessa seurakuntavaalikoneessa sekä seurakunnan omassa vaalitiedotuksessa seurakunnan verkkosivuilla ja lehtitiedotuksessa. Kirkkovaltuustoon ja kirkkoneuvostoon valittavan ehdokkaan kuvaa käytetään myöhemmin myös ko. toimielimen jäsenten esittelyssä seurakunnan verkkosivuilla.

Valokuvaamo on varannut vaalikuvausta varten seuraavat ajat:
ma 24.9. klo 10-12
ke 26.9. klo 9-12
pe 28.9 klo 16-18
la 29.9. klo 11-13

Ilmoitettuina aikoina kuvattavaksi voi mennä ilman etukäteisilmoittautumista.

Jos mikään annetuista kuvausajoista ei sovi, tulee kuvausaika sopia itse valokuvaamon kanssa, p. 03 514 1586 (toimisto avoinna arkisin ma-pe 10-17).

Vaalikuvaukseen mennessä ehdokkaan tulee allekirjoittaa lomake, jossa antaa suostumuksensa kuvan käyttämiseen.