Apua sinulle - Diakonia

Diakonia on yksi kirkon perustehtävistä. Se on kristillisestä rakkaudesta lähtevää auttamista kaikenikäisten ihmisten parissa. Se on keskustelua, tukemista, sielunhoitoa ja aineellista auttamista. Diakoniatyö järjestää myös ryhmätoimintaa.

Keskusteluapu ja neuvonta

Elämässä on usein tilanteita, jolloin tarvitsemme apua. Keskustelua, sielunhoitoa, käytännön apua kriisin keskelle – tilanteet vaihtelevat. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, niin selvitellään asioita yhdessä. Jos olet yksinäinen, sairas, kärsit päihde- tai mielenterveysongelmista tai muuten vain kaipaat kuuntelijaa, ota yhteyttä! Työntekijä voi tavata sinut kotonasi tai seurakunnan tiloissa. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön tästä linkistä, niin otamme yhteyttä sinuunpäin.

Avustukset

Diakoniatyö saa paikkakunnan ruokakaupoilta elintarvikkeita jaettavaksi eteenpäin. Tarkempia tietoja ruokajakeluista voit kysyä diakoniatyöntekijöiltä.

Erityisissä tilanteissa seurakunta voi antaa myös avustuksia. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin. Otathan diakoniatoimistolle tullessasi mukaasi viimeisimmät tositteet tuloistasi ja menoistasi (esim. toimeentulotukilaskelma sekä mahdollinen tosite veloista).

Apua arjen keskelle

Seurakunta ja kirkko tarjoavat myös monenlaista muuta apua. Katso vaihtoehtoja sivustolta http://www.kirkonkeskusteluapua.fi/