Sivukartta
To 29.6.2017 17:30
Naisten Pankin tapaaminen
Muu tila
Naisten Pankkilaisten tapaaminen Leipurikahvila Pyymäessä Nuutilankatu 2.
To 29.6.2017 18:30
Musiikki
Lauluilta Keikyän kyläseuran rannassa Kiviniementiellä klo 18.30
Pe 30.6.2017 11:00
Tapahtuma
Muu tila
Kirjakahvila kirkkoherranviraston pihalla klo 9-15. Saatavana hernesoppaa, lättyjä, kahvia ja kastamista,käsitöitä ja kirpputoritavaroita.
Pe 30.6.2017 14:00
Karkun kappeliseurakunnan Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset
Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset Karkun seurakuntatalolla pe 30.6. klo 14.00.
Pe 30.6.2017 16:00
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Kiikoisten seurakuntatalo - alakerran lähetystori
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Purpurikonsertti "Kadulta kirkkoon"
Kiikoisten kirkko
"Kadulta kirkkoon"- konsertti reformaation ja purpureiden henkeen. Vokaaliyhtye Lumous, baritoni Lauri Solin, Fioretto Ensemblestä Janek Öller (nokkahuilut ja säkkipillit) ja Ilpo Laspas (cembalo ja urut). Ohjelmistossa 1400-1500-luvun kansanlauluja, uskonpuhdistuksen myötä löysivät tiensä myös kirkolliseen käyttöön.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Silja Aalto ja Trio Barocco
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Silja Aalto, sopraano
Trio Barocco
Ohjelma 15/10¤.
Nuortenilta
Vammalan seurakuntatalo - Kahvio, alakerta
Tervetuloa!
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus. Kahvitilaisuuden tuotto lähetyksen hyväksi.
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Polvesta polveen täällä soi ylistyksesi - tunnelmapaloja Karkun kirkon 100-vuotisjuhlista

Virret ja kiitos kaikui Karkun kirkon 100-vuotisjuhlissa sunnuntaina 17.11.2013. Tästä on hyvä jatkaa uudelle vuosisadalle. Ohessa sattumia ja tapahtumia päivän varrelta.

Oli synkkä ja syksyinen marraskuun aamu, kun Karkun kirkko odotti 100-vuotisjuhlajumalanpalvelukseen messuväkeä. Eino-myrsky koetteli, taloissa ja tuvissa räpsyivät sähköt päälle ja pois, päälle ja pois, vaan siitä huolimatta kansa saapui paikalle parahiksi.

Messu alkoi kulkueella, juhlakuoro pani parastaan ja piispa Kaarlo Kallialan saarna kiertyi 100 vuoden takaisista tunnelmista nykyaikaan. Kuten silloin, niin tänäänkin olemme murroksen ja muutosten äärellä. Tästä huolimatta odotamme Kristusta tulevaksi ja saamme luottaa Mestarin lupauksiin.

Juhlajumalanpalvelus keräsi osallistujat yhteiselle ehtoolliselle. Messun päätti juhlakulkue, mutta tätä ennen Karkun vt. kappalainen Reijo Ylimys pyysi juhlijoita kahville ja kakulle viereiseen Karkun pappilaan.

Kahvittelun lomassa vaihdettiin kuulumisia ja eräässä kammarissa pyöri Karkun kirkko -video keräten kiinnostuneita ruudun vierelle. Seuraavaksi siirryttiin takaisin kirkkoon katsomaan ja kuulemaan tervehdyksiä, Karkun koulun lasten lauluesityksiä ja Urpo Vuorenojan ohjaamaa tarinallista kuvaelmaa Karkun kirkon värikkäistä alkuvaiheista.

Viimein Ylimyksen Reijo rukoili psalmin 84 sanoin ja lähetti partiolaiset viemään seppeltervehdyksen Sastamalan Pyhän Marian kirkon hautausmaalle Karkun ensimmäisen kirkkoherran K.E Bergrothin sekä Turussa toisen Karkun kirkkoherran, K.E. Rinteen haudalle.

Karkun kirkon 100-vuotisjuhlat onnistuivat paremmin kuin hyvin. Siitä muistona kaikuu vielä sana: Herra Jumala on aurinko ja kilpi, hän lahjoittaa meille armon ja kunnian. Ps. 84:12

Lääninrovasti Simo Laitilan oikealla puolella messun alkua odottelee rouvansa Auli Airas-Laitila ja vasemmalla istuu Turun piispan, Kaarlo Kallialan, puoliso Eija Kalliala.

Juhlakuoro antoi sävelten soljua. Tämän ohella kirkkokansa lauloi tuttuja, rakkaita virsiä sielunsa kyllyydestä.

Piispa Kaarlo Kalliala piti koskettavan juhlasaarnan.

Jumalan ylistys nosti kirkkokansan ylös penkeistä.

Sastamalan seurakunnan ja Karkunkin kirkon nykyinen kirkkoherra Ari Paavilainen toimitti liturgian.

Kaikki kutsuttiin yhteiselle ehtoolliselle.

Siniristilippu "liehui" Eino-myrskyssä. Messun jälkeen oli aika siirtyä viereiseen Karkun pappilaan kahveelle.

Pappilassa oli tarjolla voileipä- ja kermakakkua sekä maistuvia pikkuleipiä. Nähtiinpä pöydässä myös Karkun kirkolla koristettu täytekakku!

Tunnelma oli leppoisa ja iloinen. Juttu luisti, tavattiin tuttuja sekä katsottiin välillä Karkun kirkosta koostettua videota.

Diakoni Maikku Halme vaihtoi ajatuksia Maria Jaatisen kanssa, joka emännöi aikoinaan 40 vuotta Karkun pappilaa.

Piispa Kalliala aloitti Karkun kirkolla kuorrutetun kakun ja innoistui jakamaan herkkua lapsillekin.

Klo 13 ohjelma jatkui kirkossa. Tässä Karkun koulun lapset lauluvuorossa.

Lääninrovasti Simo Laitila innostui puhumaan myös käsillä...

Karkun evankelisen opiston vararehtori ja Punkalaitumen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kimmo Vanha-Juhe lausui oman tervehdyksensä.

Nähtiinpä vielä Karkun kirkon alkuvaiheista kertova kuvaelma, jonka ohjasi henkseleitään nosteleva Urpo Vuorenoja. Mies itse oli K.E Bergrothin rooliissa eli itte päriruuttina.

Karkun kamarin kävijät eläytyivät mainiosti 1900-luvun alun tapahtumiin: vääntöä riitti uuden kirkon paikasta, mutta rahaa kuulemma oli rutkasti!

Jorma Bäckman puolestaan toimi Karkun toisena kirkkoherrana, K.E. Rinteenä.

Kolmas Karkun kirkkoherra, Jaatisen Arto, oli ilmielävänä paikalla. Mies kertoi hänen aikanaan hankituista kirkkotekstiileistä. Vuorenojan Maiju näyttää mallia tekstiileistä.

Reijo Ylimys lähetti lopuksi partiolaiset viemään seppeltervehdyksen K.E. Bergrothin haudalle, joka on vanhan Maijan kirkkomaassa.