Sivukartta
To 29.6.2017 17:30
Naisten Pankin tapaaminen
Muu tila
Naisten Pankkilaisten tapaaminen Leipurikahvila Pyymäessä Nuutilankatu 2.
To 29.6.2017 18:30
Musiikki
Lauluilta Keikyän kyläseuran rannassa Kiviniementiellä klo 18.30
Pe 30.6.2017 11:00
Tapahtuma
Muu tila
Kirjakahvila kirkkoherranviraston pihalla klo 9-15. Saatavana hernesoppaa, lättyjä, kahvia ja kastamista,käsitöitä ja kirpputoritavaroita.
Pe 30.6.2017 14:00
Karkun kappeliseurakunnan Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset
Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset Karkun seurakuntatalolla pe 30.6. klo 14.00.
Pe 30.6.2017 16:00
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Kiikoisten seurakuntatalo - alakerran lähetystori
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Purpurikonsertti "Kadulta kirkkoon"
Kiikoisten kirkko
"Kadulta kirkkoon"- konsertti reformaation ja purpureiden henkeen. Vokaaliyhtye Lumous, baritoni Lauri Solin, Fioretto Ensemblestä Janek Öller (nokkahuilut ja säkkipillit) ja Ilpo Laspas (cembalo ja urut). Ohjelmistossa 1400-1500-luvun kansanlauluja, uskonpuhdistuksen myötä löysivät tiensä myös kirkolliseen käyttöön.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Silja Aalto ja Trio Barocco
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Silja Aalto, sopraano
Trio Barocco
Ohjelma 15/10¤.
Nuortenilta
Vammalan seurakuntatalo - Kahvio, alakerta
Tervetuloa!
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus. Kahvitilaisuuden tuotto lähetyksen hyväksi.
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Lapset ja lapsenmieliset ovat Jeesuksen parhaita ystäviä

Taivasten valtakunta on omistettu lapsille ja lastenkaltaisille. Saamme siis tänäänkin luottaa Taivaallisen Isän käsiin päivän puuhamme.

Suodenniemen kappalainen Hannu Järventaus innostui nettisaarnaamaan Mikkelinpäivänä lasten ja enkelien merkitykestä.

NETTISAARNA MIKKELINPÄIVÄNÄ Matt. 18. 2-3

Jeesus oli tullut hyvin kuuluisaksi mieheksi. Hän oli puhunut ihmeellisiä asioita ja tehnyt ihmeellisiä tekoja. Nyt Jeesus oli tullut yhteen kaupunkiin. Kaikki halusivat nähdä hänet. Ihmisiä tungeksi hänen ympärillään. Isoimmat painautuvat ihan Jeesuksen lähelle. Lyhemmät ihmiset, vanhukset ja lapset, jäivät ihmismuurin taakse. Sieltä ei näkynyt ollenkaan tuota kuuluisaa miestä. Jotkut nousivat varpailleen, jotkut yrittivät hakea puupökkelön, jonka päälle he nousisivat. Yksi pieni lapsi sanoi isälle: "Isä Minä tahdon nähdä Jeesuksen". Isä otti lapsen harteilleen ja nousi varpailleen. Sieltä lapsi katsoi valkopukuista Jeesusta. Lapsi näki kuinka Jeesuksella oli ystävälliset silmät. Yhtäkkiä yksi vahva ja mustapukuinen pitkä mies ihan huusi kovalla äänellä: ”Jeesus sano meille kaikille kuka meistä on kaikkein paras ystäväsi."

Takarivissä isän harteilla lapsi hymyili ja katsoi Jeesusta. Jeesus iloitsi ja katsoi lasta: ”Tuokaa tuo lapsi tänne." Jeesus otti lapsen harteilleen. Hän oli ihmismuurin ympäröimä! ”Katsokaa kaikki tänne. Näettekö tämän lapsen täällä. Tämä lapsi on minun paras kaverini. Kaikki lapset ovat minun parhaita kavereitani."

Suodennimen lapset ovat askarrelleet enkeleitä. Niin kuin Jeesus aikanaan otti lapsen kaikkien keskelle, niin nyt lapset saavat tuoda askartelemiaan enkeleitä tänne alttarille. Ulla-ohjaaja saa kertoa teidän kanssanne, miten olette näitä enkeleitä tehneet ja mitä enkelit tekevät teille.

Hei, mutta tässähän on minun oma enkelikin. Uusi Toivo -lounaan henkilöt ovat sen tehneet. Se on myös nätti. Villalangoista tehty. Tämä enkeli istuu tai makaa usein auton takapenkillä. Kun ajan liian kovaa tai puhun puhelimeen ajaessa. Enkeli huutaa: "Hei, et saa rikkoa liikennesääntöjä".

Enkeli muistuttaa ja varjelee. Joskus huudan: ”Hiljaa enkeli nyt minulla on kiire ja pakko puhua puhelimeen". Sitten enkeli hiljaa kuiskaa ja varoittaa.

Yhden papin polkupyörän tarkassa istui enkeli. Pappi laski polkupyörällä mäkeä, jossa oli kuoppia ja kiviä. Enkeli huusi: "Jarruta hölmö!" Pappi vain huusi: "Hiljaa enkeli nyt mennään lujaa".  Sitten pappi kaatui ojaan ja oli täynnä mustelmia. Enkelikin oli loukannut itsensä ja katsoi surullisesti. Enkeli oli haavoittunut enkeli. Seuraavalla kerralla ajetaan varovasti.

Jeesus käski aikuisia tulemaan samanlaisiksi kuin lapset. Lapset kuuntelevat enkeliä ja lukevat iloisesti iltarukouksen. Aikuiset ovat pitkän elämän aikana tulleet omasta mielestään tärkeiksi. Siksi he eivät uskalla ihan lapsenmielisesti lukea iltarukousta toistensa kanssa. Joskus tuntuu, että aikuisilta täytyisi halvaantua joku osa aivoista, että he tulisivat lapsenmielisiksi, nauraisivat aina ja lukisivat iloisesti iltarukouksen. Kun aikuiset tulevat lapsenkaltaisiksi, Jumalaan ja toisiin ihmisiin luottaviksi, nauraviksi ja hymyileviksi, he ovat Jeesuksen parhaita ystäviä. Oikeastaan kyllä me kaikki olemme Jeesuksen parhaita ystäviä ja pääsemme taivaaseen, koska Jeesus tahtoo aina olla meidän kaikkien paras ystävä.