Sivukartta
To 29.6.2017 17:30
Naisten Pankin tapaaminen
Muu tila
Naisten Pankkilaisten tapaaminen Leipurikahvila Pyymäessä Nuutilankatu 2.
To 29.6.2017 18:30
Musiikki
Lauluilta Keikyän kyläseuran rannassa Kiviniementiellä klo 18.30
Pe 30.6.2017 11:00
Tapahtuma
Muu tila
Kirjakahvila kirkkoherranviraston pihalla klo 9-15. Saatavana hernesoppaa, lättyjä, kahvia ja kastamista,käsitöitä ja kirpputoritavaroita.
Pe 30.6.2017 14:00
Karkun kappeliseurakunnan Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset
Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset Karkun seurakuntatalolla pe 30.6. klo 14.00.
Pe 30.6.2017 16:00
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Kiikoisten seurakuntatalo - alakerran lähetystori
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Purpurikonsertti "Kadulta kirkkoon"
Kiikoisten kirkko
"Kadulta kirkkoon"- konsertti reformaation ja purpureiden henkeen. Vokaaliyhtye Lumous, baritoni Lauri Solin, Fioretto Ensemblestä Janek Öller (nokkahuilut ja säkkipillit) ja Ilpo Laspas (cembalo ja urut). Ohjelmistossa 1400-1500-luvun kansanlauluja, uskonpuhdistuksen myötä löysivät tiensä myös kirkolliseen käyttöön.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Silja Aalto ja Trio Barocco
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Silja Aalto, sopraano
Trio Barocco
Ohjelma 15/10¤.
Nuortenilta
Vammalan seurakuntatalo - Kahvio, alakerta
Tervetuloa!
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus. Kahvitilaisuuden tuotto lähetyksen hyväksi.
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Mikä on kirkon kanta lapsityövoimaan?

Kirkko ei kannata lapsityövoimaa. Se on hyväksikäyttöä. Raamattu ei suoraan mainitse lapsityövoimaa.

Syynä saattaa olla, että Vanhan testamentin paimentolaiskansat vaelsivat perheenä ja heimoina ja työ oli elämäntapa. Tapana on kautta historian varmaan ollut, että töihin on ryhdytty sitten kun siihen on kyetty, eli paljon varhaisemmassa vaiheessa kuin nykyään. Koulutusta tai koulunkäyntiä ei ehkä ole ollut lainkaan. Työn ja muun elämän ja eri elämänvaiheiden erottaminen on aika nuori asia länsimaisessa historiassa.

Lapsityövoiman hyväksikäyttö on kuin orjuutta. Heikompia käytetään hyväksi. Kristillisessä uskossa lähimmäisyys on tärkeä periaate. Kaikki ihmiset ja heidän elämänsä ovat yhtä arvokkaita. Tämä ei näytä edelleenkään toteutuvan tässä maailmassa. Kristillinen kirkko vie eteenpäin sanomaa siitä, että kaikki ovat Luojan luomia ja arvokkaita sellaisina kuin he ovat. Siksi kirkko ei voi kannattaa tai suosia sellaista, mikä pohjautuu toisen ihmisen hyväksikäyttöön, kuten lapsityövoima.

Käytännössä asiat eivät ole niin mustavalkoisia. Monissa maissa meidän silmissämme vielä lapset, jotka saavat töitä ovat hyvässä asemassa verrattuna niihin, joilla ei ole kotia, koulua tai toimeentuloa. Olla töissä lapsena voi olla parempi vaihtoehto kuin se mikä muuten on tarjolla. Kirkko toimii kuitenkin oikeudenmukaisen maailman puolesta, jollainen olisi maailma, jossa lapset saavat olla lapsia.