Sivukartta
Kanttori: Mattila Jari
Musiikki: Suodenniemen Sirkut
Suntio: Päivi Seppälä
Entisten suodenniemeläisten ja Suodenniemellä kesää viettävien kirkkopyhä
Su 25.6.2017 10:00
Pyhän Olavin messu
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhäpäivä: Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)
Tekstit: Psalmi: Ps. 92:2-6, 1. lukukappale: Jes. 51:3-6, 2. lukukappale: Ap. t. 14:15-17, Evankeliumi: Luuk. 1:57-66
Pyhäpäivän aihe: Tien raivaaja
Alttarikynttilät: 4
Liturginen väri: Valkoinen
Liturgi: Hautala Lasse
Kanttori: Mattila Anu
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustava pappi: Väänänen Ville
Virret: 571 Jo joutui armas aika
258 Kiitetty olkoon Jumala
259 Kiitetty Herra, joka kansallensa
572 Taas kukkasilla kukkulat
574 On kaunis synnyinmaamme
Kolehti: Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa
Kirkon diakoniarahaston kautta.
Kirkon diakoniarahasto, Kirkkohallitus, Eteläranta 8, 00130 Helsinki, FI15 8000 1100 0602 28.
Su 25.6.2017 11:15
Suodeniemen kirkkokahvi

Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio, Koippurintie 6, 38510 Sastamala
Su 25.6.2017 13:00
Salokunnan messu
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Mattila Jari
Suntio: Lehto Ilpo
Musiikkiryhmä: Kesäsoittaja Noora Mäkelä, poikkihuilu
Kolehti: Sisupartiolaiset Karkku
Tekstinlukijat: Sirkka-Liisa Uusi-Rintakoski
Su 25.6.2017 17:00
Pieni pyhä hetki
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhän Olavin kirkko on auki kesäisin. Joka sunnuntai-ilta siellä järjestetään pieni rukoushetki, ennen kuin kirkko taas sulkee ovensa seuraavaan päivään. Vietä ainutlaatuinen hetki kesäillassa uskomattomalla paikalla, tutustu kirkon elämänkaareen ja menneiden sukupolvien työhön.
Ma 26.6.2017 17:30
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla. Yhteislähtö Vammalan srk-talolta klo 17.30 omin autoin. Kyytien vuoksi ilmoita tulostasi Kopalainen p. 050 314 9107
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Me ollaan vapaasti kasvatettuja

Välittäminen on parasta kasvatusta. Ryhmässä olemalla oppii toisen huomioon ottamista.

Eräs ystäväni havaitsi kerran joukon pikkupoikia heittelemässä tielle kiviä, oksia, sammalta ja kaikkea mahdollista muuta irtonaista. Ystäväni havaitsi, että poikien tekoset aiheuttivat sekä haittaa että myös mahdollisen vaaratilanteen muille tiellä kulkeville. Kun ystäväni sitten kielsi poikia, pojat totesivat: ”Älä sinä äijä kiellä meitä, me ollaan vapaasti kasvatettuja.”

Jostain vitsikirjasta olen joskus lukenut seuraavaa. Mummo istui linja-autossa ja hänen takanaan oleva pikkupoika potki häntä. Kun mummo sitten kielsi poikaa, pojan äiti sanoi mummolle: ”Minun poikaani ei saa kieltää, poikani on vapaasti kasvatettu." Hetken kuluttua nuori nainen poistui linja-autosta ja sylkiessään äitiä silmään sanoi tälle: ”Minutkin on vapaasti kasvatettu."

Edellisen jutun pitäisi naurattaa, mutta minua se pikemminkin itkettää, sillä se kertoo meille totuuden meistä itsestämme. Edellä olevat esimerkit kertoivat siitä, miten välinpitämättömästi me monesti suhtaudumme toinen toisiimme. Kun emme huomioi ja arvosta toisiamme, käyttäydymme toisiamme kohtaan kuin vapaasti kasvatetut pikkupojat.

Viime aikoina on vannottu paljon suvaitsevaisuuden nimiin. Sana on mielestäni kärsinyt inflaation. Eräs rippikoulupoikani sanoin asian seuraavasti: ”Suvaitsevaisuus on paska sana, koska se ei merkitse mitään.” Monesti meihin pätee sananlasku, paljon puhetta vähän villoja. Jos sanon olevani suvaitsevainen, minun tulee olla sitä myös oman porukan ulkopuolella ja arvostaa jokaista ihmistä, sellaistakin, joka ei ajattele asioista kuin minä.

Minulle, joka sanon olevani kristitty, tämä merkitsee ennen muuta Raamatun kultaisen säännön – Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi – opiskelemista ja todeksi elämistä elämän arjessa.

Olavi Sorva, kappalainen Keikyästä