Sivukartta
To 29.6.2017 17:30
Naisten Pankin tapaaminen
Muu tila
Naisten Pankkilaisten tapaaminen Leipurikahvila Pyymäessä Nuutilankatu 2.
To 29.6.2017 18:30
Musiikki
Lauluilta Keikyän kyläseuran rannassa Kiviniementiellä klo 18.30
Pe 30.6.2017 11:00
Tapahtuma
Muu tila
Kirjakahvila kirkkoherranviraston pihalla klo 9-15. Saatavana hernesoppaa, lättyjä, kahvia ja kastamista,käsitöitä ja kirpputoritavaroita.
Pe 30.6.2017 14:00
Karkun kappeliseurakunnan Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset
Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset Karkun seurakuntatalolla pe 30.6. klo 14.00.
Pe 30.6.2017 16:00
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Kiikoisten seurakuntatalo - alakerran lähetystori
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Purpurikonsertti "Kadulta kirkkoon"
Kiikoisten kirkko
"Kadulta kirkkoon"- konsertti reformaation ja purpureiden henkeen. Vokaaliyhtye Lumous, baritoni Lauri Solin, Fioretto Ensemblestä Janek Öller (nokkahuilut ja säkkipillit) ja Ilpo Laspas (cembalo ja urut). Ohjelmistossa 1400-1500-luvun kansanlauluja, uskonpuhdistuksen myötä löysivät tiensä myös kirkolliseen käyttöön.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Silja Aalto ja Trio Barocco
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Silja Aalto, sopraano
Trio Barocco
Ohjelma 15/10¤.
Nuortenilta
Vammalan seurakuntatalo - Kahvio, alakerta
Tervetuloa!
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus. Kahvitilaisuuden tuotto lähetyksen hyväksi.
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Miksi pappi esiintyi farkuissa?

Opettajat kyselevät: Miksi pappi esiintyi tiukoissa farkuissa koululaisjumalanpalveluksessa, eikä albassa tai papinpuvussa? Miksi puhetta ei pidetty saarnatuolista, josta kaikki olisivat nähneet ja kuulleet?

Hei, kiitos palautteestasi.

Pukeutumiseni  ja saarnan pitopaikka oli tarkoin harkittua, eikä kyseessä ollut välinpitämättömyys tai kunnioituksen puute.

Jumalanpalvelus on aina pyhä tapahtuma ja kirkko pyhä paikka, joskus kuitenkin kirkko ja jumalanpalvelus voi tuntua koululaisesta pelottavalta, varsinkin sellaisesta, joka ei ole tottunut kirkossa käymänään. Halusin pukeutua samalla lailla kuin opettajat koulussa pukeutuvat, jotta olisin lähempänä koululaisten arkielämää ja sitä mihin he ovat tottuneet. Halusin myös pukeutumisellani tuoda jumalanpalvelukseen rennomman tunnelman, joka sopi musiikkiin. Mielestäni varsinkin koululaisille ja lapsille suunnattujen messujen ei tarvitse olla samanlaisia kuin aikuisille ja ne voivat olla vapaamuotoisempia. Pidin päälläni kuitenkin papinpaitaa ja jakkua, jotta kertoisin kuka olen ja miksi olen paikalla.

Saarnan pitopaikka oli myös tarkkaan harkittu. Saarnani luonteeseen kuului se, että pystyn liikkumaan ja näyttämään paperia. Lapsille puhuttaessa on tärkeää, että heillä on jotain mitä he voivat katsoa. Kun kirkko on täynnä, eivät edessä istuvat näe saarnatuoliin, näin ollen olisi ollut paljon lapsia, jotka eivät olisi nähneet saarnasta mitään, nyt kaikki näkivät ainakin jotain jossain vaiheessa. Kokemukseni mukaan lapset eivät jaksa kuunnella kauan, jos he eivät näe mitään ja mielestäni olisi ollut väärin, jos edessä istuvat eivät olisi nähneet mitään. Katselin koko saarnan ajan ympärilleni ja suurin osa lapsista kuunteli minua.

Olen pahoillani, jos pukeutumiseni ja saarnan pitopaikka aiheutti mielipahaa.

Ystävällisin terveisin

- Paula Kallio, seurakuntapastori, Sastamala