Sivukartta
To 29.6.2017 17:30
Naisten Pankin tapaaminen
Muu tila
Naisten Pankkilaisten tapaaminen Leipurikahvila Pyymäessä Nuutilankatu 2.
To 29.6.2017 18:30
Musiikki
Lauluilta Keikyän kyläseuran rannassa Kiviniementiellä klo 18.30
Pe 30.6.2017 11:00
Tapahtuma
Muu tila
Kirjakahvila kirkkoherranviraston pihalla klo 9-15. Saatavana hernesoppaa, lättyjä, kahvia ja kastamista,käsitöitä ja kirpputoritavaroita.
Pe 30.6.2017 14:00
Karkun kappeliseurakunnan Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset
Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset Karkun seurakuntatalolla pe 30.6. klo 14.00.
Pe 30.6.2017 16:00
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Kiikoisten seurakuntatalo - alakerran lähetystori
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Purpurikonsertti "Kadulta kirkkoon"
Kiikoisten kirkko
"Kadulta kirkkoon"- konsertti reformaation ja purpureiden henkeen. Vokaaliyhtye Lumous, baritoni Lauri Solin, Fioretto Ensemblestä Janek Öller (nokkahuilut ja säkkipillit) ja Ilpo Laspas (cembalo ja urut). Ohjelmistossa 1400-1500-luvun kansanlauluja, uskonpuhdistuksen myötä löysivät tiensä myös kirkolliseen käyttöön.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Silja Aalto ja Trio Barocco
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Silja Aalto, sopraano
Trio Barocco
Ohjelma 15/10¤.
Nuortenilta
Vammalan seurakuntatalo - Kahvio, alakerta
Tervetuloa!
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus. Kahvitilaisuuden tuotto lähetyksen hyväksi.
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Kirkkoneuvoston kokous 13.6.2012

Kirkkoneuvosto käsitteli Kiikan ja Karkun pappiloiden myyntiä. Asia oli esillä edellisen kerran kirkkoneuvoston kokouksessa 18.4.2012, jolloin päätettiin hylätä pappiloista saadut tarjoukset ja jatkaa myyntiä 13.6.2012 saakka. Määräaikaan mennessä Karkun pappilasta saatiin yksi tarjous, joka jäi alle kirkkoneuvoston asettaman pohjahinnan. Kiikan pappilasta ei saatu tarjouksia. Pappiloiden myyntiaikaa päätettiin jatkaa 30.7.2012 saakka. Hintapyyntö Kiikan pappilasta on 180 000 euroa ja Karkun pappilasta 150 000 euroa. Myös muu tarjous voidaan hyväksyä. Kirkkoneuvosto pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset. Karkun pappilasta nyt jätetty tarjous otetaan huomioon seuraavalla kierroksella.

Kirkkoneuvosto esittää, että kirkkovaltuusto hyväksyy Lasse Rajalammen Mouhijärven kanttorilasta tekemän 80 000 euron suuruisen ostotarjouksen. Tontin koko on noin 4 800 m2. Kauppa on alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Juha Jokiniitty on tehnyt seurakunnalle ostotarjouksen noin yhden hehtaarin suuruisesta peltoalueesta Karkun pappilan mailla. Kirkkoneuvosto päätti ilmoittaa Juha Jokiniitylle, että seurakunta ei tässä vaiheessa ole halukas neuvottelemaan maakaupasta. Mahdollinen kauppa on järkevää toteuttaa vasta sen jälkeen, kun myynnissä oleva Pappila –rakennus on myyty ja sen tontti erotettu.

Kirkkoneuvosto päätti jatkaa Häijään toimitilan eli Häijään Lantin vuokrasopimusta toistaiseksi voimassa olevana. Seurakunta vuokrasi  1.7.2011 noin 54 m2:n suuruisen toimitilan Häijään Osuuspankin vanhasta kiinteistöstä. Tilan vuokra on 650 euroa kuukaudessa. Mouhijärven kappelineuvosto on esittänyt vuokrasopimuksen jatkamista sillä perusteella, että tiloissa on ollut toimintaa ja tilojen kautta on tavoitettu myös uusia ihmisiä. Tiloissa on tähän mennessä järjestetty 65 tilaisuutta.

Kirkkoneuvosto päätti ryhtyä valmistelemaan uurnalehdon perustamista Kiikan hautausmaalle. Seurakunnan käyttöön on vapautunut parikin isoa hautaa ja hautakiveä, joita voidaan uurnalehdossa uudelleen käyttää. Hankkeen toteuttamiseen varataan määrärahat vuoden 2013 talousarvion valmistelun yhteydessä. Uurnalehdon perustaminen vaatii hautausmaan hautausmaakaavan ja käyttösuunnitelman muuttamista.

Kirkkoneuvosto myönsi Tellervo Murtoo-Huoposelle eron lähetyssihteeri toimesta 1.10.2012 alkaen eläkkeelle siirtymistä varten.

Kirkkoneuvosto päätti anoa kirkkohallitukselta 20 000 euron avustusta kirkonkirjojen ja perhelehtien digitointiin. Kirkon yhteisen jäsentietojärjestelmän eli Kirjurin käyttöönotto on alkanut keväällä 2012. Järjestelmä edellyttää, että kirkonkirjat vuodesta 1860 alkaen sekä perhelehdet digitoidaan vuoden 2014 loppuun mennessä.  Digitoinnin tekee Mikrofilm System Helsinki Oy. Digitoitavaa aineistoa on arviolta 86 910 sivua ja työn hinta on 40 740 euroa.

Reino Nummi on jättänyt kirkkoneuvostolle kirjeen, jossa hän esittää Kiikan pappilan myynnistä pidättäytymistä, koska Kiikan kappeliseurakunta tarvitsee oman hallinnollisen ja hengellisen keskuksen sekä papin työpisteen. Nummen kirjeen mukaan pappilan myyntiä rajoittaa myös se, että kiinteistö on kaavoitettu yleiseksi kirkolliseksi alueeksi. Seurakunnalla ei myöskään ole tällä hetkellä pakottavaa taloudellista tarvetta kulttuurihistoriallisesti merkittävän rakennuksen myymiseen. Kirkkoneuvosto merkitsi kirjeen tiedoksi ja totesi, että se ei aiheuta toimenpiteitä. Kiikan pappilan myynti on kirkkovaltuuston hyväksymässä toiminta- ja taloussuunnitelmassa kirjattu kuluvalle vuodelle ja kirkkovaltuusto on antanut kirkkoneuvostolle luvan ryhtyä valmistelemaan myyntiä.

Pirkko Esko jätti kirkkoneuvostolle aloitteen siitä, että Tyrvään pappilaan kehitettäisiin yhteistyössä kaupungin kanssa museo- ja kahvilatoimintaa, joka palvelisi Tyrvään Pyhän Olavin kävijöitä, sekä kaikkia kaupungissa käyviä matkailijoita. Aloite lähetettiin valmisteluun.

pdf liite

Kokouskutsu ja esityslista (pdf)

pdf liite

Pöytäkirja (pdf)