Sivukartta
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Tapahtumat »
La 24.6.2017 10:00
Mittumaarin messu
Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Pyhäpäivä: Johannes Kastajan päivä
Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Vuoristo Päivi
Kolehti: Kirkon diakoniarahasto
Tekstinlukijat: Vuorenojat
Su 25.6.2017 10:00
Suodenniemen messu
Suodenniemen kirkko
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Suodenniemen kirkko
Liturgia ja saarna: Hannu Heikkilä
Kanttori: Mattila Jari
Musiikki: Suodenniemen Sirkut
Suntio: Päivi Seppälä
Entisten suodenniemeläisten ja Suodenniemellä kesää viettävien kirkkopyhä
Su 25.6.2017 10:00
Pyhän Olavin messu
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhäpäivä: Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)
Tekstit: Psalmi: Ps. 92:2-6, 1. lukukappale: Jes. 51:3-6, 2. lukukappale: Ap. t. 14:15-17, Evankeliumi: Luuk. 1:57-66
Pyhäpäivän aihe: Tien raivaaja
Alttarikynttilät: 4
Liturginen väri: Valkoinen
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Liturgi: Hautala Lasse
Kanttori: Mattila Anu
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustava pappi: Väänänen Ville
Virret: 571 Jo joutui armas aika
258 Kiitetty olkoon Jumala
259 Kiitetty Herra, joka kansallensa
572 Taas kukkasilla kukkulat
574 On kaunis synnyinmaamme
Kolehti: Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa
Kirkon diakoniarahaston kautta.
Kirkon diakoniarahasto, Kirkkohallitus, Eteläranta 8, 00130 Helsinki, FI15 8000 1100 0602 28.
Su 25.6.2017 11:15
Suodeniemen kirkkokahvi
Suodeniemen kirkkokahvi

Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio, Koippurintie 6, 38510 Sastamala
Su 25.6.2017 13:00
Salokunnan messu
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Mattila Jari
Suntio: Lehto Ilpo
Musiikkiryhmä: Kesäsoittaja Noora Mäkelä, poikkihuilu
Kolehti: Sisupartiolaiset Karkku
Tekstinlukijat: Sirkka-Liisa Uusi-Rintakoski
Su 25.6.2017 17:00
Pieni pyhä hetki
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhän Olavin kirkko on auki kesäisin. Joka sunnuntai-ilta siellä järjestetään pieni rukoushetki, ennen kuin kirkko taas sulkee ovensa seuraavaan päivään. Vietä ainutlaatuinen hetki kesäillassa uskomattomalla paikalla, tutustu kirkon elämänkaareen ja menneiden sukupolvien työhön.
Ma 26.6.2017 17:30
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla. Yhteislähtö Vammalan srk-talolta klo 17.30 omin autoin. Kyytien vuoksi ilmoita tulostasi Kopalainen p. 050 314 9107
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Leiriaho kesä 14.-11.6.2012

Kesän ensimmäinen rippileiri Leiriaholla käynnistyi heti koulujen päätyttyä. Leiriläiset kertovat täällä kuulumisiaan.

Maanantai 4.6.

Aamulla kello kymmenen aikaan lapset saapuivat rippileirillensä hyvällä mielellä. Päivän kuluessa tämä hyvä mieli ei muuttunut miksikään. Leiri alkoi lipun nostolla. Riparilaiset joutuivat jo ensimmäisenä päivänä opiskelemaan. Vaikka opiskelua oli melko paljon, jäi hyvin aikaa myös syömiselle, sekä muille aktiviteeteille, kuten saunomiselle, minkä lapset kokivat oikein mukavaksi. Illalla oli taas hieno isosten tekemä iltaohjelma. Lähestulkoon ainoa asia mikä häiritsi, oli se että nukkumaan mentiin liian myöhään.

Ryhmä 1

Tiistai 5.6.

Tiistaipäivä oli melko sateinen, mutta aurinkokin pilkisteli aina välillä. Päivän opetuksessa leiriläisille kerrottiin synnistä, Afrikasta ja ympäristön suojelusta. Jumiksen aiheena oli joulu. Yhteisenä liikuntana leiriläisillä ja isosilla oli lipunryöstöä, mikä olikin hauskaa. Kun leiriläiset olivat oppitunnilla, isoset potkivat ulkona palloa. Saunassa oli mukavan lämmintä, joten sinne oli mukava mennä. Tylsintä päivässä oli iltahartaus, kun osa ei nähnyt lukea laulun sanoja.

Ryhmä 2

Keskiviikko 6.6.

Ilma vaikutti vaihtelevalta ja huomasimme, että leirillä on paljon hyttysiä. Leirillä kivointa on pitkät tauot, saunominen ja nukkuminen. Vaikka saunassa oli ahdasta. Oppitunneilla käsittelimme ainakin lähetystyötä. Osa tunneista oli tylsiä. Isoset teki hienoja sketsejä.

Ryhmä 3

Torstai 7.6.

Aamulla herätys oli taas metallitriangelin ärsyttävään ääneen. Aamupalan jälkeen lipunnosto, josta puolet leiriläisistä myöhästyi. Leirin työntekijät eivät tästä pitäneet. Seuraavana vuorossa oli toimintaryhmien omia tehtäviä, jonka jälkeen alkoi opiskelu. Opiskelua oli paljon, tällä kertaa Jeesuksesta ja musiikista.

Päivän huippukohta oli klo 16–17 välinen liikunta. Illemmalla saunottiin ”rotusortojärjestyksessä”, koska tytöt ja pojat joutuivat eri vuoroihin. Saunassa oli kylmä tyttöjen vuorolla, koska pojat unohti lisätä puita.Ilma oli kiva, mutta valoisa aika kului mukavasti sisällä. Onneksemme huomasimme, että leiriä oli jäljellä enää kolme ja puoli päivää. Isoset järjestivät kivan näytelmän, jonka erityisen hauskaksi teki vuorosanojen unohtelu.

Ryhmä 4

Perjantai 8.6.

Perjantaipäivästä jäi mieleen hyttyset ja illan makkaranpaisto rannassa. Oppituntien aiheet taisivat käsitellä Jeesusta. Raamiksista jäi mieleen viikunapuun kiroaminen. Mieleen painui myös pikkuinen orava, joka vieraili pihassa pyörimässä.

Hyvää päivässä oli kaverit, nukkuminen ja illan sormivärikasvomaalaukset. Tylsää oli keittiön siivoaminen ja ulkopelit, koska porukka ei jaksanut aina keskittyä. Saunoissa oli tällä kertaa tyttöjen vuorolla hirmu kuuma. Poikien mielestä saunassa oli "hianoo". Illalla pojat saivat mato-ongella kalaa, mitä yritettiin paistella leirinuotiolla. Hienoa oli huomata, että kaikesta huolimatta ulkoläksyt voi oppia ja saada suoritettua.

Ryhmä 5

Lauantai 9.6.

Lauantai alkoi taas maittavalla aamupalalla, niin kuin aina ennenkin leirin aikana. Muukin ruoka oli leiriläisten mielestä parempaa kuin ennen. Opetushetkissä kerrottiin muun muassa kirkkovuoden pyhistä, minkä leiriläiset kokivat tylsäksi. Ilma oli ihan mukava, minkä ansiosta päivittäinen urheiluhetki pystyttiin järjestämään pihalla. Urheiluhetki ei ollut kaikkien leiriläisten mieleen. Illalla huomattiin kuinka nopeasti aika on kulunut, sillä leiriä on jäljellä enää kaksi yötä.

Ryhmä 1

Sunnuntai 10.6.

Sunnuntaiaamu alkoi aurinkoisesti. Jumis sujui hyvin ja sen jälkeen juotiin kahvit. Jumiksen jälkeen leiriläiset juttelivat vanhempiensa ja ystäviensä kanssa. Leiriläiset huomasivat, että sunnuntaille ei enää ollut raamiksia, mikä oli heidän mielestään surullista. Neljän aikoihin päivällä leiriläiset pelasivat lentopalloa leirinjohtoa/ isosia vastaan. Ottelun voittivat leiriläiset. Tylsintä oli se, kun alkoi sataa vettä ja ukkostikin. Isoset olivat tehneet hauskan iltaohjelman. Mukavinta päivässä oli iltahartaus, jossa kaikki saivat kertoa tunnelmistaan leiriltä.

Ryhmä 2

Maanantai 11.6.

Päivä valkeni kotiinlähdön tunnelmissa ja ensimmäinen tehtävä lipunnoston jälkeen olikin kämppien siivous ja tavaroiden pakkaus. Päivällä ehdittiin kerrata opittua ja valmistella vielä viimeinen jumis. Jumis soi varmasti ulkonakin, niin iloisesti musiikkiryhmä tahditti virsiä ja lauluja. Hyvillä mielin tästä voi jatkaa matkaa. Ikävä varmasti monia tulee. Toivottavasti näemme vielä kesän jälkeenkin, vaikkapa isoskoulutuksessa tai muussa nuorten toiminnassa. Ainesta tästä joukosta on vaikka mihin! Kiitos kaikille yhteisen leirin toteutuksesta, erityisesti loistaville isosille ja kaikille leiriläisille!

Taivaan Isän siunasta!

Opetiimin puolesta Heikku