Sivukartta
Tapahtumat »
La 27.5.2017 10:00
Lähetyksen kirpputori
Suodenniemen seurakuntatalo - Kirpputori (alakerta)
Kirpputori jälleen avoinna Suodenniemen srk-talolla lauantaisin klo 10-12
La 27.5.2017 12:00
Soppa & Sana & Sävel
 Tärppi Onkiniemenkatu 5
Soppaa, Sanaa ja Säveltä Tärpissä joka toinen lauantai!
Järjestäjänä Sastamalan ev. lut. seurakunnan vapaaehtoiset.
La 27.5.2017 13:00
Kehitysvammaisten rippikoulun konfirmaatio
Pappina Pirjo Tuiskunen.
Su 28.5.2017 10:00–11:00
Perhejumalanpalvelus, päiväkerhon päätösjuhla
Kiikan kirkko
Klo 10 perhejumalanpalvelus, jonka yhteydessä esikouluun lähtevien siunaus. Mehu, kahvi ja jäätelötarjoilu Kunnan makasiinilla.
Su 28.5.2017 10:00
Piispa Kaarlo Kallialan juhlamessu
Liturgi: Piispa Kaarlo Kalliala
Kanttori: Hänninen Elisa,Muraja Tuuli
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustajat: Timo Vuojus
Ulkopuoliset avustajat: Kesälapin rippikouluryhmä mukana toteuttamassa messua
Avustava pappi: Väänänen Ville
Muuta tietoa: Piispa Kaarlo Kalliala on ollut pappina 40 vuotta.
Su 28.5.2017 10:00
Veneilykauden siunaus
Tyrvään kirkko
Suomi 100 juhlavuoden tapahtuma:
klo 10 messu ja veneilykauden siunaus
kirkkokahvit

Kirkon esittely
Su 28.5.2017 13:00
Salokunnan sanajumalanpalvelus, Ämpärikirkko. 50 ensimmästä kirkkovierasta saa ämpärin, jossa on kesäistä tekemistä ja hengellistä evästä. Tervetuloa!
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Helena Bäckman
Suntio: Lehto Ilpo
Avustava pappi: Sanna Parkkinen
Kolehti: Karkun diakonia
Tekstinlukijat: Mauri Kaaja
Su 28.5.2017 14:00
Mettämaan majatalokahveet Pihlavan pirtissä Kaija ja Reijo Telarannan luona, Kurjentie 43, aiheena "Vievätkö ristiriitaiset tekstin Raamatulta luotettavuuden?"
Kaija ja Reijo Telaranta kutsuvat...
Tervetuloa Mettämaan majatalokahveille Pihlavan pirttiin, Kurjentie 43. Kahveen lisäksi tarjolla on Reijon puhe ja yhteistä pohdintaa kristinuskon haastavista ja hankalista kysymyksistä. Laulaakin voidaan jos laulattaa. Rukoilemistakaan ei vierasteta. Pirtissä on kahvetta ja kastettavaa tarjolla joka toinen sunnuntai samaan aikaan klo 14. Etelä-Tyrvään pappi Hannu Heikkilä on mukana silloin, kun ehtii.
Ajo-ohjeita, lisätietoa tilaisuuksista ja niiden teemoista saat Reijolta, puh. 0400412628, www.reijotelaranta.fi
Tällä kertaa aiheena siis "Vievätkö ristiriitaiset tekstin Raamatulta luotettavuuden?"
Su 28.5.2017 18:00
Karkun iltakirkko seurakuntatalolla, Ämpärikirkko. 50 ensimmäistä kirkkovierasta saa ämpärin, jossa on kesäistä tekemistä ja hengellistä evästä. Tervetuloa!
Karkun seurakuntatalo - Iso sali
Pyhäpäivä: 6. sunnuntai pääsiäisestä
Karkun seurakuntatalo - Iso sali, Karkun seurakuntatalo - Pieni sali, Karkun seurakuntatalo - keittiö+astiasto
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Helena Bäckman
Suntio: Poutala Leena
Kolehti: Karkun diakonialle
Tekstinlukijat: Marjo-Riitta Helminen ja Teuvo Koivuniemi
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Kirkkoneuvoston kokous 18.4.2012

Kirkkoneuvosto esittää, että kirkkovaltuusto hyväksyisi seurakunnan vuoden 2011 tilinpäätöksen ja että tilikauden alijäämä, 179.885,12 euroa, siirrettäisiin taseen omaan pääomaan. Kirkkoneuvosto esittää, että kirkkovaltuusto myöntäisi seurakunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille luottamushenkilöille ja viranhaltijoille vastuuvapauden vuodelta 2011.

Kirkkoneuvosto totesi, että määräaikaan mennessä Karkun pappilasta saatiin kolme ja Kiikan pappilasta kaksi tarjousta. Tarjoukset jäivät alle kirkkoneuvoston asettaman pohjahinnan. Kirkkoneuvosto päätti hylätä tarjoukset ja pyytää uusia tarjouksia 13. kesäkuuta klo 12 mennessä. Rakennukset myydään siinä kunnossa kuin ne ovat.

Kirkkoneuvosto myönsi nuorisotyönohjaaja Maria Yli-Erkkilälle palkatonta virkavapautta ajalle 1.8.2012-31.1.2013.

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että Kiikoisten seurakunta liitetään Sastamalan
seurakuntaan 1.1.2013 lukien, ja että kirkkohallitukselle esitetään yhdistetyn seurakunnan kirkkovaltuuston valitsemista laskennallisesti, paperivaalina. Kirkkoneuvosto esittää, että kirkkovaltuusto hyväksyisi seurakuntaliitosta koskevan aiesopimuksen. Päätöksen mahdollisesta seurakuntaliitoksesta tekee kirkkohallitus. Kirkkoneuvoston päätös on ehdollinen ja tulee voimaan, jos kuntaliitos toteutuu.

Kirkkoneuvosto antoi lausunnon kirkkohallituksen asettaman seurakuntien rakennemuutoksen ohjausryhmän raportista. Ohjausryhmä suosittaa, että kirkon paikallistason rakenteita kehitettäisiin käyttäen lähtökohtana rovastikuntamallia. Rovastikunnassa olisi yhteinen veroprosentti ja se jakaisi rahat alueensa seurakunnille. Rovastikunta vastaisi alueensa kiinteistöistä ja henkilöstöstä. Hengellinen toiminta säilyisi läheisyysperiaatteen mukaan perusseurakunnissa. Toinen raportin esittelemä malli on hiippakuntamalli.

Seurakunnan lausunnossa esitetään, että yhden seurakunnan malli olisi paras ratkaisu ja seurakuntarakennetta tulisi kehittää sen puitteissa. Sastamalan seurakunnassa rakennemuutos on juuri toteutettu, eikä uutta, suurta muutosta tässä vaiheessa nähdä mielekkäänä. Ohjausryhmän esittämistä malleista realistisempana seurakunta pitää rovastikuntamallia. Seurakuntarakenteen mahdollisesta muutoksesta pidettiin 17. huhtikuuta Vammalan seurakuntatalossa kaikille avoin tilaisuus, jossa käyty keskustelu otettiin huomioon lausunnossa.

pdf liite

Kokouskutsu ja esityslista (pdf)

pdf liite

Pöytäkirja (pdf)