Sivukartta
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Tapahtumat »
La 24.6.2017 10:00
Mittumaarin messu
Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Pyhäpäivä: Johannes Kastajan päivä
Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Vuoristo Päivi
Kolehti: Kirkon diakoniarahasto
Tekstinlukijat: Vuorenojat
Su 25.6.2017 10:00
Suodenniemen messu
Suodenniemen kirkko
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Suodenniemen kirkko
Liturgia ja saarna: Hannu Heikkilä
Kanttori: Mattila Jari
Musiikki: Suodenniemen Sirkut
Suntio: Päivi Seppälä
Entisten suodenniemeläisten ja Suodenniemellä kesää viettävien kirkkopyhä
Su 25.6.2017 10:00
Pyhän Olavin messu
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhäpäivä: Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)
Tekstit: Psalmi: Ps. 92:2-6, 1. lukukappale: Jes. 51:3-6, 2. lukukappale: Ap. t. 14:15-17, Evankeliumi: Luuk. 1:57-66
Pyhäpäivän aihe: Tien raivaaja
Alttarikynttilät: 4
Liturginen väri: Valkoinen
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Liturgi: Hautala Lasse
Kanttori: Mattila Anu
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustava pappi: Väänänen Ville
Virret: 571 Jo joutui armas aika
258 Kiitetty olkoon Jumala
259 Kiitetty Herra, joka kansallensa
572 Taas kukkasilla kukkulat
574 On kaunis synnyinmaamme
Kolehti: Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa
Kirkon diakoniarahaston kautta.
Kirkon diakoniarahasto, Kirkkohallitus, Eteläranta 8, 00130 Helsinki, FI15 8000 1100 0602 28.
Su 25.6.2017 11:15
Suodeniemen kirkkokahvi
Suodeniemen kirkkokahvi

Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio, Koippurintie 6, 38510 Sastamala
Su 25.6.2017 13:00
Salokunnan messu
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Mattila Jari
Suntio: Lehto Ilpo
Musiikkiryhmä: Kesäsoittaja Noora Mäkelä, poikkihuilu
Kolehti: Sisupartiolaiset Karkku
Tekstinlukijat: Sirkka-Liisa Uusi-Rintakoski
Su 25.6.2017 17:00
Pieni pyhä hetki
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhän Olavin kirkko on auki kesäisin. Joka sunnuntai-ilta siellä järjestetään pieni rukoushetki, ennen kuin kirkko taas sulkee ovensa seuraavaan päivään. Vietä ainutlaatuinen hetki kesäillassa uskomattomalla paikalla, tutustu kirkon elämänkaareen ja menneiden sukupolvien työhön.
Ma 26.6.2017 17:30
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla. Yhteislähtö Vammalan srk-talolta klo 17.30 omin autoin. Kyytien vuoksi ilmoita tulostasi Kopalainen p. 050 314 9107
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Uudet nettisivut

Sastamalan seurakunnan uudet nettisivut ovat auenneet. Uutinen ei ole ehkä kovin suuren tuntuinen. Tässä prosessissa mukana olleille se on kuitenkin suuren luokan uutinen ja pitkän työn tulos.

Ne vanhat…

Ensimmäistä kertaa tutustuin koko seurakuntaan juuri nettisivuilta. Huomasin saman mitkä muutkin. Ne seurakunnan vanhat sivut olivat poikkeuksellisen onnistuneet. Tuntui heti, että tämä seurakunta on tuttu, asiat olivat luontevilla paikoillaan ja niitä osasi etsiä oikeasta paikasta. Kielessä oli selkeä paikallinen sävy ja asioista puhuttiin ihan tavallisella suomen kielellä. Sivut eivät olleet jonkun seurakunnan yleensä, vaan juuri tämän seurakunnan. En osaa vieläkään määritellä, mistä tuo tunne syntyi. Ulkopaikkakuntalaisten yhteydenottoihin sisältyi usein palaute: ”Hienot nettisivut teillä,…”

Sivut olivat palvelleet pitkään ja perustuivat vanhaan tekniikkaan. Niiden päivittäminen vaati asiantuntemusta ja perehtymistä. Uusien sivujen suunnittelu aloitettiin jo ainakin 2008. Asiat eivät kuitenkaan edenneet itsestään. Olimme paljon suuremman asian äärellä, ei ollut kysymys vain nettisivujen ulkonäön uudistamisesta.

Uusi viestintäkulttuuri

Sivujen toimittaja oli helppo löytää. Kotimaa-yhtiöllä oli valmis simppeli järjestelmä seurakunnan nettisivuja varten. Jos osaa käyttää sähköpostia, osaa myös päivittää nettisivuja. Mutta miten saisimme mukaan uusille sivuilla paikallisuuden tunteen? Edelliset sivut olivat asettaneet riman korkealle. Avuksi tulivat paikalliset asiantuntijat Tiina Laaninen ja Jaakko Pirttikoski. Heillä oli kotipaikkaetu ja he ymmärsivät paikallisia vaatimuksia paremmin. He ymmärsivät heti, että nettisivujen lisäksi on kysymys ennen kaikkea viestintäkulttuurin muutoksesta.

Netti on paikka, mitä tavallisen seurakunnan työntekijän ei ole juuri tarvinnut miettiä. On riittänyt, että on huolehtinut omasta toiminnastaan. Usein joku muu on huolehtinut siitä, että tuleeko jostakin tapahtumasta ilmoitus lehteen. Ei ilmoitusta olisi aina tarvittukaan, sillä ne, joita paikalle odotettiin, tiesivät siitä muutenkin. Viestintäkulttuurin muutos merkitsee, että jokaisen työntekijän pitää miettiä omaa toimintaansa myös viestinnän näkökulmasta. Kaikki tieto seurakunnan tapahtumista onkin heti julkista ja kaikkien nähtävillä. Kaikki näkevät senkin, olenko muistanut kertoa esimerkiksi sen, missä tämä kyseinen tapahtuma oikeasti järjestetään. Miten reagoin, kun saan palautetta välittömästi? Seurakuntatyön taivaallinen rauha saattaa järkkyä jo siinä, että nimelläni, naamallani ja yhteystiedoillani on oikeasti merkitystä.

Ne uudet…

Uudet nettisivut ovat syntyneet seurakunnassa. Seurakunnan eri alojen työntekijät ovat itse miettineet, miten heidän työstään kerrotaan. Tämä on herättänyt meitä miettimään, miten kerromme asioista seurakuntalaisten näkökulmasta emmekä vain organisaation, hallinnon tai oman tehtävämme näkökulmasta. Asioiden kirjoittaminen selkeästi on yllättävän vaikeaa. Oman työn päätyminen nettiin on pakottanut meidät miettimään koko työn prosessia. Paljon valmiita kokonaisuuksia on toki lainattu vanhoilta sivuilta. Tyhjien rakennusten sijaan olemme pyrkineet kuvaamaan ihmisiä ja toimintaa. Suuri osa kuvista on työntekijöiden ja seurakuntalaisten itsensä ottamia. Tavoitteena on ollut, että asioista kerrotaan ja niihin vastataan omalla nimellä. Yhteyden pito seurakuntaan on koetettu tehdä helpoksi.

Sivut ovat kompromissi helppouden ja monipuolisuuden välillä. Helppouden kustannuksella kaikki hienoudet sivustolla eivät ole mahdollisia. Asiantuntijamme ovat tehneet Kotimaayhtiölle paljon tuotekehitystä luodessaan ratkaisuja, jotka eivät aiemmin olleet mahdollisia. Samoin he ovat käyneet kovaa taistelua saadakseen läpi omat ratkaisumme valmiiden standardien sijaan.

Monen vuoden prosessin tulos tulee nähtäville 20.2.2012, mutta senkin jälkeen työ jatkuu ja sivut laajenevat. Muistathan, että sinun mielipiteesi, niin ruusut kuin risutkin, ovat tässäkin asiassa arvokkaita!

 

kirkkoherra Ari Paavilainen