Sivukartta
Tapahtumat »
La 27.5.2017 10:00
Lähetyksen kirpputori
Suodenniemen seurakuntatalo - Kirpputori (alakerta)
Kirpputori jälleen avoinna Suodenniemen srk-talolla lauantaisin klo 10-12
La 27.5.2017 12:00
Soppa & Sana & Sävel
 Tärppi Onkiniemenkatu 5
Soppaa, Sanaa ja Säveltä Tärpissä joka toinen lauantai!
Järjestäjänä Sastamalan ev. lut. seurakunnan vapaaehtoiset.
La 27.5.2017 13:00
Kehitysvammaisten rippikoulun konfirmaatio
Pappina Pirjo Tuiskunen.
Su 28.5.2017 10:00–11:00
Perhejumalanpalvelus, päiväkerhon päätösjuhla
Kiikan kirkko
Klo 10 perhejumalanpalvelus, jonka yhteydessä esikouluun lähtevien siunaus. Mehu, kahvi ja jäätelötarjoilu Kunnan makasiinilla.
Su 28.5.2017 10:00
Piispa Kaarlo Kallialan juhlamessu
Liturgi: Piispa Kaarlo Kalliala
Kanttori: Hänninen Elisa,Muraja Tuuli
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustajat: Timo Vuojus
Ulkopuoliset avustajat: Kesälapin rippikouluryhmä mukana toteuttamassa messua
Avustava pappi: Väänänen Ville
Muuta tietoa: Piispa Kaarlo Kalliala on ollut pappina 40 vuotta.
Su 28.5.2017 10:00
Veneilykauden siunaus
Tyrvään kirkko
Suomi 100 juhlavuoden tapahtuma:
klo 10 messu ja veneilykauden siunaus
kirkkokahvit

Kirkon esittely
Su 28.5.2017 13:00
Salokunnan sanajumalanpalvelus, Ämpärikirkko. 50 ensimmästä kirkkovierasta saa ämpärin, jossa on kesäistä tekemistä ja hengellistä evästä. Tervetuloa!
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Helena Bäckman
Suntio: Lehto Ilpo
Avustava pappi: Sanna Parkkinen
Kolehti: Karkun diakonia
Tekstinlukijat: Mauri Kaaja
Su 28.5.2017 14:00
Mettämaan majatalokahveet Pihlavan pirtissä Kaija ja Reijo Telarannan luona, Kurjentie 43, aiheena "Vievätkö ristiriitaiset tekstin Raamatulta luotettavuuden?"
Kaija ja Reijo Telaranta kutsuvat...
Tervetuloa Mettämaan majatalokahveille Pihlavan pirttiin, Kurjentie 43. Kahveen lisäksi tarjolla on Reijon puhe ja yhteistä pohdintaa kristinuskon haastavista ja hankalista kysymyksistä. Laulaakin voidaan jos laulattaa. Rukoilemistakaan ei vierasteta. Pirtissä on kahvetta ja kastettavaa tarjolla joka toinen sunnuntai samaan aikaan klo 14. Etelä-Tyrvään pappi Hannu Heikkilä on mukana silloin, kun ehtii.
Ajo-ohjeita, lisätietoa tilaisuuksista ja niiden teemoista saat Reijolta, puh. 0400412628, www.reijotelaranta.fi
Tällä kertaa aiheena siis "Vievätkö ristiriitaiset tekstin Raamatulta luotettavuuden?"
Su 28.5.2017 18:00
Karkun iltakirkko seurakuntatalolla, Ämpärikirkko. 50 ensimmäistä kirkkovierasta saa ämpärin, jossa on kesäistä tekemistä ja hengellistä evästä. Tervetuloa!
Karkun seurakuntatalo - Iso sali
Pyhäpäivä: 6. sunnuntai pääsiäisestä
Karkun seurakuntatalo - Iso sali, Karkun seurakuntatalo - Pieni sali, Karkun seurakuntatalo - keittiö+astiasto
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Helena Bäckman
Suntio: Poutala Leena
Kolehti: Karkun diakonialle
Tekstinlukijat: Marjo-Riitta Helminen ja Teuvo Koivuniemi
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Kirkkoneuvoston kokous 22.2.2012

Kirkkoneuvosto päätti pyytää Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulia antamaan Paula Kalliolle virkamääräyksen Sastamalan seurakunnan seurakuntapastorin (III) sijaisuuteen ajalle 21.3.2012-1.2.2013. Sijaisuuteen tuli viisi hakemusta, joista yksi saapui myöhässä.

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että lapsityönohjaajan virka lakkautetaan ja tilalle perustetaan nuorisotyönohjaajan virka. Virka sijoittuu lapsityön tiimiin, johtavan lapsityönohjaajan alaisuuteen. Muutosta esitetetään, koska lapsityönohjaajan virkaa ei pätevien hakijoiden puutteen vuoksi ole saatu pysyvästi täytettyä. Koulutusjärjestelmän muutoksen vuoksi pätevistä lapsityönohjaajista on tällä hetkellä pulaa koko maassa. Kirkkoneuvosto päätti  lisäksi, että Katja Koivuniemi jatkaa lapsityönohjaajan sijaisena siihen saakka, kun virka muutoksen jälkeen saadaan vakituisesti täytettyä.

Eri kansalaisjärjestöistä koostuva työryhmä on anonut seurakunnalta lupaa täydentää Mouhijärven vanhankirkon hautausmaalla sijaitsevaa, vakaumuksensa vuoksi kuolleiden musitomerkkiä ja tiedustellut seurakunnan mahdollisuutta hankkeen taloudelliseen tukemiseen. Muistomerkkiin lisättäisiin vainajien nimet, jotka kaiverrettaisiin neljään suorakaiteen muotoiseen muistokiveen. Nimien lisääminen on tullut mahdolliseksi sen jälkeen kun valtioneuvoston asettama työryhmä julkaisi tiedoston "Suomen sotasurmat 1914-1922". Muistomerkin kustannusarvio on 21 500 euroa. Kirkkoneuvosto päätti antaa luvan muistomerkin täydentämiseen. Seurakunta on mukana tulevan muistomerkin paljastustilaisuuden järjestämisessä.

Kirkkovaltuuston jäsen Irmeli Kulonpää on 15.12.2011 jättänyt kirkkovaltuustolle aloitteen Sastamalan seurakunnan kesätyöpaikkojen laittamisesta julkiseen hakuun. Kirkkoneuvosto päätti, että vuodesta 2013 alkaen seurakunnan kesätyöpaikoista julkaistaan hakuilmoitus alkuvuonna.

Kirkkoneuvosto päätti, että syksystä 2012 alkaen Mouhijärven hautausmaiden hoitohaudat havutetaan. Päätös ei koske ainaishoitohautoja. Mouhijärven seurakunnan aikanaan tekemiin haudanhoitosopimuksiin havutus ei sisältynyt. Seurakunnan muilla hautausmailla hoitohaudat on havutettu. Asia tuli käsittelyyn Pauli Mäkelän kirkkoneuvostolle osoittaman tiedustelun johdosta.

pdf liite

Kokouskutsu ja esityslista (pdf)

pdf liite

Pöytäkirja (pdf)