Sivukartta
Ti 23.5.2017 08:00
Diakoniakahvila
Vammalan seurakuntatalo - Rantasali
Diakoniakahvila klo 9-11.30. Aamiainen 50 centtiä.
Ti 23.5.2017 09:00
Tärpin kädentaitoryhmä
Muu tila
Askartelua ja käsitöitä, yhdessäoloa ja kahvittelua . Tärpissä Onkiniemenkatu 5 (Kauppalantalo)
Ti 23.5.2017 12:00
Eläkeikäisten kevätjuhla
Kiikan seurakuntatalo - sali
Klo 12 eläkeikäisten kevätjuhla Kiikan seurakuntatalossa, lounas, ohjelmaa ja kahvi.
Ti 23.5.2017 18:00
Raamattupiiri
Mouhijärven seurakuntatalo - kahvio
Ti 23.5.2017 18:00
Karkun kappeliseurakunnassa Runon ja laulun ilta
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Karkun kirkkokuoron perinteinen kevättapahtuma, mukana Iltapäiväkuoro ja Veteraaniveljet, kahvitarjoilu.
Ke 24.5.2017 12:00
Kuurojen kummipiiri
Kuurojen kummipiiri retkellä Tampereen Hervannassa
Ke 24.5.2017 14:00
Naisten kesken keskustellen
Klo 14 Naisten kesken keskustellen-iltapäivä Kiikan seurakuntatalossa, vieraana Marjo Anttoora. Aiheena oikeus, armo, rakkaus.
Ke 24.5.2017 17:30
Naisten saunailta Houhajärven leirimajalla
Muu tila
Kiuas lämpiää Houhajärvellä klo 17.30, tervetuloa mukaan kaikki naiset!
Ke 24.5.2017 18:00
Motoristikirkko
Mouhijärven kirkko
Liturgi: Hautala Lasse
Kanttori: Lasse Rajalampi
Suntio: Pelander Jukka
Musiikkiryhmä: Merja ja Pekka Laaksonen.
Muuta tietoa: Paraatiajo lähtee Häijään Nesteeltä klo 18.15, ulkoilmatilaisuus kirkonmäellä klo 19, Hautala, Merja ja Pekka Laaksonen, Ehtoollishartaus Mouhijärven kirkossa klo 19.45, Illan päätteeksi mehua ja makkaraa Otamuksessa
Ke 24.5.2017 18:00
Esikouluun menevien siunaminen ja päiväkerholaisten kevätjuhla
Kiikoisten kirkko
Esikouluun menevien siunaaminen ja päiväkerholaisten kevätjuhla Kiikoisten kirkossa.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
To 25.5.2017 09:00
Tärpin avoin kahvila
Avoin vapaaehtoiskahvila Tärpissä, Onkiniemenkatu 5, Kauppalantalo
To 25.5.2017 10:00
Suodenniemen kolmen vartin perhemessu ja eskarin aloittavien siunaus
Suodenniemen kirkko
Pyhäpäivä: Helatorstai
Suodenniemen kirkko
Liturgi: Heikkilä Hannu
Kanttori: Hänninen Elisa
Suntio: Seppälä Päivi
Lastenohjaajat Elina Heikkilä, Wassana Kaihlamäki, Memmu Nieminen
Ulkopuoliset avustajat: Suodenniemen päivä- ja perhekerholaiset
Eskarin aloittavien siunaus
Muuta tietoa: Kirkkokahvi seurakuntatalossa
Muuta tietoa: Kirkkokahvin jälkeen päivä- ja perhekerhon kevätjuhla
To 25.5.2017 10:00
Koko perheen helatorstai
Muu tila
Koko perheen helatorstai Vammalan Seukulla (Marttilankatu 35) klo 10-14. Suvilinnun laulajaiset, myynnissä lättyjä, makkaraa ja popcornia, kasvomaalausta, ilmapalloja, Jouko Mäki-Lohiluoman koko perheen konsertti, kevätsiunaus.
To 25.5.2017 10:30
Retki Saloon Luther -tapahtumaan
Lutherin häät -Draamakavalkadi Salon torilla
Lähtö srk-kodin pihasta klo 10.00
Matkan hinta 10 ¤ (sis. ruokailun). Ilm. Lasselle 19.5. mennessä
To 25.5.2017 11:00
Suodenniemen päivä- ja perhekerhon kevätjuhla
Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio
Suodenniemen päivä- ja perhekerhon kevätjuhla

Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio, Koippurintie 6, 38510 Sastamala
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Yhdessä ympäristön hyväksi

Ympäristötyö tuotti Kirkon ympäristödiplomin

- Kirkkohallitus myönsi 8.12.2015 Sastamalan seurakunnalle ympäristödiplomin. Ympäristödiplomi on voimassa vuosille 2015-2019.

- Ympäristödiplomitodistus on esillä seurakunnan eri kiinteistöissä seinälle kehystettynä.

- Ympäristödiplomin myötä ympäristön kestävyys huomioidaan toiminnassa entistä paremmin ja pyritään toimimaan luomakuntaa kunnioittaen. Ympäristösuojelulliset asiat ovat nykypäivää ja entistä enemmän tulevaisuutta kaikille seurakuntalaisille.

-Ympäristöasioiden kartoittamisen tavoitteena on hahmottaa seurakunnan aiheuttamat ympäristöhaitat ja edetä askel kerrallaan ongelmien ratkaisuun.

-Sastamalan seurakunnalle myönnetty kirkon ympäristödiplomi on Tyrvään rovastikunnassa ensimmäinen.

-Ympäristövastaavana seurakunnassa toimii seurakuntapastori Auli Airas-Laitila ja häneen voi olla yhteydessä asian tiimoilta.

-Seurakuntalaiset voivat antaa vihjeitä ja jakaa ajatuksia, miten ympäristöasioita voitaisiin edistää seurakunnan toiminnassa.

Hyödyllisiä linkkejä:

Kirkon ympäristödiplomi

Ekonisti-sivusto

Ruokaa tähteistä, Martat

Naisten Pankki Sastamala

Naisten Pankki on suomalainen vapaaehtoisverkosto. Se aloitti paikallistoimintansa Sastamalassa 23.11.2016.  Lue lisää

Toisenlainen lahja on hyvä lahja

Lahjamuistaminen voi olla muutakin kun tavaraa. Anna lahjaksi aikaa tai itse tehty lahja. Hyvä vaihtoehto on toisenlainen lahja esimerkiksi Kirkon ulkomaanavun tai Naisten pankin kautta. Myös lahjan saaja ilahtuu, kun tietää että on saanut auttaa. Lue lisää

Vinkkejä hautausmailla tapahtuvaan lajitteluun

Jokainen hautausmaalla vieraileva voi osaltaan vaikuttaa siihen, että hautausmaa pysyy siistinä eikä turhaa jätettä tuoteta. Riittäisikö yksi kynttilä hautaa kohden? Tiesitkö, että kukkalaite voi olla kokonaan maatuva? Lue lisää

Lintuharrastajalle löytyy tekemistä ja näkemistä

Sastamalassa on useita hienoja lintuvesiä ja lintutorneja, joihin kannattaa tehdä retki eläimiä ihastelemaan. Lue lisää

Järkevää ruokataloutta

Kuluttajaliitto kumppaneineen kampanjoi valtakunnallisesti ruokahävikin vähentämisen ja ruoan arvostuksen puolesta. Ruokahävikin vähentäminen on konkreettinen ekoteko, joka on hyväksi myös kukkarolle! Lue lisää

Ilmaston suojelemisen ympäristövinkit

Tehokkaimmin voit vähentää ilmastokuormituksesi esimerkiksi näin: Lue lisää

Vinkkejä energiansäästöön - tiesitkös tätä?

Pienistä puroista kasvaa suuri virta ja pienillä järkeistyksillä energiankulutuksessa säästyy euro poikineen. Lue tästä hyviä ehdotuksia siitä, miten voit säästää energiaa keittiössä. Lue lisää