Sivukartta
To 22.6.2017 09:00
Toimintahetket
Vammalan seurakuntatalo - Kahvio, alakerta
Toiminta on ilmaista eikä tarvitse ilmoittautua.
Päivällä klo 12.-13 ruokailumahdollisuus, aterian hinta 2 ¤. Ruokailua varten ilmoittautumiset toimintahetkistä saatavalla lomakkeella.
Tervetuloa leikkimään, pelaamaan ja askartelemaan ohjaajien kanssa
Pe 23.6.2017 08:00
Tapahtuma
Letunpaistoa Keikyän kyläseuran rannassa 19-22.
Sorva Olavi
Pe 23.6.2017 18:00
Juhannusaattoehtoo Pyhällä Olavilla
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Juhannusaaton viettoa Tyrvään Pyhän Olavin kirkolla klo 18-22. Klo 18 Illan avaus ja kirkon esittely, 18.30 Lauluhetki, 19 Hartaus, 19.30 Kirkon esittely, 20 Lauluhetki, 20.30 Hartaus, 21 Kesäillan runot, 21.30 Iltahartaus, Lettuja, makkaraa, kahvia ja mehua myynnissä.
Kopalainen Tarja, Jokinen-Lundén Anu, Mattila Anu
Pe 23.6.2017 19:00
Juhannusaatto Kiikoisten kirkkotuvalla
Kiikoisten kirkkotupa-Sauna
Juhannusaatto Kiikoisten kirkkotuvalla. Kahvia, makkaraa, arpajaiset ja pientä ohjelmaa. Kokko sään salliessa.
Pihlajamaa Jouni, Mannonen Ulla, Vuoristo Päivi
Pe 23.6.2017 19:00
Nuorten ja nuorten aikuisten yöttömän yön yökukkujaiset
Leiris
Ainakin sauna lämpenee ja uimaan pääsee...
La 24.6.2017 10:00
Mittumaarin messu
Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Pyhäpäivä: Johannes Kastajan päivä
Sastamalan Pyhän Marian kirkko
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Vuoristo Päivi
Kolehti: Kirkon diakoniarahasto
Tekstinlukijat: Vuorenojat
Su 25.6.2017 10:00
Suodenniemen messu
Suodenniemen kirkko
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Suodenniemen kirkko
Liturgia ja saarna: Hannu Heikkilä
Kanttori: Mattila Jari
Musiikki: Suodenniemen Sirkut
Suntio: Päivi Seppälä
Entisten suodenniemeläisten ja Suodenniemellä kesää viettävien kirkkopyhä
Su 25.6.2017 10:00
Pyhän Olavin messu
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhäpäivä: Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)
Tekstit: Psalmi: Ps. 92:2-6, 1. lukukappale: Jes. 51:3-6, 2. lukukappale: Ap. t. 14:15-17, Evankeliumi: Luuk. 1:57-66
Pyhäpäivän aihe: Tien raivaaja
Alttarikynttilät: 4
Liturginen väri: Valkoinen
Liturgi: Hautala Lasse
Kanttori: Mattila Anu
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustava pappi: Väänänen Ville
Virret: 571 Jo joutui armas aika
258 Kiitetty olkoon Jumala
259 Kiitetty Herra, joka kansallensa
572 Taas kukkasilla kukkulat
574 On kaunis synnyinmaamme
Kolehti: Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa
Kirkon diakoniarahaston kautta.
Kirkon diakoniarahasto, Kirkkohallitus, Eteläranta 8, 00130 Helsinki, FI15 8000 1100 0602 28.
Su 25.6.2017 11:15
Suodeniemen kirkkokahvi

Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio, Koippurintie 6, 38510 Sastamala
Su 25.6.2017 13:00
Salokunnan messu
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Mattila Jari
Suntio: Lehto Ilpo
Musiikkiryhmä: Kesäsoittaja Noora Mäkelä, poikkihuilu
Kolehti: Sisupartiolaiset Karkku
Tekstinlukijat: Sirkka-Liisa Uusi-Rintakoski
Su 25.6.2017 17:00
Pieni pyhä hetki
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhän Olavin kirkko on auki kesäisin. Joka sunnuntai-ilta siellä järjestetään pieni rukoushetki, ennen kuin kirkko taas sulkee ovensa seuraavaan päivään. Vietä ainutlaatuinen hetki kesäillassa uskomattomalla paikalla, tutustu kirkon elämänkaareen ja menneiden sukupolvien työhön.
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Hiljaisuuden retriitti

Kuva: Heidi Kallio-Vänskä

Tunnetko tarvetta vetäytyä hetkeksi kiihkeästä elämänmenosta? Haluaisitko pysähtyä, levähtää, hiljaisesti kuunnella ja kysellä? Jos vastaat myöntävästi, retriitti saattaa sopia juuri sinulle.

Mikä?

Retriitti tulee englannin sanasta ”retreat”, joka merkitsee vetäytymistä erilleen, takaisin päin. Hiljaisuuden tila on pohjimmiltaan ihmisen sisimmässä, mutta sen löytämistä auttaa luonnon keskellä, rauhallisessa ympäristössä sijaitseva retriittipaikka.

Viikonloppu rakentuu väljän päiväohjelman rytmiin, mikä ehkäisee irrallisuuden ja ajelehtimisen. Valmiin ohjelman tarkoitus on vapauttaa osanottajat ajankäytön ratkaisuista. Pakollista osallistuminen ei kuitenkaan ole. Yksinoloon, lepoon ja ulkoiluun jää myös tilaa.

Yhdessäoloa sävyttää vaikeneminen. Osallistujat eivät keskustele keskenään hiljaisuuden alettua. Jos jokin kysymys tai oma elämäntilanne nousee ahdistavaksi, voi varata ohjaajalta kahdenkeskisen ajan keskustelua ja rippiä varten.

Hetkijumalanpalveluksissa lauletaan ja luetaan yhdessä, joten täysin ääneti ei tarvitse koko aikaa olla.

Retriitti merkitsee irrottautumista tavallisesta elämänmenosta. Kun puhelin, radio, tv ja lehtien lukeminen ei vie aikaa tai kun ei tarvitse puuhastella kotitöitä ja arkiaskareita, hiljaisuus sisimmässä pääsee puhumaan ja hoitamaan.

Valo minun matkallani – lokakuun hiljaisuuden retriitti pe-su 6.-8.10.2017 Saaren retriittikodissa, Kullaantie 229, 38600 Lavia (Pori).
Ohjaajina Seppo Laakso ja Maija-Liisa Halme. Kysy tarkemmin ja ilmoittaudu 15.9.2017 mennessä Maija-Liisa Halme p. 050 314 9042 tai **@** .

Muista tulevista Hiljaisuuden ja tunnemaalauksen retriiteistä ilmoitetaan hyvissä ajoin etukäteen Sastamalan seurakunnan verkkosivuilla. Lisätietoja antaa Maikku Halme, p. 050 314 9042 tai **@**

Katso myös netistä
www.hiljaisuudenystavat.fi/