Sivukartta
Ti 23.5.2017 08:00
Diakoniakahvila
Vammalan seurakuntatalo - Rantasali
Diakoniakahvila klo 9-11.30. Aamiainen 50 centtiä.
Ti 23.5.2017 09:00
Tärpin kädentaitoryhmä
Muu tila
Askartelua ja käsitöitä, yhdessäoloa ja kahvittelua . Tärpissä Onkiniemenkatu 5 (Kauppalantalo)
Ti 23.5.2017 12:00
Eläkeikäisten kevätjuhla
Kiikan seurakuntatalo - sali
Klo 12 eläkeikäisten kevätjuhla Kiikan seurakuntatalossa, lounas, ohjelmaa ja kahvi.
Ti 23.5.2017 18:00
Raamattupiiri
Mouhijärven seurakuntatalo - kahvio
Ti 23.5.2017 18:00
Karkun kappeliseurakunnassa Runon ja laulun ilta
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Karkun kirkkokuoron perinteinen kevättapahtuma, mukana Iltapäiväkuoro ja Veteraaniveljet, kahvitarjoilu.
Ke 24.5.2017 12:00
Kuurojen kummipiiri
Kuurojen kummipiiri retkellä Tampereen Hervannassa
Ke 24.5.2017 14:00
Naisten kesken keskustellen
Klo 14 Naisten kesken keskustellen-iltapäivä Kiikan seurakuntatalossa, vieraana Marjo Anttoora. Aiheena oikeus, armo, rakkaus.
Ke 24.5.2017 17:30
Naisten saunailta Houhajärven leirimajalla
Muu tila
Kiuas lämpiää Houhajärvellä klo 17.30, tervetuloa mukaan kaikki naiset!
Ke 24.5.2017 18:00
Motoristikirkko
Mouhijärven kirkko
Liturgi: Hautala Lasse
Kanttori: Lasse Rajalampi
Suntio: Pelander Jukka
Musiikkiryhmä: Merja ja Pekka Laaksonen.
Muuta tietoa: Paraatiajo lähtee Häijään Nesteeltä klo 18.15, ulkoilmatilaisuus kirkonmäellä klo 19, Hautala, Merja ja Pekka Laaksonen, Ehtoollishartaus Mouhijärven kirkossa klo 19.45, Illan päätteeksi mehua ja makkaraa Otamuksessa
Ke 24.5.2017 18:00
Esikouluun menevien siunaminen ja päiväkerholaisten kevätjuhla
Kiikoisten kirkko
Esikouluun menevien siunaaminen ja päiväkerholaisten kevätjuhla Kiikoisten kirkossa.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
To 25.5.2017 09:00
Tärpin avoin kahvila
Avoin vapaaehtoiskahvila Tärpissä, Onkiniemenkatu 5, Kauppalantalo
To 25.5.2017 10:00
Suodenniemen kolmen vartin perhemessu ja eskarin aloittavien siunaus
Suodenniemen kirkko
Pyhäpäivä: Helatorstai
Suodenniemen kirkko
Liturgi: Heikkilä Hannu
Kanttori: Hänninen Elisa
Suntio: Seppälä Päivi
Lastenohjaajat Elina Heikkilä, Wassana Kaihlamäki, Memmu Nieminen
Ulkopuoliset avustajat: Suodenniemen päivä- ja perhekerholaiset
Eskarin aloittavien siunaus
Muuta tietoa: Kirkkokahvi seurakuntatalossa
Muuta tietoa: Kirkkokahvin jälkeen päivä- ja perhekerhon kevätjuhla
To 25.5.2017 10:00
Koko perheen helatorstai
Muu tila
Koko perheen helatorstai Vammalan Seukulla (Marttilankatu 35) klo 10-14. Suvilinnun laulajaiset, myynnissä lättyjä, makkaraa ja popcornia, kasvomaalausta, ilmapalloja, Jouko Mäki-Lohiluoman koko perheen konsertti, kevätsiunaus.
To 25.5.2017 10:30
Retki Saloon Luther -tapahtumaan
Lutherin häät -Draamakavalkadi Salon torilla
Lähtö srk-kodin pihasta klo 10.00
Matkan hinta 10 ¤ (sis. ruokailun). Ilm. Lasselle 19.5. mennessä
To 25.5.2017 11:00
Suodenniemen päivä- ja perhekerhon kevätjuhla
Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio
Suodenniemen päivä- ja perhekerhon kevätjuhla

Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio, Koippurintie 6, 38510 Sastamala
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Orpolapsityö Keniassa

Matongon orpokodin lapset lounaalla.

Elämä Keniassa on hyvin monivivahteista ja kirjavaa. Kenian 40 miljoonaisessa kansassa elää yli 40 erilaista etnistä ryhmää. Monille omaan heimoon kuuluminen on identiteetin kannalta virallista kansalaisuutta keskeisempää. Monimuotoisuuteen suomalainen vierailija kiinnittää huomionsa myös havainnoidessaan kasvistoa ja eläimistöä. Kenian maasto vaihtelee lumihuippuisista vuorista tasankoihin ja aavikoihin.

Kuten Kenia itsessään, on myös Sleyn lähetystyö kaikista toiminta-alueistamme monimuotoisinta juuri tässä päiväntasaajan maassa. Tuemme yhteistyökirkkomme työtä usealla eri tavalla. Avustamme teologikoulutuksessa, olemme mukana seurakuntatyössä ja toteutamme pioneerityötä. Tuemme niin koululaisten kuin opettajienkin koulutusta sekä ylläpidämme lukusalia.

Diakoniatyön saralla autamme köyhiä ja orpoja ihmisarvoiseen elämään. Tätä toteutamme mm. laajoilla kummiprojekteilla, joissa kummilapsia on tällä hetkellä yhteensä lähemmäs kuusisataa. Tukemme piirissä on myös mm. kehitysvammaisten lasten ja nuorten koulu, orpokoti ja tyttöjen hätämajoitus. Kaikkia näitä toimintamuotoja yhdistävä tekijä on se, että ne ovat vahvasti paikallisen kirkon toimintaa, jossa evankeliumin ilosanomaa pidetään rohkeasti ja luontevasti esillä muun toiminnan ohessa.

Orpoja tuetaan

Yhä edelleen leviävä aids ja vaikeat elinolot ovat syynä suureen orpojen määrään. Tällä hetkellä orpoja arvellaan olevan noin kaksi miljoonaa. Länsi-Keniassa tuetaan yli 500 orpoa Sleyn organisoiman kummitoiminnan rahoituksella. Orvot sijoitetaan sijaiskoteihin, suurin osa sukulaisperheisiin. Koulutettu kirkon diakonissa vierailee sijaiskodeissa tarkistaen perheen ja lapsen hyvinvoinnin.

Lisäksi Matongossa toimii vastaanottokoti lapsille, joita ei ole voitu sijoittaa sijaiskoteihin.