Sivukartta
Ti 23.5.2017 08:00
Diakoniakahvila
Vammalan seurakuntatalo - Rantasali
Diakoniakahvila klo 9-11.30. Aamiainen 50 centtiä.
Ti 23.5.2017 09:00
Tärpin kädentaitoryhmä
Muu tila
Askartelua ja käsitöitä, yhdessäoloa ja kahvittelua . Tärpissä Onkiniemenkatu 5 (Kauppalantalo)
Ti 23.5.2017 12:00
Eläkeikäisten kevätjuhla
Kiikan seurakuntatalo - sali
Klo 12 eläkeikäisten kevätjuhla Kiikan seurakuntatalossa, lounas, ohjelmaa ja kahvi.
Ti 23.5.2017 18:00
Raamattupiiri
Mouhijärven seurakuntatalo - kahvio
Ti 23.5.2017 18:00
Karkun kappeliseurakunnassa Runon ja laulun ilta
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Karkun kirkkokuoron perinteinen kevättapahtuma, mukana Iltapäiväkuoro ja Veteraaniveljet, kahvitarjoilu.
Ke 24.5.2017 12:00
Kuurojen kummipiiri
Kuurojen kummipiiri retkellä Tampereen Hervannassa
Ke 24.5.2017 14:00
Naisten kesken keskustellen
Klo 14 Naisten kesken keskustellen-iltapäivä Kiikan seurakuntatalossa, vieraana Marjo Anttoora. Aiheena oikeus, armo, rakkaus.
Ke 24.5.2017 17:30
Naisten saunailta Houhajärven leirimajalla
Muu tila
Kiuas lämpiää Houhajärvellä klo 17.30, tervetuloa mukaan kaikki naiset!
Ke 24.5.2017 18:00
Motoristikirkko
Mouhijärven kirkko
Liturgi: Hautala Lasse
Kanttori: Lasse Rajalampi
Suntio: Pelander Jukka
Musiikkiryhmä: Merja ja Pekka Laaksonen.
Muuta tietoa: Paraatiajo lähtee Häijään Nesteeltä klo 18.15, ulkoilmatilaisuus kirkonmäellä klo 19, Hautala, Merja ja Pekka Laaksonen, Ehtoollishartaus Mouhijärven kirkossa klo 19.45, Illan päätteeksi mehua ja makkaraa Otamuksessa
Ke 24.5.2017 18:00
Esikouluun menevien siunaminen ja päiväkerholaisten kevätjuhla
Kiikoisten kirkko
Esikouluun menevien siunaaminen ja päiväkerholaisten kevätjuhla Kiikoisten kirkossa.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
To 25.5.2017 09:00
Tärpin avoin kahvila
Avoin vapaaehtoiskahvila Tärpissä, Onkiniemenkatu 5, Kauppalantalo
To 25.5.2017 10:00
Suodenniemen kolmen vartin perhemessu ja eskarin aloittavien siunaus
Suodenniemen kirkko
Pyhäpäivä: Helatorstai
Suodenniemen kirkko
Liturgi: Heikkilä Hannu
Kanttori: Hänninen Elisa
Suntio: Seppälä Päivi
Lastenohjaajat Elina Heikkilä, Wassana Kaihlamäki, Memmu Nieminen
Ulkopuoliset avustajat: Suodenniemen päivä- ja perhekerholaiset
Eskarin aloittavien siunaus
Muuta tietoa: Kirkkokahvi seurakuntatalossa
Muuta tietoa: Kirkkokahvin jälkeen päivä- ja perhekerhon kevätjuhla
To 25.5.2017 10:00
Koko perheen helatorstai
Muu tila
Koko perheen helatorstai Vammalan Seukulla (Marttilankatu 35) klo 10-14. Suvilinnun laulajaiset, myynnissä lättyjä, makkaraa ja popcornia, kasvomaalausta, ilmapalloja, Jouko Mäki-Lohiluoman koko perheen konsertti, kevätsiunaus.
To 25.5.2017 10:30
Retki Saloon Luther -tapahtumaan
Lutherin häät -Draamakavalkadi Salon torilla
Lähtö srk-kodin pihasta klo 10.00
Matkan hinta 10 ¤ (sis. ruokailun). Ilm. Lasselle 19.5. mennessä
To 25.5.2017 11:00
Suodenniemen päivä- ja perhekerhon kevätjuhla
Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio
Suodenniemen päivä- ja perhekerhon kevätjuhla

Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio, Koippurintie 6, 38510 Sastamala
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Medialähetystyö Israelissa

Kuva SANSAn arkisto.

Medialähetystyö on moderni tapa toteuttaa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä. Radio- ja tv-työ tavoittaa laajan joukon ihmisiä aavikolla, kaupungeissa ja vuorilla. Työ tavoittaa myös vankilamuurien sisälle ja sairasvuoteen äärelle. Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat (SANSA) tekee lähetystyötä yhdessä seurakuntien ja työn tukijoiden kanssa.

Hepreankielinen Pelastuksen ääni -radio-ohjelma (Kol Ha Yeshua) on tiettävästi ainoa Lähi-idässä kuuluva hepreankielinen kristillinen ohjelma. Sitä tuottaa ryhmä messiaanisia eli Jeesukseen uskovia juutalaisia Jerusalemissa, Netivyah-raamatuntutkimuskeskuksessa.

TWR radioi hepreankielistä ohjelmaa kuutena iltana viikossa ja venäjänkielistä ohjelmaa kerran viikossa, minkä lisäksi ohjelmia voi kuunnella internetissä. Hepreankieliseen radiotyöhön liittyy myös kuuntelijoiden jälkihoito, jota Netivyah-keskus tekee yhdessä seurakuntien kanssa.

Kuuntelijapalautetta tulee eniten Pohjois-Israelista, jossa messiaaniset juutalaiset ovat etäällä toisistaan ja vailla seurakuntayhteyttä. Ohjelmaa kuunnellaan myös naapurimaissa ja internetin välityksellä eri puolilla maailmaa.

Israel ja uskonnot

Israelin väkiluku on runsaat 7 miljoonaa, mukaan luettuina siirtokunnat Länsirannalla, Golanin kukkuloilla, Gazassa ja Itä-Jerusalemissa. Israel sijaitsee kolmen maanosan leikkauspisteessä, ja sen pääkaupunki Jerusalem on kolmen uskonnon - kristinuskon, juutalaisuuden ja islamin - pyhä kaupunki.

Maan virallinen kieli on heprea, minkä lisäksi tärkeitä kieliä ovat englanti ja venäjä sekä arabialueilla arabia. Noin 80 prosenttia israelilaisista on uskonnoltaan juutalaisia, 16 prosenttia muslimeja ja 2 prosenttia kristittyjä.

Israelissa asuu Jeesukseen uskovia messiaanisia juutalaisia yli 6 000, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Enemmän kuin messiaanisia juutalaisia maassa on kuitenkin arabikristittyjä. Heistä suuri osa kuuluu vanhoihin kirkkokuntiin, ja heidän sukunsa ovat olleet alueella jo vuosisatojen ajan.