Sivukartta
Kanttori: Mattila Jari
Musiikki: Suodenniemen Sirkut
Suntio: Päivi Seppälä
Entisten suodenniemeläisten ja Suodenniemellä kesää viettävien kirkkopyhä
Su 25.6.2017 10:00
Pyhän Olavin messu
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhäpäivä: Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)
Tekstit: Psalmi: Ps. 92:2-6, 1. lukukappale: Jes. 51:3-6, 2. lukukappale: Ap. t. 14:15-17, Evankeliumi: Luuk. 1:57-66
Pyhäpäivän aihe: Tien raivaaja
Alttarikynttilät: 4
Liturginen väri: Valkoinen
Liturgi: Hautala Lasse
Kanttori: Mattila Anu
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustava pappi: Väänänen Ville
Virret: 571 Jo joutui armas aika
258 Kiitetty olkoon Jumala
259 Kiitetty Herra, joka kansallensa
572 Taas kukkasilla kukkulat
574 On kaunis synnyinmaamme
Kolehti: Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa
Kirkon diakoniarahaston kautta.
Kirkon diakoniarahasto, Kirkkohallitus, Eteläranta 8, 00130 Helsinki, FI15 8000 1100 0602 28.
Su 25.6.2017 11:15
Suodeniemen kirkkokahvi

Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio, Koippurintie 6, 38510 Sastamala
Su 25.6.2017 13:00
Salokunnan messu
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Mattila Jari
Suntio: Lehto Ilpo
Musiikkiryhmä: Kesäsoittaja Noora Mäkelä, poikkihuilu
Kolehti: Sisupartiolaiset Karkku
Tekstinlukijat: Sirkka-Liisa Uusi-Rintakoski
Su 25.6.2017 17:00
Pieni pyhä hetki
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhän Olavin kirkko on auki kesäisin. Joka sunnuntai-ilta siellä järjestetään pieni rukoushetki, ennen kuin kirkko taas sulkee ovensa seuraavaan päivään. Vietä ainutlaatuinen hetki kesäillassa uskomattomalla paikalla, tutustu kirkon elämänkaareen ja menneiden sukupolvien työhön.
Ma 26.6.2017 17:30
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla. Yhteislähtö Vammalan srk-talolta klo 17.30 omin autoin. Kyytien vuoksi ilmoita tulostasi Kopalainen p. 050 314 9107
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Valmistaudumme juhlaan

Kuva Jaakko Pirttikoski.

Adventti on valmistautumista joulua varten. Kirkollisesti adventti on paaston aikaa. Se on osa suureen juhlaan valmistautumista. Adventin ajan ja paaston tarkoitus on raivata esteet sydämestämme.

Mitä nuo esteet sitten ovat? Tunnemme liiankin hyvin kiireen ja paineen, mikä valtaa mielemme joulun lähestyessä. Paljon meitä myös syyllistetään yltäkylläisestä joulun vietosta. Näitä kiireitä, paineita ja syyllisyyttämme päivittelemme toisillemme. Mutta ehkä juuri nämä asiat, joilla me yritämme olla kunnon kansalaisia ja oikeita kristittyjä, ovatkin suurin möykky sydämessämme.

Joulun sanoma on Jeesuksen syntyminen tähän maailmaan. Jeesus syntyi pitkän odotuksen päätteeksi, mutta vain harvat saivat nähdä ja kokea tuon tapahtuman. Jeesuksen syntyminen tallissa köyhään perheeseen ei vastannut odotuksia. Jeesuksen syntymä sen paremmin kuin elämä tai kuolemakaan ei vastannut odotuksia. Suuri messias ja kuningas eli inhimillisesti katsoen orjan elämän.

Jeesus syntyi silloin, kun hänen Jumalan mukaan oli määrä syntyä. Niin hän myös eli ja kuoli. Kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan Jeesus voitti kuoleman ja kaiken pahan maailmassa. Tämä on lahja kaikille maailman ihmisille, jota kukaan muu ei voi meille antaa. Tämän lahjan Jumala antoi koko luomakunnalle Jeesuksen kautta. Se on suurempi lahja, mitä inhimillisesti katsoen osaisimme odottaa.

Joulun suurin lahja ei tule meille itse tekemällä. Se ei tule suremalla, siivoamalla, tai murehtimisella. Se on annettu meille jo kauan sitten. Jumala ei anna sitä meille tipoittain, vaan hän kaataa koko yltäkylläisen lahjansa meille kokonaan. Esteiden raivaaminen tarkoittaa, ettei meillä ole mitään tekosyytä estellä tai kieltäytyä tästä Jumalan meille antamasta armon lahjasta.

Jumalan lahjat ovat oikeasti ilmaisia. Jumala ei odota vastalahjoja. Jumala ei anna lahjojaan vain kilteille ja kuuliaisille lapsilleen. Joulun lahja on jo annettu. Tämä lahja sydämessämme meillä on joulu joka päivä.

Siunattua Joulun odotusta!

PS: Muut joulun viettoon mahdollisesti kuuluvat valmistelut tapahtuvat perinteiseen tapaan koristelemalla, siivoamalla ja laittamalla...

Ari Paavilainen