Sivukartta
Kanttori: Mattila Jari
Musiikki: Suodenniemen Sirkut
Suntio: Päivi Seppälä
Entisten suodenniemeläisten ja Suodenniemellä kesää viettävien kirkkopyhä
Su 25.6.2017 10:00
Pyhän Olavin messu
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhäpäivä: Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)
Tekstit: Psalmi: Ps. 92:2-6, 1. lukukappale: Jes. 51:3-6, 2. lukukappale: Ap. t. 14:15-17, Evankeliumi: Luuk. 1:57-66
Pyhäpäivän aihe: Tien raivaaja
Alttarikynttilät: 4
Liturginen väri: Valkoinen
Liturgi: Hautala Lasse
Kanttori: Mattila Anu
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustava pappi: Väänänen Ville
Virret: 571 Jo joutui armas aika
258 Kiitetty olkoon Jumala
259 Kiitetty Herra, joka kansallensa
572 Taas kukkasilla kukkulat
574 On kaunis synnyinmaamme
Kolehti: Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa
Kirkon diakoniarahaston kautta.
Kirkon diakoniarahasto, Kirkkohallitus, Eteläranta 8, 00130 Helsinki, FI15 8000 1100 0602 28.
Su 25.6.2017 11:15
Suodeniemen kirkkokahvi

Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio, Koippurintie 6, 38510 Sastamala
Su 25.6.2017 13:00
Salokunnan messu
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Mattila Jari
Suntio: Lehto Ilpo
Musiikkiryhmä: Kesäsoittaja Noora Mäkelä, poikkihuilu
Kolehti: Sisupartiolaiset Karkku
Tekstinlukijat: Sirkka-Liisa Uusi-Rintakoski
Su 25.6.2017 17:00
Pieni pyhä hetki
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhän Olavin kirkko on auki kesäisin. Joka sunnuntai-ilta siellä järjestetään pieni rukoushetki, ennen kuin kirkko taas sulkee ovensa seuraavaan päivään. Vietä ainutlaatuinen hetki kesäillassa uskomattomalla paikalla, tutustu kirkon elämänkaareen ja menneiden sukupolvien työhön.
Ma 26.6.2017 17:30
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla. Yhteislähtö Vammalan srk-talolta klo 17.30 omin autoin. Kyytien vuoksi ilmoita tulostasi Kopalainen p. 050 314 9107
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Miten käy testamenttivarojen?

Olen yksinäinen ikäihminen, yhtään lähisukulaistani ei enää ole elossa. Koska kirkon työ on aina ollut lähellä sydäntäni, tahtoisin testamentata omaisuuteni kappeliseurakuntani diakoniatyölle. Voinko olla varma, että rahat käytetään juuri oman alueeni ihmisten hyväksi?
Mielenkiinnosta kysyn myös, mitä tapahtuu, jos joku on aikanaan tehnyt testamentin Mouhijärven tai Kiikan seurakunnalle? Kun kyseistä seurakuntaa ei enää ole, kuka saa omaisuuden, mihin varat menevät? Testamentin tekijä on varmaan halunnut korvamerkitä ne nimenomaan mouhijärveläisille tai kiikkalaisille – ja nyt ollaan suuressa Sastamalassa.

Kirkkojärjestyksen mukaan kappelineuvoston ohjesäännössä voidaan määrätä, että kukin kappelineuvosto huolehtii itsenäisesti sille tai sitä edeltävälle seurakunnalle testamentatuista tai lahjoitetuista varoista.
Tällainen kohta on kaikkien viiden kappeliseurakuntamme ohjesäännössä, jotka on hyväksytetty asianmukaisesti tuomiokapitulissa. Kirkkolaki puolestaan muistuttaa, että tapauksessa, jossa poiketaan olennaisesti testamentin antajan määräämästä tarkoituksesta, perikunta voi vaatia testamentattua omaisuutta takaisin.
Voidaan siis ajatella, että myös kappeliseurakunnalle testamentattu omaisuus käytetään vainajan viimeisen tahdon mukaisesti, esimerkiksi kappeliseurakunnan alueella asuvia vähävaraisia ihmisiä palvellen.

- Jouni Pihlajamaa