Sivukartta
Kanttori: Mattila Jari
Musiikki: Suodenniemen Sirkut
Suntio: Päivi Seppälä
Entisten suodenniemeläisten ja Suodenniemellä kesää viettävien kirkkopyhä
Su 25.6.2017 10:00
Pyhän Olavin messu
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhäpäivä: Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä)
Tekstit: Psalmi: Ps. 92:2-6, 1. lukukappale: Jes. 51:3-6, 2. lukukappale: Ap. t. 14:15-17, Evankeliumi: Luuk. 1:57-66
Pyhäpäivän aihe: Tien raivaaja
Alttarikynttilät: 4
Liturginen väri: Valkoinen
Liturgi: Hautala Lasse
Kanttori: Mattila Anu
Suntio: Myllyniemi Arja
Avustava pappi: Väänänen Ville
Virret: 571 Jo joutui armas aika
258 Kiitetty olkoon Jumala
259 Kiitetty Herra, joka kansallensa
572 Taas kukkasilla kukkulat
574 On kaunis synnyinmaamme
Kolehti: Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa
Kirkon diakoniarahaston kautta.
Kirkon diakoniarahasto, Kirkkohallitus, Eteläranta 8, 00130 Helsinki, FI15 8000 1100 0602 28.
Su 25.6.2017 11:15
Suodeniemen kirkkokahvi

Suodenniemen seurakuntatalo - kahvio, Koippurintie 6, 38510 Sastamala
Su 25.6.2017 13:00
Salokunnan messu
Salokunnan kirkko - kirkkosali
Pyhäpäivä: 3. sunnuntai helluntaista
Salokunnan kirkko - kirkkosali, Salokunnan kirkko - kahviotila
Liturgi: Jokinen-Lundén Anu
Saarnaaja: Jokinen-Lundén Anu
Kanttori: Mattila Jari
Suntio: Lehto Ilpo
Musiikkiryhmä: Kesäsoittaja Noora Mäkelä, poikkihuilu
Kolehti: Sisupartiolaiset Karkku
Tekstinlukijat: Sirkka-Liisa Uusi-Rintakoski
Su 25.6.2017 17:00
Pieni pyhä hetki
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Pyhän Olavin kirkko on auki kesäisin. Joka sunnuntai-ilta siellä järjestetään pieni rukoushetki, ennen kuin kirkko taas sulkee ovensa seuraavaan päivään. Vietä ainutlaatuinen hetki kesäillassa uskomattomalla paikalla, tutustu kirkon elämänkaareen ja menneiden sukupolvien työhön.
Ma 26.6.2017 17:30
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla
Naisten saunailta Kiikoisten kirkkotuvalla. Yhteislähtö Vammalan srk-talolta klo 17.30 omin autoin. Kyytien vuoksi ilmoita tulostasi Kopalainen p. 050 314 9107
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Kirkkovaltuuston kokous 18.5.2017

Kirkkovaltuusto vapautti Maire Villon luottamustoimesta Mouhijärven kappelineuvoston jäsenenä ja valitsi uudeksi Mouhijärven kappelineuvoston jäseneksi Seija Saarelan.

Kirkkovaltuusto vapautti Antti Pärssisen luottamustoimesta Mouhijärven kappelineuvoston varajäsenenä. Kirkkovaltuusto valitsi Mouhijärven kappelineuvoston jäsen Seija Saarelan henkilökohtaiseksi varajäseneksi Lasse Rajalammen.

Kirkkovaltuusto valitsi Eva ja Niilo Pakkalan rahaston hoitokunnan uudeksi jäseneksi Petri Holappa. Matti Hämeen-Anttilan toimikausi Eva ja Niilo Pakkalan rahaston hoitokunnan jäsenenä päättyi samalla. Matti Hämeen-Anttilan on pyytänyt eroa hoitokunnan jäsenyydestä.

Kirkkovaltuusto hyväksyi seurakunnan vuoden 2016 tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden seu-rakunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille luottamushenkilöille ja viranhaltijoille tilikaudelta 1.1.-31.12.2016. Tilikauden tulos on 190 349 euroa alijäämäinen. Seurakuntien vaikea taloustilanne tulee jatkumaan lähivuosina johtuen edelleen vähenevästä jäsenmäärästä, ansiotulojen vähäisestä kasvusta ja edelleen korkeasta työttömyydestä. Kirkollisveroja kertyi 4,4 milj. euroa ja yhteisöveroja tilitettiin edellisiltä vuosilta 69 186 euroa. Yhteisövero poistui vuoden 2016 alusta, kirkko saa valtion rahoitusta eräisiin yhteiskunnallisiin tehtäviin. Valtion rahoitus oli 496 152 euroa. Sastamalan seurakunnan osalla kirkollisverot vähenivät edelliseen vuoteen verrattuna 7,1 % (337 050 e). Suurimmat investointikohteet vuonna 2016 olivat Karkun kirkon sisäpuolen korjaus 239 293 euroa, johon saatiin kirkon keskusrahaston avustusta 106 400 euroa ja Tyrvään kirkkohautausmaan uurnalehdon laajennus 71 777 euroa.

Kirkkovaltuusto päätti vapauttaa paikkakunnalta muuton takia Jari Rankisen luottamustehtävästään Sastamalan seurakunnan kirkkovaltuuston varsinaisena jäsenenä ja kutsui Kirkko kaikille –ehdokaslistan ensimmäisen varavaltuutetun Seppo Laaksosen kirkko-valtuuston varsinaiseksi jäseneksi jäljellä olevaksi valtuustokaudeksi.

Kirkkovaltuusto päätti vapauttaa paikkakunnalta muuton takia Jari Rankisen luottamustehtävästään Sastamalan seurakunnan kirkkoneuvoston varsinaisena jäsenenä. Kirkkoneuvoston uudeksi jäseneksi valittiin Seppo Laaksonen jäljellä olevalle kaudelle 2017 – 2018. Seppo Laaksosen henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Seppo Kulju.

Kirkkovaltuusto antoi vastineen Irmeli Kulonpään jättämään valtuustoaloitteeseen Vammalan seurakuntatalon juhlasalin palauttamiseksi ennalleen.

Pentti Haapahuhta ilmoitti siirtyvänsä 18.5.2017 Kirkko Kaikille – ryhmästä Yhdessä pidämme huolta –ryhmään.

Aleksi Sandroos jätti valtuustoaloitteen nuorisopastorin työn jakautumisesta.

Esityslista (pdf)

Pöytäkirja (pdf)

pdf liite

Aleksi Sandroosin 18.5.2017 jättämä valtuustoaloite nuorisopastorin työn jakautumisesta