Sivukartta
To 29.6.2017 17:30
Naisten Pankin tapaaminen
Muu tila
Naisten Pankkilaisten tapaaminen Leipurikahvila Pyymäessä Nuutilankatu 2.
To 29.6.2017 18:30
Musiikki
Lauluilta Keikyän kyläseuran rannassa Kiviniementiellä klo 18.30
Pe 30.6.2017 11:00
Tapahtuma
Muu tila
Kirjakahvila kirkkoherranviraston pihalla klo 9-15. Saatavana hernesoppaa, lättyjä, kahvia ja kastamista,käsitöitä ja kirpputoritavaroita.
Pe 30.6.2017 14:00
Karkun kappeliseurakunnan Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset
Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset Karkun seurakuntatalolla pe 30.6. klo 14.00.
Pe 30.6.2017 16:00
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Kiikoisten seurakuntatalo - alakerran lähetystori
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Purpurikonsertti "Kadulta kirkkoon"
Kiikoisten kirkko
"Kadulta kirkkoon"- konsertti reformaation ja purpureiden henkeen. Vokaaliyhtye Lumous, baritoni Lauri Solin, Fioretto Ensemblestä Janek Öller (nokkahuilut ja säkkipillit) ja Ilpo Laspas (cembalo ja urut). Ohjelmistossa 1400-1500-luvun kansanlauluja, uskonpuhdistuksen myötä löysivät tiensä myös kirkolliseen käyttöön.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Silja Aalto ja Trio Barocco
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Silja Aalto, sopraano
Trio Barocco
Ohjelma 15/10¤.
Nuortenilta
Vammalan seurakuntatalo - Kahvio, alakerta
Tervetuloa!
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus. Kahvitilaisuuden tuotto lähetyksen hyväksi.
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Marianpäivä on yhdeksän kuukautta ennen joulua

Vauvakirkossa kastepuun vuoden sato korjataan ja lehdet luovutetaan vanhemmille muistoksi.

Marianpäivässä tuikkii joulu keskellä paastonaikaa. Sastamalan seurakunnassa Marianpäivän messua vietetään  viidessä kirkossa. Vauvaperheille on Tyrvään kirkossa oma vauvakirkko.

Yhdeksän kuukautta ennen joulua ja Jeesuksen syntymäjuhlaa vietetään Marian ilmestyspäivää. Enkeli Gabriel ilmestyi Marialle ja kertoi Marian saavan lapsen, Jeesuksen. Kirkoissa käytetään värinä valkoista, riemun ja viattomuuden väriä, joka katkaisee paaston. Väri tuo myös viittauksen jouluun ja korostaa Kristusta, joka sikisi Marian kohdussa Pyhästä Hengestä enkelivierailun aikana. (Luuk. 1:30-31)

Kuusi alttarikynttilää kertovat myös Kristuksesta. Kukkina alttarilla voi olla valkoisia liljoja, jotka kertovat puhtaudesta ja viattomuudesta. Lilja on Marian symboli.  Toisinaan käytetään myös sinistä alttariliinaa, "mariansinistä", keskiajalta periytyvää Marian omaa tunnusväriä. Marian ilmestyspäivä kertoo myös uskon voimasta ja rohkeudesta. Maria otti enkelin ilmoituksen ja Jumalan tehtävän vastaan kysymättä lupaa vanhemmiltaan tai puolisoltaan. Tuon ajan juutalaisessa yhteiskunnassa avioliiton ulkopuolella raskaaksi tullutta naista uhkasi kuolemantuomio kivittämällä.

Kristityt ovat viettäneet päivää noin 400-luvun puolivälistä alkaen. Suomessa sen vietto siirrettiin pysyvästi sunnuntaihin vuonna 1955.

Marian ilmestyspäivää vietetään tänä vuonna 26.3.

Suomen ev.lut kirkko, Tiedotteet 14.3.2017

Marianpäivän messut ja vauvakirkko

Su 26.3.
Tyrvään kirkko klo 10
, Hautala, Kopalainen, Mattila A., Gospelkuoro
Suodenniemen srk-talo klo 10, Pihlajamaa, musiikissa Päivi Vuoristo, Rita Wallin ja Maria Ilola, kirkkokahvi, lähetystyömme informaatioisku - Gideonien lähetystyö
Salokunnan kirkko klo 13, Jokinen-Lundén, Mattila J.
Vauvakirkko, Tyrvään kirkko klo 16, Jokinen-Lundén, Muraja, Outi-Tuulia Haavisto, Piia Vuori
Karkun srk-talo klo 18, Jokinen-Lundén, Mattila J., Mouhijärven kirkkokuoro
Kiikan srk-talo klo 18, Pihlajamaa, Vuoristo, Virrestä Viis -lauluryhmä