Sivukartta
To 29.6.2017 17:30
Naisten Pankin tapaaminen
Muu tila
Naisten Pankkilaisten tapaaminen Leipurikahvila Pyymäessä Nuutilankatu 2.
To 29.6.2017 18:30
Musiikki
Lauluilta Keikyän kyläseuran rannassa Kiviniementiellä klo 18.30
Pe 30.6.2017 11:00
Tapahtuma
Muu tila
Kirjakahvila kirkkoherranviraston pihalla klo 9-15. Saatavana hernesoppaa, lättyjä, kahvia ja kastamista,käsitöitä ja kirpputoritavaroita.
Pe 30.6.2017 14:00
Karkun kappeliseurakunnan Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset
Karkun kamarin Sulosoinnuista soraääniin -esityksen harjoitukset Karkun seurakuntatalolla pe 30.6. klo 14.00.
Pe 30.6.2017 16:00
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Kiikoisten seurakuntatalo - alakerran lähetystori
Lähetyksen kirpputori Kiikoisten seurakuntatalon alakerrassa
Purpurikonsertti "Kadulta kirkkoon"
Kiikoisten kirkko
"Kadulta kirkkoon"- konsertti reformaation ja purpureiden henkeen. Vokaaliyhtye Lumous, baritoni Lauri Solin, Fioretto Ensemblestä Janek Öller (nokkahuilut ja säkkipillit) ja Ilpo Laspas (cembalo ja urut). Ohjelmistossa 1400-1500-luvun kansanlauluja, uskonpuhdistuksen myötä löysivät tiensä myös kirkolliseen käyttöön.

Kiikoisten kirkko, Kiikoistentie 300, 38360 Sastamala
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Purpuriperjantain konsertti Kiikoisten kirkossa, Vokaaliyhtye Lumous
Silja Aalto ja Trio Barocco
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko
Silja Aalto, sopraano
Trio Barocco
Ohjelma 15/10¤.
Nuortenilta
Vammalan seurakuntatalo - Kahvio, alakerta
Tervetuloa!
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus
Purpuriperjantain kirkkokonsertin kahvitilaisuus. Kahvitilaisuuden tuotto lähetyksen hyväksi.
Tapahtumakalenteri »
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko 500 vuotta

Yleistä rippikoulusta

Useimmat meistä on kastettu lapsena. Rippikoulu on osa kirkon kasteopetusta. Sekä kaste että rippikoulu perustuvat Jeesuksen kaste- ja lähetyskäskyyn (Matt.28:19-20).
Rippikoulun yleistavoitteena on, että nuori vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippikoulun käyminen avaa sinulle mahdollisuuksia seurakunnassa: saat oikeuden äänestää ja täysi-ikäisenä asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa ja tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täytetään 15-vuotta. Rippikouluun ilmoittaudutaan ja se aloitetaan jo edellisen vuoden syksyllä. Jos olet aloittanut koulusi vuotta aiemmin, pääset rippikouluun kotiseurakuntasi kirkkoherran luvalla.

Olet lämpimästi tervetullut rippikouluun, vaikka et kuuluisi kirkkoon tai sinua ei olisi kastettu. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää  kirkkonjäsenyyttä ja kastetta. Näissä tilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä oman rippikouluryhmän pappiin hyvissä ajoin heti sen jälkeen, kun saat tiedon siitä, mihin rippikouluryhmään sinut on valittu.

Joskus hankala elämäntilanne tai joku muu seikka saattaa aiheuttaa sen, että on viisasta pohtia rippikoulun siirtämistä myöhemmäksi. Olet tervetullut mukaan esim. vuotta myöhemmin. Rippikoulun voi käydä myös varusmiespalveluksen yhteydessä tai yksityisrippikouluna  aikuisena.